Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copile de aur Atletele Alexia Grosu şi Ioana Emilia Colibăşanu, din Constanţa, campioane naţionale (galerie foto)

ro

05 Apr, 2016 00:00 4726 Marime text
 

Campionatul Naţional de copii 1, 2 şi 3 la atletism, de la Bucureşti, le-a adus mari satisfacţii sportivelor constănţene Alexia Grosu (CSS1 Constanţa) şi Ioana Emilia Colibăşanu (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“), care au devenit campioane naţionale.
 
Pregătită de soţii Oltean (Ioan şi Coculeana), Alexia Grosu a cucerit chiar două medalii de aur, la copii 3, în probele de 50 m (8,07 s) şi lungime (3,65 m). Cele două valoroase distincţii sunt şi primele medalii din cariera Alexiei, o sportivă de nouă ani, care este elevă la Şcoala Gimnazială numărul 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din Constanţa.

„Alexia are perspective foarte frumoase în atletism. A avut evoluţii deosebite la acest concurs“, a declarat Ioan Oltean.


Părinţii, foşti atleţi

În capitală, cealaltă campioană de copii a Constanţei, Ioana Emilia Colibăşanu (foto), s-a impus la triathlon copii 1, cu 1.906 puncte, depăşind sportiva de pe poziţia secundă cu 67 de puncte. Ioana Emilia, care este pregătită de Carmen Botea, a avut rezultatele: la 60 m - 8,39 s (732p), la lungime - 4,86 m (522p), iar la 800 m - 2:33.34 (652p). „Ioana Emilia a concurat foarte bine. O ajută mult fizicul (are deja 1,75 m) şi motricitatea deosebită, dar şi psihicul. Este o fată inteligentă, dornică de performanţă şi foarte muncitoare. Părinţii săi, Elena şi Laurenţiu, au făcut şi ei atletism, concurând la probe combinate, respectiv la triplusalt. Au fost antrenaţi de Andrei Szemerjai şi au avut rezultate foarte bune. Ioana Emilia e singurul lor copil“, a spus Carmen Botea. Ioana Emilia Colibăşanu este elevă în clasa a şasea la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa.

Încă două medalii

La Naţionale, au urcat pe podium şi Teodora Bălan, de la CS Farul Constanţa (antrenoare, Eveline Lisenco), şi ştafeta masculină de 4X100 m de la CSA Axiopolis Cernavodă (antrenor, Daniel Băietu). Ambele medalii au fost de argint. Teodora Bălan a devenit vicecampioană la lungime copii 1, cu 5,29 m, în vreme ce ştafeta, care a fost formată din Tiberiu Rusu, Andrei Iacob, Iulian Dinu şi Victoraş Garoafă, a încheiat cursa copiilor 2 în 60.77 s.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii