Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupe şi medalii pentru cei mai buni fotbalişti, la cea de-a doua ediţie a turneului Tomis Challenge Cup

ro

24 Jun, 2015 00:00 1837 Marime text
Ediţia a doua a turneului fotbalistic Tomis Challenge Cup s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute. Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 21 iunie. Meciurile s-au desfăşurat pe terenul „Voinţa“ din Complexul Sportiv Badea Cârţan, întrecerea desfăşurându-se în memoria lui Sevastian Iovănescu, fost jucător, antrenor şi preşedinte al FC Farul. În afară de Şcoala de Fotbal Farul 2010 Constanţa, la eveniment au participat echipe din ţară, dar şi echipa bulgară din Dobrici, categoriile de concurs fiind 2004, 2005, 2006 şi 2007. Potrivit managerului Şcolii de Fotbal Farul 2010 Constanţa, Bogdan Chiriţă, turneul s-a bucurat de un real succes, acesta menţionând că „au fost foarte mulţi spectatori“.

În ceea ce priveşte clasamentul, tot potrivit lui Chiriţă, la categoria de vârstă 2004, pe primul loc s-a clasat Farul Constanţa, pe cel de-al doilea loc, FC Viitorul Constanţa, iar pe locul al treilea, echipa din Bulgaria, Dobrudja Dobrich.

La categoria 2005, FC Farul s-a clasat tot pe primul loc, cei de la Prosport Focşani au obţinut cea de-a doua poziţie pe podium, iar FC Voluntari a ocupat cel de-al treilea loc. FC Voluntari a obţinut locul I la categoria de vârstă 2006, fiind urmată de Academia Stars Brăila şi de FC Farul, care a ocupat ultima poziţie a podiumului. Junior Galaţi a ocupat prima poziţie la grupa de vârstă 2007, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş - poziţia a doua şi pe locul 3 s-a clasat FC Farul Constanţa.

Cine sunt cei care au împuşcat“ premiile individuale

În cadrul acestui turneu, s-au acordat şi premii individuale pentru fiecare categorie de vârstă. Premiile au fost acordate pentru Cel mai bun portar, pentru Golgheterul turneului şi pentru Cel mai bun jucător. Cei mai buni portari au fost Kaloian Petrov, pentru categoria de vârstă 2004, de la echipa din Dobrich, Răzvan Nache, la categoria 2005, de la Farul Constanţa, Alex Mărgărit, de la FC Farul, pentru categoria de vârstă 2006, Paul Sfârâiac, la categoria de vârstă 2007, de la echipa ACS Kinder Sângeorgiu de Mureş. La categoria Golgheterul turneului, au câştigat Emre Osman, la categoria 2004, de la FC Farul, Rofbert Ursache, la categoria 2005, de la FC Farul, Adrian Geolea, la categoria 2006, de la echipa FC Voluntari, iar la categoria 2007, David Asan, tot de la FC Farul.

Cei mai buni jucători ai turneului au fost Mario Paris, la categoria de vârstă 2004, de la FC Viitorul, Alex Abeaboeru, de la echipa din Focşani, pentru categoria 2005, Adrian Ghiţă, de la Academia Stars Brăila, la categoria de vârstă 2006, iar la categoria 2007, Darius Mocanu, de la Junior Galaţi. Potrivit lui Bogdan Chiriţă, premiile au constat în cupe şi medalii.
 
Mihnea DULAMĂ, student al Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea „Ovidius“ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii