Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Pătraşcu revine într-o lună Constantin Gache - „Farul poate face o figură frumoasă“

ro

08 Sep, 2015 00:00 2326 Marime text
Constantin Gache, antrenorul principal al FC Farul, a subliniat importanţa victoriei cu Rapid Bucureşti, de la Constanţa, principala contracandidată a „marinarilor“ la promovarea în Liga 1. Fariştii s-au impus cu 1-0, iar spectatorii au plecat mulţumiţi de la stadion.

„Aveam nevoie de acest succes, după eşecurile de la Tulcea (marcat de ambiţii locale) şi de la Piatra Neamţ (în care n-am reuşit să marcăm, în ciuda numeroaselor ocazii). Oricum, dacă în ambele partide juca Sorin Chiţu, nu cred că pierdeam. Victoria cu Rapid e una de moral. Am învins principala contracandidată la promovare, dar în cursă se poate înscrie şi Clinceni. S-a jucat cu ardoare şi au fost încercări de ambele părţi, astfel că a fost un meci aproape de prima ligă. Farul poate însă mult mai mult şi, în primul rând, poate oferi un spectacol fotbalistic de ţinută. Putem face o figură frumoasă, lotul este bun. La jucătorii pe care-i avem, o stabilitate financiară ne-ar duce în Liga 1. E momentul să primim ajutor. Avem un parcurs mai uşor în acest sezon, din toate punctele de vedere. E păcat ca un oraş aşa de mare ca Constanţa să nu aibă o echipă care să joace meciuri mai bune decât cu Clinceni şi cu Pojorâta“, a declarat Constantin Gache. Principalul Farului a remarcat şi aportul publicului. „Am văzut şi am auzit încurajări din toate sectoarele de tribună. În momentul când joci, şi spectatorii sunt cu tine, e ceva normal. Asta trebui să încercăm, să aducem cât mai mulţi fani în tribune“, a arătat principalul Farului.

Ambiţiosul Pătraşcu

Dacă la partida cu Rapid, în „11“-le de start al Farului a revenit omul de gol Sorin Chiţu, fundaşul central Florin Pătraşcu, cel care a purtat banderola de căpitan în sezonul trecut, continuă să lipsească, în urma accidentării serioase pe care a suferit-o. „Medical, Pătraşcu este nesperat de bine, dar ca să fie în formă şi apt de joc mai durează cel puţin o lună. El este un tip ambiţios şi îşi doreşte să revină cât mai repede, dar trebuie să fim atenţi, câteva zile pot conta foarte mult“, a arătat Gache. „Cred că jucătorii au ajuns acum la un potenţial destul de bun. La cum fac eu pregătirea, prevăd intrarea în formă după etapa a treia sau a patra. Poate, pe undeva, nu au avut prospeţime în acest debut de sezon pentru că am început mai târziu şi a trebuit să-i încărcăm mai mult“, a mai spus antrenorul. În acest weekend, Farul are rundă liberă, „marinarii“ dorindu-şi să dispute un joc amical. La partida cu Rapid, în tribunele stadionului „Farul“ s-au aflat şi handbalişti de la HC Farul, împreună cu antrenorii Eden Hairi şi Enis Murtaza. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii