Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis forteaza accederea in semifinale

ro

14 Mar, 2008 20:00 891 Marime text
1205522615.jpg

Echipa constanteana are sansa sa depaseasca performanta din sezonul trecut, cand a fost eliminata in sferturi de alta formatie romaneasca, U Jolidon Cluj

Formatia CS Tomis va intalni, astazi, de la ora 11.00, la Sala Polivalenta din Braila, echipa locala HC Dunarea, meci contand pentru mansa retur a sferturilor de finala ale Cupei Challenge. In meciul tur, scorul a fost 25-23 pentru Tomis. Fetele antrenate de Lucian Rasnita si Ion Puscasu vor incerca astazi, la Braila, sa patrunda in penultimul act al Cupei Challenge, dupa ce, in meciul tur, CS Tomis a invins HC Dunarea cu scorul de 25-23. Desi au reusit sa obtina victoria in mansa tur, jocul handbalistelor constantene a dezamagit, chiar tehnicianul Tomisului, Lucian Rasnita, fiind de parere ca echipa sa a castigat in urma cu o saptamana datorita greselilor din final ale brailencelor. "Am castigat pe greselile Brailei. La 20-23, in minutul 53, greu te mai puteai gandi la victorie. Se pare ca cele doua echipe practica un handbal in care angajamentul este principalul factor. Noi nu am avut luciditate pe linia de 9 metri si am gresit in aparare. Oricum, daca nu s-ar gresi, ar insemna ca meciurile s-ar termina 0-0", a declarat Rasnita. Desi echipa sa a castigat doar la doua goluri diferenta, presedintele CS Tomis, Gheorghe Slabu, este de parere ca handbalistele constantene pornesc ca favorite in meciul de la Braila. Formatia constanteana va avea ocazia sa razbune insuccesul din sezonul trecut, cand, tot in sferturile Cupei Challenge, a fost eliminata de alta formatie romaneasca, U Jolidon Cluj.

Probleme de lot la Dunarea Braila

In tabara adversa, antrenorul Liviu Paraschiv se confrunta in continuare cu probleme de efectiv, cel putin trei jucatoare de baza ale formatiei brailene fiind indisponibile pentru meciul cu constantencele. Tehnicianul echipei brailene nu crede ca echipa sa este favorita la calificare, considerand ca sansele sunt in continuare egale. "Ma bucur ca, desi ne-am confruntat cu numeroase accidentari in lot, am reusit sa dominam partida. Dupa cum s-a vazut, meciurile din cupele europene au o cu totul alta incarcatura. Partida retur va fi la fel de disputata. Cred ca echipa calificata se va decide doar pe finalul meciului de la Braila. Nu putem spune ca avem prima sansa in retur. Returul va fi foarte echilibrat", a declarat Paraschiv. Mansa secunda dintre HC Dunarea Braila si CS Tomis Constanta va incepe la ora 11.00 si va fi arbitrata de o brigada din Rusia, formata din Eduard Borisov si Oleg Tarasikov, iar ca observator din partea Federatiei Europene de Handbal a fost desemnata Galina Zakharova, din Ucraina. In celelalte meciuri ale acestei faze se vor intalni: Mc Donald's Wr. Neustadt - Vfl Oldenburg (in tur, 26-33), Valur Reykjavik - Merignac Handball (30-36) si SK Bratislava - Cercle Dijon (26-26).

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii