Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Farul şi CSS1 Constanţa, aur şi argint pe echipe la Europenele de gimnastică aerobică

ro

09 Nov, 2015 00:00 3488 Marime text


România s-a menţinut la înălţime şi la ediţia a noua a Campionatului European de gimnastică aerobică, întrecere desfăşurată la Elvas, în Portugalia. În întrecerea pe echipe, tricolorii au cucerit medalia de aur la seniori (care şi-au păstrat astfel coroana continentală) şi argintul în concursul similar al juniorilor.

Clasamentul echipelor este realizat pe baza celor mai bune patru rezultate înregistrate în calificări, iar atât pentru reprezentativa de seniori a României, cât şi pentru cea de juniori au punctat mulţi sportivi de la Constanţa. La seniori, au contribuit la cucerirea titlului continental Corina Constantin, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu şi Dacian Barna (de la CS Farul, antrenoare - Marcela Fumea). De altfel, gruparea de pe litoral a dat grosul lotului seniorilor, dintre cei şase reprezentanţi ai României care au punctat pe echipe, cinci fiind de la Constanţa. Tricolorii au acumulat zece puncte, la fel ca Ungaria, cele două echipe împărţindu-şi astfel primul loc pe podium.

Corina Constantin, revenire de bun augur

Punctele României au fost realizate astfel: Dacian Barna, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu (la trio) - locul 1, Corina Constantin (la individual feminin) - locul 2, Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu (la grup) - locul 3 și Dacian Barna, Lavinia Panaete (la perechi) - locul 4. La individual feminin, au concurat 37 de sportive, care şi-au disputat cele opt locuri pentru finala de ieri. Vicecampioană mondială în 2014, la Cancun, Corina Constantin (care a revenit în concurs după aproape un an de pauză) a fost pe primul loc până aproape de finalul calificărilor, când a fost întrecută, la diferenţă mică, de o gimnastă din Ungaria, care a avut o notă mai bună la artistic. La trio, Panaete, Barna şi Săvulescu au depăşit în calificări reprezentanţii Rusiei.  

În finalele de ieri, seniorii constănţeni au continuat evoluţiile de clasă, obţinând noi medalii: aur - Corina Constantin (la individual feminin), Dacian Barna, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu - la trio; argint - la aero dance (echipă din care a făcut parte şi Andreea Drenea, de la CS Farul); bronz - Bianca Gorgovan (la individual feminin), Gorgovan, Barna, Panaete, Săvulescu (la grup).  

Junioarele au secondat Italia

În concursul pe echipe al juniorilor, de la Constanţa au punctat pentru medalia de argint Andrada Zaman, Daciana Enache, Lorena Jinga (CS Farul) şi Ioana Gorgovan (CSS1 Constanţa), care au evoluat astfel: Zaman şi Enache au făcut parte din trio-ul care a ocupat locul doi; Enache, Gorgovan, Jinga şi Zaman au fost componente ale grupului ce s-a clasat pe poziţia a cincea. România a totalizat nouă puncte, iar titlul i-a revenit Italiei, cu cinci puncte. De la CS Farul, Andrada Zaman şi Daciana Enache sunt pregătite de Cristiana Spânu, iar Lorena Jinga de Cristina Dulgheroiu, în vreme ce Cristiana Spânu şi Nicoleta Copoiu o antrenează pe Ioana Gorgovan, de la CSS1.

În urma evoluţiilor din finalele de ieri, Constanţa a mai cucerit medaliile: argint la perechi mixte (din care a făcut parte faristul Ştefan Huştea), argint la trio (Andrada Zaman şi Daciana Enache) şi tot argint la grup (Zaman, Enache, Jinga, Gorgovan).  

Sursa foto: Carmen Manda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii