Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis spera la revansa in Germania

ro

24 Sep, 2009 03:34 1066 Marime text
cvmtomis.jpgÎn cele trei jocuri disputate la Constanţa, două s-au încheiat cu victoria nemţilor, iar unul la egalitate (2-2)

Cu aproximativ două săptămâni înainte de debutul în noua ediţie de campionat, trupa pregătită de Stelio de Rocco şi Mircea Dudaş continuă pregătirile la Constanţa, urmând să debuteze în sezonul 2009 - 2010 al Diviziei A1 pe 10 octombrie.

Formaţia de pe litoral a disputat, la sfârşitul săptămânii trecute, şi primele meciuri amicale, toate împotriva unei echipe de top din Europa, campioana Germaniei, VfB Friedrichshafen. În urma celor trei jocuri de pregătire, CVM Tomis nu a reuşit să se impună în faţa echipei antrenate de selecţionerul României, Stelian Moculescu, însă meciurile s-au dovedit extrem de utile pentru a omogeniza lotul constănţenilor, complet schimbat faţă de sezonul trecut. În plus, mulţi jucători au îmbrăcat la aceste meciuri pentru prima oara tricoul echipei de pe litoral. Printre cei remarcaţi în aceste partide s-a numărat şi noua achiziţie a grupării de la malul mării, brazilianul Renato Parreira Ferreira. De asemenea, au continuat evoluţiile bune avute la echipa naţională şi cei doi internaţionali, Radu Began şi Florin Voinea, deşi au avut o perioadă mai scurtă de odihnă faţă de ceilalţi coechipieri. Săptămâna aceasta, Club Volei Municipal Tomis şi VfB Friedrichshafen se vor întâlni din nou, de data aceasta în Germania. Campioana României urmând să plece spre Friedrichshafen în cursul zilei de astăzi. Meciurile de pe terenul campioanei din Bundesliga vor avea loc vineri, sâmbătă şi duminică. Vineri are loc un meci de acomodare a constănţenilor cu sala din Friedrichshafen, sâmbătă se joacă la Schwenningen, unde clubul local aniversează 150 de ani de la înfiinţare, iar duminică, din nou în Friedrichshafen, unde VfB îşi va prezenta oficial lotul cu care va aborda sezonul 2009 - 2010. Ultima verificare înainte de startul campionatului va avea loc pe 2 sau 3 octombrie, când echipa antrenată de Stelio de Rocco şi Mircea Dudaş va mai juca o partidă amicală împotriva unui adversar care nu a fost încă stabilit. Divizia A1 la volei masculin debutează pe 10 octombrie, când formaţia constănţeană va juca, în deplasare, împotriva unei echipe nou promovate, Dacia Buzău. De asemenea, Tomisul va debuta în şaisprezecimile Cupei CEV la începutul lunii decembrie, unde are ca adversară echipa franceză Montpellier Volley. În ceea ce priveşte obiectivele pentru viitorul sezon competiţional, acestea rămân neschimbate în campionatul intern - titlul de campioană şi Cupa României. În schimb, pe plan extern formaţia pregătită de Stelio de Rocco şi-a propus câştigarea Cupei CEV, după ce sezonul trecut, gruparea de la malul mării reuşea cea mai mare performanţă a unei echipe de club româneşti în Europa, locul al treilea în Cupa Challenge.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii