Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă nici acum nu vin, atunci când?“ Hagi, dezamăgit de numărul mic de spectatori de la Ovidiu, deşi FC Viitorul e liderul Ligii 1 (galerie foto)

ro

15 Feb, 2017 00:00 5014 Marime text
Managerul tehnic al echipei constănţene a remarcat că, deşi formaţia conduce în clasament, joacă foarte bine, iar stadionul e nou şi frumos, media fanilor la meciurile de acasă e mai mică decât în sezonul trecut.
 
FC Viitorul a învins Pandurii Tg. Jiu pe teren propriu cu 3-0 şi s-a distanţat la şase puncte de Steaua în fruntea clasamentului. Fericit („nu am cum să ascund acest lucru“) după a şaptea victorie consecutivă în Liga 1, Gică Hagi a avut şi un motiv de tristeţe la finele partidei cu gorjenii, din etapa a 23-a: asistenţa redusă din tribunele arenei de la Ovidiu.
 
„Sper ca această perioadă bună a noastră să aducă şi spectatori mai mulţi la stadion. E un aspect negativ, iar în această seară am fost puţin decepţionat. Echipa e pe primul loc, joacă un fotbal extraordinar, infrastructură şi condiţii există, dar, din păcate, avem puţini spectatori. E o mare întrebare a fotbalului românesc: de ce sunt aşa de puţini spectatori la meciuri? La noi, la Viitorul, ce se poate invoca? Media fanilor e mult mai mică faţă de anul trecut. Sperăm să facem o campanie bună de abonamente până în play-off. Dacă nici acum nu vine lumea, atunci când? Suntem surpriza campionatului. Însă e vorba, probabil, şi de comoditate. E mai uşor să stai acasă şi să vezi meciul la televizor. Ratingul la partidele de Liga 1 e foarte mare în România. Probabil că lumea e obişnuită să vadă meciul la televizor şi să iasă în stradă doar să zică ceva, să se ducă în nu ştiu ce piaţă să zică. Dacă vine 10% din populaţia oraşului Ovidiu, e altceva“, a spus Hagi.

„Primul lucru e să îţi fidelizezi suporterii“

Managerul tehnic al FC Viitorul e de părere că o prezenţă mai mare a spectatorilor pe stadioanele din România şi o mai mare implicare a lor ar duce la creşterea nivelului campionatului. „Fotbalul doarme, deşi vorbim de un spectacol, unde trebuie să vii de plăcere, să iubeşti echipa şi să fii suporter adevărat. Asta e cultura fotbalistică. Te duci după o echipă, plângi cu ea, te bucuri cu ea, mergi în familie la meciuri. Atunci va creşte şi calitatea campionatului. În străinătate, fotbalul e perceput ca un spectacol şi tratat ca o prioritate, ca un fenomen social. Primul lucru e să îţi fidelizezi suporterii. Nu putem juca cu stadioanele goale. Fotbalistul are nevoie de suporteri. Eu, când jucam, intram pe teren pentru fani. Aceasta e motivaţia unui sportiv. Să fie presiune şi sprijin, nu să ţipe Hagi ca nebunul de pe margine şi să calce pedala la maximum. Probleme sunt şi în străinătate, dar nu se întâmplă aşa, iar sportul e făcut cum trebuie. Trebuie să reflectăm la aceste probleme“, a punctat „Regele“.

Reprize diferite

Golurile meciului cu Pandurii au fost marcate de G. Iancu (30), A. Chiţu 37 (din penalty) şi Fl. Coman (81). Hagi a jucat cu: Râmniceanu - Benzar (cpt.), Hodorogea, Boli, Cr. Ganea - N. Roşu (57 Vână), D. Nedelcu, Purece - A. Chiţu, Vl. Morar (57 Casap), G. Iancu (71 Fl. Coman).
 
„Aşa cum i-am spus şi echipei înainte de meci, ne interesa foarte mult rezultatul, aşa cum va fi şi de acum înainte, întrucât suntem lideri în clasament şi primul lucru la care ne gândim e să facem puncte, şi apoi la cât de bine jucăm. Prima repriză cu Pandurii a fost extraordinară, fantastică. Am dominat adversarul într-o manieră incredibilă. Am ştiut să jucăm, să avem răbdare, să construim. Mingea a circulat şi ne-am creat ocazii. Nu am cum să nu fiu mulţumit de prima repriză. După pauză însă, nu mi-a mai plăcut şi mi-am pus întrebări. Cred că fiecare a vrut să iasă în evidenţă şi nu s-a mai jucat colectiv. Aici s-a rupt jocul nostru. A fost o repriză confuză“, a mai spus Hagi.

O mare surpriză

Cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat, FC Viitorul conduce clasamentul cu 48 de puncte, având 15 victorii, trei egaluri şi cinci înfrângeri în 23 de partide. Ocupanta locului secund, Steaua, are 42 de puncte. În runda viitoare, FC Viitorul va întâlni în deplasare campioana Astra Giurgiu, duminică, 19 februarie, de la ora 20.00.
 
„Suntem fericiţi, nu avem cum să ascundem acest lucru. Avem şapte victorii la rând, iar echipa, cu mulţi tineri în componenţă, joacă. Privim înainte cu încredere şi curaj, având convingerea că suntem buni. O să ne batem şi în continuare, aşa cred şi aşa îi văd şi pe băieţi, că sunt conectaţi. Trebuie să fim umili şi modeşti ca şi până acum. Nicio echipă nu a arătat că e mai bună ca noi. Am căpătat şi puţină experienţă. Să vedem, poate putem crea o surpriză mare. Ar fi o surpriză mare ca noi, în acest an, să putem ajunge în primele trei. Ar fi o performanţă istorică, incredibilă pentru FC Viitorul. Un club mic, tânăr, în formare, să ajungă să îşi domine adversarii cu jumătate de echipă cu o medie de vârstă foarte mică, e ceva incredibil. Încercăm să ne fructificăm atuurile“, precizează Hagi.

Obiectivul nu e cucerirea titlului

Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc a reafirmat că obiectivul echipei sale din acest campionat nu e acela de a câştiga titlul, ci de a forma şi livra jucători de valoare. „Pentru noi, de la şase în sus, fiecare loc e un bonus. Nu avem presiunea podiumului, întrucât obiectivul nostru e să formăm şi să dăm jucători foarte mulţi. Să promovăm peste 30 de jucători în patru ani, de când suntem în prima ligă, e ceva fantastic. Acesta e rolul nostru, aşa trebuie să fim percepuţi. Obligaţia noastră nu e să fim campioni, pentru că nu avem puterea şi forţa necesare. Jucăm însă un fotbal bun în momentul de faţă, arătăm bine, credem în ce facem. Le va fi greu tuturor adversarelor să joace cu noi. Deja avem o mentalitate de învingători şi un spirit al grupului“, a punctat Gică Hagi.

„Cea mai frumoasă zi a mea de când m-am lăsat de fotbal“

Managerul tehnic al FC Viitorul spune că ar fi „ceva fantastic“ ca echipa constănţeană să cucerească titlul în Liga 1. „Dacă s-ar întâmpla să ieşim campioni, ar fi cea mai frumoasă zi a mea de când m-am lăsat de fotbal. Ar fi ceva fantastic. Am investit mult în acest proiect şi nu credeam niciodată că putem ajunge aici. Însă, atunci când munceşti şi faci lucrurile cum trebuie, mai devreme sau mai târziu uleiul iese la suprafaţă. Din această situaţie am ieşit un bun antrenor. Am oferte, înseamnă că-s bun. Aşa le zic şi jucătorilor. Am câştigat credibilitate ca tehnician, anumite dubii s-au dus“, a punctat Hagi.

Destinul „Regelui“

Întrebat dacă, în eventualitatea în care va cuceri titlul, va pleca de la FC Viitorul să antreneze în altă parte, „Regele“ a arătat: „Poate plec şi dacă nu-l iau, cine ştie, depinde. La un moment dat, clubul trebuie să ajungă la nivelul meu de mentalitate, acela de a fi cel mai bun. Dacă nu va putea, eu va trebui să mă duc să câştig în Europa. Trebuie să câştig şi eu la un moment dat, indiferent că va fi echipă de club sau naţională. Ambiţia mea e să fiu cel mai bun. Eu nu vorbesc, eu muncesc, iar munca mea se vede. Acesta e destinul meu, să muncesc“, a detaliat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii