Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vrea Ilie Stan să joace FC Farul „Dacă promovează, vor lua caimacul“

ro

05 Apr, 2016 00:00 3801 Marime text

 
FC Farul începe sâmbătă evoluţiile din turneul play-off al Ligii a 2-a, iar antrenorul Ilie Stan vrea ca, de acum înainte, „marinarii“ să aibă concentrare pe toată durata partidei

FC Farul a învins în ultima etapă din sezonul regulat Gloria Buzău cu 2-0, dar „Iliesta“ nu a fost pe deplin mulţumit de evoluţia jucătorilor săi. După o primă repriză în care au înscris cele două goluri, „marinarii“ au redus turaţia motoarelor după pauză, ceea ce putea să-i coste, căci oaspeţii au avut în minutele de final mai multe ocazii mari, din care puteau marca. Modul în care Farul a abordat jocul în partea secundă nu a fost pe placul lui Ilie Stan, care vrea mult mai mult de la jucătorii săi.
 
„Mie nu-mi place să mă mulţumesc cu puţin. Fotbalul înseamnă sacrificiu, dorinţă, ajutor în teren, nu adversarul să joace, iar noi să ne reproşăm. Vreau mai mult de la jucători. Spre exemplu, dacă şi-ar schimba puţin mentalitatea, dacă ar fi pozitiv şi ar crede mai mult în calităţile lui, Valentin Munteanu ar juca uşor la o echipă mare din România. Cât de uşor se ajunge acum la o astfel de formaţie, dar şi la echipa naţională! De ce nu vrem să facem acest pas? De ce nu vrem să fim puţin mai responsabili cu noi? Haideţi întâi să dăm, iar apoi vor veni toate. Şi bani, şi notorietate, şi performanţă. Dacă promovează, vor lua caimacul. Eu vreau ca lumea să vină la stadion şi să vadă o echipă arţăgoasă, care joacă din primul până în ultimul minut. Sper ca, până la primul meci din play-off, fiecare jucător să-şi facă o autoanaliză, iar la start să fim mult mai responsabili“, a spus Ilie Stan, care îi aşteaptă şi pe nou-veniţii Alexandru Ioniţă şi Leonard Manole să aducă un plus în jocul echipei. „Ne pot ajuta, întrucât au experienţă şi dorinţă de a juca. Se arată disponibili de a reintra în circuit. Să vedem şi cum se vor integra. Dar, atâta timp cât au valoare, restul va veni de la sine“, a arătat principalul Farului.

De ce nu au jucat titulari Georgian Marcu şi Dorin Burlacu

De cealaltă parte, Gloria Buzău nu a folosit în primul „11“ doi dintre cei mai buni jucători din lot, Georgian Marcu şi Dorin Burlacu, ambii intrând în repriza a doua. Antrenorul Viorel Ion a explicat că nu i-a introdus de la începutul partidei, întrucât s-au confruntat cu probleme medicale. „Burlacu a avut o întindere şi nu s-a pregătit toată săptămâna, iar Marcu a fost răcit. Mi-a fost frică să risc de la început cu ei. Jocul s-a schimbat însă după ce au fost introduşi pe teren cei doi. Dacă erau apţi 100%, altfel discutam. Chiar dacă meciul cu Farul nu a fost unul foarte bun pentru noi (am avut şi altele mai bune), s-a demonstrat încă o dată că avem echipă de play-off, nu de play-out, cu toate problemele cu care ne confruntăm la stadion şi la club“, a spus „Vioară“.  

„Este o minciună totală“

Principalul Gloriei Buzău a subliniat situaţia deosebit de grea prin care trece echipa din Crâng. „Nu avem susţinere. La Farul, este Giani Nedelcu, cel care scoate banii şi ţine echipa. Noi stăteam numai la mâna Primăriei, iar prin condamnarea primarului, la Buzău nu vrea să mai semneze nimeni cele 15 miliarde care sunt alocate. Numai eu ştiu cum ţin această echipă, prin împrumuturi de deplasare şi de arbitraj. Am zis să nu pierdem brandul până în vară, dar nici de atunci nu se ştie ce va fi. Aveam un loc unde mâncau fotbaliştii, dar am fost anunţaţi că nu se va mai putea lua masa acolo. Deci lucrurile se complică destul de mult. De aceea jucătorii sunt cu atât mai mult de apreciat că se mai pot concentra la fotbal. În România, din păcate, la fotbal, noi ne facem că antrenăm, ei se fac că joacă şi alţii se fac că ne plătesc. Şi este o minciună totală. Din această cauză nici nu avem fotbal“, a arătat antrenorul buzoian. 

„Jucăm pentru comunitate“

Ilie Stan speră ca Farul să fie sprijinită de factorii locali, care să i se alăture finanţatorului Giani Nedelcu, acestuia fiindu-i greu să ţină echipa singur. „Autorităţile locale trebuie să ajute şi fotbalul. Jucăm pentru comunitate. Când plătim impozitele, o facem cu gândul să fie direcţionaţi bani şi la fotbal. Acei bani vin de la oameni. Uitaţi-vă ce se întâmplă într-un oraş aşa mare precum Constanţa, ca şi la Buzău. Iar alte echipe cu tradiţie s-au desfiinţat. Dacă autorităţile locale nu vin lângă fotbal, se duce totul de râpă. E foarte dureros. Ce facem, unde ne ducem? De aceea îl apreciez pe Giani Nedelcu, aduce bani de acasă pe praful acesta, în condiţiile în care alţii fug de fotbal. Sper totuşi să vină cineva lângă Giani, că e greu. Nu mai e ca pe vremea noastră, când jucam de plăcere. Acum, cea mai bună motivare e cea financiară“, a spus Ilie Stan. În primul meci din play-off, FC Farul joacă în deplasare cu Dacia Unirea Brăila, sâmbătă, 9 aprilie. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doar Farul 05 Apr, 2016 18:54 Va asteptam sa veniti in numar cat mai mare ALATURI DE FARUL! Fiecare etapa din play off este foarte importanta dar fiind primul meci suntem obligati sa incepem cu dreptul. FC Farul face apel la toti suporterii faristi sa se mobilizeze si sa fie alaturi de echipa noastra in toate cele 10 meciuri. 10 meciuri = 10 finale! Avem sanse sa promovam si direct dar inainte de orice trebuie sa fim uniti si sa ne mobilizam! Plecarea suporterilor este prevazuta sambata 09 aprilie la ora 7.00 din parcarea din fata de la City Park Mall. Avem nevoie de suporteri si vom pune la dispozitie suficiente autocare astfel încât sa nu ramana nimeni pe jos! IN CONSTANTA DOAR FARUL CONTEAZA!