Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum i-a fentat ginerică pe cei care i-au furat mireasa Nuntă în Constanţa cu naş şi cavaler de onoare fotbalişti (galerie foto)

ro

27 Aug, 2013 00:00 10881 Marime text
Fundaşul dreapta al FC Farul şi atacantul FC Portul au reprezentat la nivel înalt sportul-rege la căsătoria a doi tineri, care au devenit familia Dima

Doi tineri frumoşi din Constanţa, Adi Dima şi Alexandra Neagu, au făcut pasul cel mare în viaţă, unindu-şi destinele cu ocazia unei nunţi de basm. Cei doi au avut două perechi de naşi şi două perechi de domnişoare şi cavaleri de onoare.

Costel Niţescu (23 de ani) joacă fundaş dreapta la FC Farul şi de opt ani trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Gabriela Cociaş (24 de ani). Cei doi tineri sunt din Valu lui Traian şi au primit cu încântare solicitarea verişoarei Gabrielei, Alexandra, de a-i fi domnişoară şi cavaler de onoare la nuntă. Romeo Chiperi este un fotbalist experimentat, de 38 de ani, care evoluează la Portul Constanţa, în Liga a 4-a, iar el şi soţia sa, Cristina, au o relaţie strânsă de prietenie cu Alexandra şi Adi. Astfel că propunerea de a le fi naşi a venit firesc, iar Romeo şi Cristina s-au bucurat nespus de dorinţa celor care aveau să devină soţ şi soţie.

Când au pregătit nunta, viitoarea familie Dima şi-a pus în gând să aibă două perechi de naşi şi două perechi de domnişoare şi cavaleri de onoare. Romeo şi Cristina Chiperi, respectiv Costel Niţescu şi Gabriela Cociaş au fost din partea miresei. Atât serviciul religios, cât şi petrecerea s-au desfăşurat în Constanţa, nuntaşii distrându-se pe cinste la localul „Stephanos Ballroom”. „A fost o petrecere extrem de reuşită, un eveniment select. Toată lumea s-a distrat foarte bine. Mirele şi mireasa au fost extrem de atenţi cu toţi invitaţii”, a declarat Costel Niţescu, cel care, ieri, a fost la un centru medical să-şi facă o radiografie la coaste. Nu, nu s-a ales cu urmări în urma dănţuielii de la nuntă, ci a avut de suferit în urma partidei amicale pe care Farul a disputat-o la Slobozia (1-1 cu Unirea). „A fost o petrecere de neuitat. S-a desfăşurat într-un cadru mai restrâns, cu circa 70 de nuntaşi, însă toţi ne-am simţit foarte bine”, a spus şi naşul Romeo Chiperi, din partea căruia a participat şi Marinică Grosu, fost fotbalist la echipa Oil Terminal Constanţa.

Unde a fost ascunsă mireasa

Ca la orice nuntă tradiţională, nu putea lipsi furatul miresei. Hoţii s-au strâns într-o gaşcă de vreo zece persoane, au luat mireasa şi, cu două maşini, au plecat la un club de lângă Primărie, unde au pus la cale strategia pentru negocierile cu ginerică. Mirele şi-a învăţat însă bine lecţia şi i-a aşteptat pregătit pe hoţi. Tratativele au fost dure, iar cele două tabere s-au învoit în cele din urmă pentru două sticle cu vin şi una cu whiskey pe care mirele să le dea în schimbul soţiei sale. Zis şi făcut, ambele părţi şi-au frecat mâinile mulţumite, însă în câştig a ieşit doar ginerică. Hoţii aveau să constate imediat că acesta îi păcălise: în sticlele de vin pusese apă, iar în cea de whiskey apă şi Coca-Cola. Asta e, mai sunt şi hoţi care iau plasă, însă nimeni nu s-a supărat, iar nunta a continuat şi mai cu foc decât până atunci.

Romeo Chiperi este dublu vicecampion naţional cu Farul

Unul dintre cei doi naşi, Romeo Chiperi, a început fotbalul la FC Farul, lucrând la juniori cu Ion Constantinescu. A fost coleg de echipă cu Stelian Carabaş, Tibi Curt, Cristi Munteanu, Cătălin Anghel sau Cătălin Plăcintă şi a ieşit de două ori vicecampion naţional cu „marinarii”. În 1993 a început să joace la CFR Constanţa, iar de atunci a mai evoluat la formaţii precum Oil Terminal (în Liga a 3-a şi în Liga a 4-a), Midia Năvodari (în Liga a 3-a), CSM Medgidia (Liga a 3-a şi Liga a 2-a) sau Portul Constanţa, actuala sa echipă, cu care a prins cu ani în urmă Liga a 3-a, iar într-un retur a fost golgeter, cu nouă reuşite. Vârsta şi accidentările (anul trecut, s-a operat la ligamentele încrucişate) l-au împiedicat să mai joace în ultima vreme, însă este în continuare legitimat la Portul, iar sâmbătă a revenit pe teren, în prima etapă a Ligii a 4-a, sezonul 2013/2014, în meciul din deplasare cu Sparta Techirghiol, câştigat cu 4-2.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii