Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Copilul nostru de aur“ Ovidiu Trifan s-a impus, în Germania, la Cupa Preşedintelui la Taekwondo WTF (galerie foto)

ro

12 Apr, 2016 00:00 6983 Marime text

Sportivul român al anului 2015 la Taekwondo WTF (la categoria masculin), Ovidiu Trifan, din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, a obţinut un nou succes de răsunet.
 
În prezent legitimat la CSA Steaua Taekwondo şi component al lotului naţional al României, Ovidiu Trifan (17 ani) a concurat, la Bonn, la un eveniment de seniori, clasificat G2, „Cupa Preşedintelui WTF“, la care a obţinut medalia de aur, înfrângând rezistenţa înverşunată a unor sportivi din elita europeană. Federaţia Română de Taekwondo WTF a anunţat că, printre alţi sportivi, Ovidiu a fost ales să fie imaginea campaniei „#WhiteCard“, susţinută pe plan internaţional de Comitetul Internaţional Olimpic, de Federaţia Mondială de Taekwondo WTF, dar şi de alte structuri cu un bogat istoric în sportul internaţional.
 
„Spectacol la Bonn, în Germania! Trifan Ovidiu a reuşit încă o performanţă impresionantă, câştigând medalia de aur“, a informat pe Facebook Federaţia Română, care găzduieşte, pe site-ul oficial, sub semnătura lui Vlad Racolţa, şi un articol dedicat sportivului constănţean, intitulat „Ovidiu Trifan, performanţă binemeritată în Germania!”.
 
„Periplul performanţelor noastre continuă, iar epopeea carierei sportivului Trifan Ovidiu mai înregistrează o nouă şi binemeritată victorie (medalie de aur), adică locul 1 la categoria -54 kg Seniori în cadrul competiţiei internaţionale WTF President’s Cup, organizată în Germania, la Bonn, cu statut tehnic de clasa G2, ce a aliniat la start 1.749 de sportivi şi circa 327 de tehnicieni. Chiar dacă nu a împlinit încă vârsta majoratului, Ovidiu a ales vremelnic opţiunea de a lupta în grupa seniorilor, înţelegând bine ce implică această decizie, fapt apreciat şi aprobat favorabil de structurile tehnice şi administrative ale federaţiei. Decizie ce nu a întârziat să aducă şi noi performanţe pentru acesta la categoria de greutate -54 kg seniori“, se arată în articol.

A doborât încă o dată miturile 

Ovidiu Trifan este foarte apreciat la Federaţia Română de Taekwondo WTF, dovadă stând cuvintele frumoase cu care este descris în continuarea materialului. „După ce a încheiat de mai bine de un an etapa junioratului, în care a obţinut peste 20 de performanţe, din care amintim că a acumulat mai bine de 16 medalii de aur, Ovidiu participă cu succes la această competiţie, învingând clar şi detaşat. Astfel, sportivul nostru a reuşit să doboare încă o dată miturile Belgiei, Turciei, Spaniei, Rusiei, Azerbaijanului, toate dintr-o lovitură. Ovidiu este incontestabil în acest moment «copilul nostru de aur», un tânăr onest, voluntar, curajos, un bun coechipier şi o persoană foarte muncitoare, aspecte care îi definesc personalitatea în pragul vârstei de 18 ani. Suntem mândri de rezultatul său şi ştim sigur că, de acum înainte, acest sportiv, împreuna cu noii săi colegi de la lotul naţional, conduşi de domnul antrenor internaţional Constantin Apostol, vor duce România acolo unde îi este locul la această disciplină sportivă“, se precizează pe site-ul federaţiei.

Face Taekwondo de la şapte ani 

Campion european şi balcanic, „Bruce Lee“ Ovidiu Trifan practică Taekwondo de la vârsta de şapte ani, iar de trei ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Valorosul luptător s-a lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, club sprijinit consistent de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local al comunei constănţene. Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu sunt pregătiţi de un colectiv tehnic format din Laurenţiu Palangă (antrenor), Marian Olteanu şi Anda Palangă (instructor). Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu, Palangă apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan). Ovidiu Trifan învaţă la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu.

Victime celebre 

Şi în 2014, şi în 2015, Ovidiu Trifan a cucerit titlul de campion european, iar în sezonul trecut a câştigat (detaşat) şi alte turnee internaţionale, precum Openul Greciei sau concursul de la Chişinău, unde l-a învins pe campionul mondial en-titre de la juniori! Tot în anul trecut, Trifan a evoluat, la seniori, şi la Campionatul Balcanic de la Zrenjanin (Serbia), cucerind medalia de aur. Graţie evoluţiei sale entuziasmante, Ovidiu a fost desemnat cel mai bun sportiv din concurs la masculin, adică a primit titlul de cel mai bun senior al Balcanilor la Taekwondo WTF! În acest an, la două competiţii desfăşurate în Bulgaria, Ovidiu Trifan (care va împlini 18 ani pe 21 mai a.c.) a mai făcut victime de calibru, un iranian (Shariati Pedram) şi un coreean (Seoung Chul Jeong).

Sursa foto: Facebook.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii