Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Farul Constanţa îl comemorează pe antrenorul emerit Aurel Simionescu

ro

28 Nov, 2015 00:00 3988 Marime text
Secţia de box a CS Farul Constanţa organizează sâmbătă, 28 noiembrie, o demonstraţie pugilistică, ocazie cu care va fi comemorat antrenorul emerit Aurel Simionescu, trecut în nefiinţă în luna ianuarie a acestui an, la vârsta de 69 de ani. Acţiunea se va desfăşura între orele 9.00 şi 12.00, în sala de box a Complexului Sportiv Tomis din Constanţa.
 

„Aurel Simionescu a fost unul dintre marii tehnicieni ai Constanţei, primul antrenor al singurului medaliat olimpic la box din Dobrogea, Ionuţ Gheorghe. Aurel Simionescu a pregătit mulţi campion ai României şi a format caractere puternice. Dumnezeu să-l odihnească în lumea drepţilor!“, a declarat Mihai Constantin, director executiv al Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa, antrenor la CS Farul şi unul dintre foştii elevi ai lui Aurel Simionescu.
 
Mihai Constantin a fost pregătit de Aurel Simionescu între anii 1974 şi 1976, la clubul Hidrotehnica din Constanţa. În afară de Ionuţ Gheorghe şi de Mihai Constantin, fostul tehnician a lucrat şi cu alţi boxeri cunoscuţi, precum Marcelică TudoriuValentin Mihai, Gabriel Ciupercă, Kadâr RasimIulian Ciobanu, Romică şi Lucian TudorIrinel Orăscu şi mulţi alţii.

Aurel Simionescu a activat oficial în box (ca sportiv şi antrenor) 48 de ani, iar în 2009 s-a retras din activitate. Ca boxer, Simionescu a cucerit un titlu de campion naţional la seniori, în 1969, la categoria 60 kg, pentru Energia Constanţa. Ca antrenor, i-a pregătit, de-a lungul anilor, pe sportivii de la Hidrotehnica, CS Farul, Mira Agigea şi BC Adan Constanţa. Titlul de antrenor emerit i-a fost acordat în anul 2004.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii