Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crăciunică vrea revanşa în faţa lui Amancio Războinicii de la clubul Keru Kento au pumnii tari şi inima neînfricată (galerie foto)

ro

17 Apr, 2014 00:00 5534 Marime text
Clubul de kickboxing din Constanţa Keru Kento a avut cei mai mulţi campioni, mai exact cinci, la gala „Extreme Fight IV - Constanţa ia foc!“. Practic, luptătorii pregătiţi de sensei Lucian Stoicoci (centură neagră 4 Dan Keru Kento - Combat Kick Boxing şi Street Combat) au câştigat toate cele cinci meciuri disputate (trei în fight-card-ul secundar, două în cel principal), stabilind o performanţă deloc de neglijat.
 

Cei cinci învingători sunt, în ordinea în care au evoluat, Vlad Ungureanu (categ. 60 kg), Adrian Badea (categ. 70 kg), Genghiz Asan (categ. 80 kg), Cosmin Mărcuţă (categ. 65 kg) şi Mădălin Crăciunică (categ. 75 kg). „Sunt foarte mulţumit de modul în care au luptat. S-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Rezultatele lor nu sunt întâmplătoare. Toţi au perspective foarte frumoase“, a declarat Lucian Stoicoci. Vlad Ungureanu are 17 ani şi face kickboxing de şapte ani. Are multe competiţii la activ, inclusiv la Naţionale, unde a ieşit campion. Adrian Badea, şi el în vârstă de 17 ani, este luptător de mai puţin timp, în jur de patru ani, şi a evoluat cu succes la întrecerile la care a urcat în ring, inclusiv la gale din sistemul profesionist. Genghiz Asan (16 ani) are puţină experienţă în întreceri, însă calităţile sale l-au făcut repede remarcat. În afară de gala „Extreme Fight IV“, a mai participat la doar două concursuri locale, la Năvodari şi la Constanţa, însă aceasta nu l-a împiedicat ca la turneul de duminica trecută, desfăşurat la Bingo Europa, să-şi spulbere încă din repriza întâi adversarul, Alexandru Grădinaru, de la San Gym Burada, al cărui antrenor a fost nevoit să arunce prosopul. În vârstă de 19 ani, Cosmin Mărcuţă practică kickboxing-ul de un an şi jumătate, iar victoriile nu îl ocolesc. „E un băiat foarte serios, care munceşte mult“, îl descrie antrenorul său.
 
Crăciunică e vedeta
 
Vedeta clubului Keru Kento este Mădălin Crăciunică, un luptător de doar 19 ani. A început sportul celor neînfricaţi acum cinci ani şi are în palmares mai multe titluri de campion naţional. În plus, a participat şi la gale profesioniste, atât la Bucureşti, cât şi la Constanţa. Acum doi ani, a câştigat turneul piramidal „Fightmania“, de pe litoral, la categoria -71 kg. Mădălin a practicat mai întâi fotbal, dar când a descoperit kickboxing-ul, s-a îndrăgostit iremediabil de el, dându-şi seama că aceasta este calea pe care trebuie să o urmeze. „Pe unde merge, Mădălin câştigă pe linie. Încercăm să-l băgăm acum şi la gale Local Kombat“, spune sensei Lucian Stoicoci. În 2012, când s-a impus la „Fightmania“, Crăciunică a disputat şi o partidă cu Amancio Paraschiv, a cărui experienţă superioară a fost însă decisivă. Totuşi, chiar şi aşa, Mădălin a pierdut greu, nu a cedat cu una, cu două. Replica bună pe care i-a dat-o adversarului său l-a făcut să fie optimist în privinţa rezultatului revanşei, pe care speră să şi-o ia în toamnă, dacă se va perfecta acest meci. La „Extreme Fight IV“, unde şi-a etalat încă o dată stilul spectaculos de luptă, Crăciunică l-a învins pe Adrian Roşca, de la CS Bogdan Ciubotariu, un oponent redutabil.
 
Clubul e răspândit în tot judeţul
 
Cei cinci câştigători ai clubului Keru Kento de la gala „Constanţa ia foc!“ au fost răsplătiţi financiar de un susţinător, Lucian Pătru. „I-a plăcut evoluţia băieţilor. Ne va ajuta şi în continuare“, spune Lucian Stoicoci. „Îmi plac luptele, dar nu neapărat din acest motiv îi ajut pe sportivii de la Keru Kento, ci pentru că, dacă pot să sprijin pe cineva, o fac cu plăcere. Băieţii merită să ajungă sus. Toţi mi-au plăcut la gală. Fiecare dintre ei are ceva special”, a declarat Lucian Pătru. Seinsei Stoicoci îşi pregăteşte cei aproximativ 80 de elevi (la toate categoriile, de la începători până la avansaţi) în cadrul antrenamentelor care se desfăşoară în cinci săli, una în Constanţa (la Complexul Sportiv „Tomis“) şi câte una la Lumina, Agigea, Topraisar şi Negru-Vodă. „Mă duc la toate antrenamentele, prin rotaţie, şi până acum nu am lipsit la nicio şedinţă de pregătire. Prima sală am deschis-o acum opt ani, iar clubul Keru Kento funcţionează de doi ani. Facem kickboxing, în cadrul Federaţiei Române de Kempo. Keru Kento înseamnă Arta Trupului. Mi-a plăcut această denumire şi aşa i-am zis şi clubului. Avem un lot puternic. Toţi sportivii sunt talentaţi. De pildă, în programul din timpul zilei al galei «Extreme Fight IV», au avut loc meciuri de copii şi juniori, categorie la care noi am participat cu 17 luptători, dintre care doar trei au pierdut, restul impunându-se. Pe 26 aprilie, vom evolua cu 20 de sportivi la Campionatul Naţional, iar pe 25 mai încercăm să obţinem rezultate cât mai bune la Naţionalele de Kempo K1, de la Bucureşti. Vrem să avem reprezentare şi la loturile naţionale şi încercăm să ne promovăm cât mai mulţi sportivi la galele profesioniste“, a mai arătat Stoicoci. Acesta a început practicarea artelor marţiale în urmă cu peste 20 de ani, iar în palmaresul său se află mai multe titluri de campion naţional şi de campion judeţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii