Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Curaj! Vei ajunge mare!” Cum a fost primit Ianis Hagi în Italia, la noua sa echipă, Fiorentina (galerie foto)

ro

12 Jul, 2016 00:00 17210 Marime text


Tânărul fotbalist Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, a fost transferat de la FC Viitorul de echipa italiană Fiorentina, iar ieri jucătorul de 17 ani a efectuat vizita medicală la noua sa formaţie

Ianis Hagi a părăsit cantonamentul FC Viitorul din Slovenia şi a mers în Italia. Fiorentina a anunţat că l-a transferat definitiv pe mijlocaşul ofensiv român, care a primit deja mesaje de încurajare de la suporterii trupei Viola. Clubul Italian a făcut publice imagini de la vizita medicală, dar şi o fotografie a lui Ianis cu Pantaleo Corvino, directorul general al sectorului tehnic de la Fiorentina.  
 
Transferul lui Ianis Hagi a fost subliniat şi de Federaţia Română de Fotbal. „AC Fiorentina a anunțat prin intermediul site-ului oficial că a ajuns la un acord cu FC Viitorul pentru transferul lui Ianis Hagi. Juniorul care va împlini 18 ani în 2016, component al reprezentativei Under-19 a României, a bifat 31 de prezențe în sezonul 2015-2016 al Ligii I, reușind să înscrie de trei ori. Fiul lui Gheorghe Hagi este unul dinte cei mai tineri debutanți și marcatori în primul eșalon din România. A bifat primul meci în Liga I la doar 16 ani, o lună și 13 zile, într-un FC Viitorul - FC Botoșani 1-2, în decembrie 2014, și a înscris pentru prima dată când avea 16 ani, şapte luni și şapte zile, în FC Botoșani - FC Viitorul 4-4, în mai 2015. Printre jucătorii români care au îmbrăcat tricoul Fiorentinei se mai numără Marius Lăcătuș, Bogdan Lobonț, Adrian Mutu și Ciprian Tătărușanu, care apără încă poarta trupei viola“, se arată pe site-ul FRF.

„Baftă, Ianis!”

Ajuns în Italia, Ianis a efectuat ieri vizita medicală cu Fiorentina, iar clubul italian a oferit pe parcursul zilei informaţii despre prezenţa constănţeanului. Un mesaj a fost publicat şi pe site-ul Academiei Hagi. „Clubul FC Viitorul îi mulțumeşte lui Ianis Hagi pentru tot ce a făcut pentru echipa noastră şi îi urează mult succes în continuare la prima echipă a Fiorentinei. Ianis Hagi a devenit definitiv jucătorul Fiorentinei şi s-a alăturat deja grupării «Viola», după ce a părăsit cantonamentul Viitorului din Slovenia. Baftă, Ianis, la Fiorentina şi îți urăm cel puțin aceleaşi realizări pe care le-ai avut la Viitorul!“, este mesajul clubului constănţean.

„Să te ţii tare, puştiule!”

Suporterii Fiorentinei au fost şi ei activi pe reţelele de socializare. „Curaj! Vei ajunge mare!”, „Grande Ianis! Sper să fii la fel ca tatăl tău!”, „Vom avea o super echipă Primavera în acest an”, „Mult noroc!” sau „Ar fi de ajuns dacă ai fi şi 70% din ce a fost Gică Hagi”, au postat unii fanii, în vreme ce alţii s-au arătat mai reţinuţi, aşteptând să-l vadă pe Ianis la treabă. „Bravo! Să te ții tare, puștiule, și să fii ambițios ca tatăl tău! Mult succes!“, „Felicitări, boss, fă-ne mândri!”, „Bravo, Ianis, Fiorentina este o echipă bună şi renumită”, au venit mesaje şi din România. „Mândru să fiu aici (n.r. la Fiorentina)“, a postat Ianis pe Facebook la fotografia sa cu Pantaleo Corvino.  

Gică Hagi: „Ianis vrea să-şi construiască o carieră importantă”

Patronul și managerul tehnic al Viitorului, Gheorghe Hagi, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului despre transferul fiului său la prima echipă a Fiorentinei.

Ce ziceți despre transferul lui Ianis în calitate de antrenor și părinte?

Așa cum am zis despre orice tânăr din Academie, Ianis are mult talent, este inteligent, este un jucător cu foarte mare personalitate, își dorește, muncește, vrea să ajungă un mare fotbalist și să-și construiască o carieră importantă.

Ce i-ați spus când a plecat?

I-am spus că nu-i de ajuns talentul, trebuie să muncească și să aibă ambiție, însă contează foarte mult și șansa, conjunctura și lucrurile neprevăzute pe care nu le putem anticipa. Trebuie să muncească, să fie ambițios, să fie el și să aibă personalitate.

Când l-a dorit Fiorentina?

La nici 16 ani împliniți (august 2014), clubul nostru a încheiat un acord cu Fiorentina, care a plătit o sumă importantă pentru Ianis. Această sumă a constituit un sprijin important în alcătuirea bugetului clubului FC Viitorul și al Academiei Hagi. Acum transferul s-a definitivat, iar Ianis a plecat definitiv la prima echipă a Fiorentinei.

Ce înseamnă acest transfer pentru Ianis?

Ianis este încă într-un proces de formare, dezvoltare și perfecționare. Am vorbit cu el și era foarte entuziasmat și foarte încrezător. Și-a dorit să facă acest pas. Fiind încă într-un proces de dezvoltare, nu trebuie să tragem imediat concluzii și trebuie avută răbdare cu el. Clubul nostru și eu, ca antrenor, suntem mândri de el și sperăm să crească și să-și dezvolte o carieră importantă.
Nu este prea tânăr pentru a face acest pas?

Într-adevăr, este foarte tânăr, dar el își dorește și simte că poate face față. Decizia am luat-o împreună cu Ianis, iar acest lucru îl va ajuta foarte mult în progresul lui.

FC Viitorul continuă să emită abonamente

FC Viitorul a anunţat că s-a încheiat procesul de reînnoire a tuturor tipurilor de carduri ale abonaților din sezonul precedent, 2015 - 2016. În continuare, clubul va emite abonamente tuturor persoanelor interesate să vizioneze meciurile oficiale pe care echipa le dispută în Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii, precum și meciurile oficiale internaționale din Europa League şi Youth League. Începând de ieri, în intervalul orar 9.00 - 17.00 și în incinta Complexului Sportiv Academia Hagi, FC Viitorul eliberează persoanelor interesate abonamente de acces tip card în stadionul Central pentru vizionarea meciurilor oficiale pe care echipa le va disputa în competițiile menționate mai sus (persoană de contact - Alex Guteanu, telefon 0733.735.115).

Preţuri de la 100 de lei la 800 de lei

Abonamentele tip card de acces pentru sezonul fotbalistic 2016 - 2017 vor avea următorul preț de achiziție: la tribuna 0 - 800 de lei / persoană (se asigură loc de parcare în incinta stadionului), la tribuna I - 400 de lei / persoană, la tribuna a II-a - 300 de lei / persoană, la peluza I și a II-a - 100 de lei / persoană.
 
Persoanele care au achiziționat abonamente de acces pentru sezonul fotbalistic 2016 - 2017 pot folosi cardul de acces în sectorul de tribună pentru care a fost cummpărat numai în scop personal, acesta fiind interzis a fi distribuit sau împrumutat altei persoane pentru acces. Folosirea cardului de acces de către altă persoană în afara titularului atrage anularea acestuia de către clubul organizator, conform Legii 04/2008.

Mâine, al doilea amical în Slovenia

După 1-1 în Slovenia cu formația ucraineană FC Oleksandriya, care, asemenea Viitorului, va evolua în turul 3 preliminar al Europa League, echipa constănţeană va mai susţine în acest stagiu două amicale, pe 13 iulie, cu Anji Mahachkala (Rusia, Liga 1), iar pe 14 iulie, cu Volyn Lutsk (Ucraina, Liga 1), ambele partide urmând a începe la ora 19.00.
 
Sursa foto: Facebook (ACF Fiorentina) şi it.violachannel.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii