Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul, victorie la Sibiu CS Năvodari, pe locul secund la turneul internaţional de la Belgrad

ro

15 Jun, 2015 00:00 2253 Marime text
Echipa de rugby CS Năvodari s-a clasat pe locul doi la turneul internaţional de rugby în 7 „Belgrade Winner Rugby Tournament“, care s-a desfăşurat în capitala Serbiei, Belgrad.
 
Echipa năvodăreană, care, la ediţia de anul trecut a întrecerii, a ocupat poziţia secundă, a fost însoţită la turneu de antrenorii Cornel Suciu şi Cristian Husea. CS Năvodari a pierdut în finala mare în faţa reprezentativei Croaţiei, în restul de trei meciuri înregistrând victorii: 29-9 la debut, cu Rad Mozzart Rugby Club Belgrad (echipa gazdă), 5-0 cu reprezentativa Serbiei şi 38-7 cu reprezentanta Bosniei.

Locul şase la Galaţi

În aceeaşi perioadă, o altă echipă a CS Năvodari, condusă de pe banca tehnică de Virgil Năstase, a participat, la Galaţi, la etapa inaugurală a Campionatului Naţional de rugby în 7. Dobrogenii s-au clasat pe poziţia a şasea (ultima), pierzând confruntările din grupa preliminară (17-21 cu Politehnica Iaşi, 19-21 cu Stejarul Buzău), iar apoi disputa pentru locurile 5-6 (la diferenţă de nouă puncte în faţa echipei RC Bârlad). „Am ocupat locul şase, dar nu trebuie să intrăm în panică, întrucât pe noi ne-a interesat în primul rând o reprezentare foarte bună la Belgrad, unde am mers cu cel mai bun lot. La Galaţi am deplasat jucători care nu prea au aptitudini pentru rugby-ul în 7, dar care au avut totuşi o comportare remarcabilă. În primele două meciuri, am avut acelaşi număr de eseuri, trei, ca şi echipele care ne-au învins. Celelalte trei turnee care mai sunt de jucat le vom aborda cu echipa tip. La Galaţi, surpriza cea mai mare a reprezentat-o echipa gazdă, RCM, care a ocupat locul întâi, etalând un joc frumos, care s-a apropiat de rugby-ul în 7 adevărat. În finală, a surclasat Poli Iaşi. Au urmat în clasament CSM Bucureşti U-23, Stejarul, Bârlad şi noi“, a declarat Virgil Năstase.

Farul a înscris şapte eseuri

În Divizia A de seniori (eşalonul trei al rugby-ului românesc), RCJ Farul Constanţa (pentru care joacă în majoritate componenţi ai echipei de old-boys Rechinii Constanţa) a realizat a doua victorie consecutivă, trecând în deplasare de CSM Sibiu, în etapa a şasea. Scorul a fost 48-29 (24-19), constănţenii înscriind şapte eseuri, prin Gabriel Tufă, Andrei Raicea, Bebe Gavari, Stelian Stăetu, Petre Oaidă, Ovidiu Pilat şi Nicolae Popescu. "Nu cedăm, istoria Farului ne obligă să mergem mai departe", a declarat Cristian Cojocaru, antrenor al echipei, alături de Adrian Tinca. În etapa viitoare, Farul va juca pe teren propriu cu Griviţa Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 15 Jun, 2015 11:41 Bravo Rechinii, HAI FARUL !!!