Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanca Ebru Bolat, locul cinci la Campionatul Mondial de Zoom8

ro

11 Aug, 2015 00:00 2322 Marime text
Sportiva constănţeană Ebru Bolat, de la Yacht Club Regal Român - Bucureşti, s-a clasat pe locul cinci, cu un total de 44 de puncte, la Campionatul Mondial de Zoom8 la yachting. Întrecerea s-a disputat în Austria, pe lacul Wolfgangsee din St. Gilgen, participând 47 de echipaje de fete şi 60 de băieţi, din Austria, Rusia, Estonia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și România. Atât la fete, cât şi la băieţi, titlul suprem a fost adjudecat de reprezentanții țării gazdă. 

„Locul de desfășurare a fost idilic, dar condițiile climatice au fost foarte dificile pentru navigație: temperaturi extrem de ridicate, 35-38 de grade, și doar vânt termic după-amiezile, foarte slab, de 2-6 noduri și cu foarte multe rotiri. Organizatorii au reușit în aceste condiții să țină totuși nouă curse la fete și opt la băieți, din cele 12 programate în patru zile de concurs. În aceste condiții, de vânt slab, primele trepte ale podiumului au fost ocupate de sportivi mai ușori“, a declarat Giselle Bolat, mama sportivei, potrivit unui comunicat de presă transmis de Andreea Mihăescu, preşedintele Comisiei de Relaţii Publice - Marketing a Federaţiei Române de Yachting.

Obiectiv - JO de la Tokyo, din 2020

Conform sursei citate, Ebru a luptat și a compensat dezavantajul creat de vânt prin experiență și tactică, reușind la final să se claseze pe locul al cincilea. Părinţii sportivei spun că înălțimea și greutatea actuală nu se mai află în parametrii optimi pentru această clasă competițională, ceea ce face ca acest concurs să fie ultimul la care a participat pe Zoom8. Familia a precizat că, pentru moment, Ebru Bolat se va antrena pentru Clasa Laser 4.7, urmând să treacă la o clasă de ambarcațiuni cu echipaj de două persoane, de îndată ce își va găsi o coechipieră potrivită, obiectivul ei fiind să se pregătească pe o clasă olimpică și să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Multe medalii la Europene şi Mondiale

În acest an, Ebru Bolat a obţinut şi medalia de argint la clasa Zoom8 a Campionatului European, întrecere desfăşurată în Spania, la Palamos. Iar în 2014, a urcat de trei ori pe podium la întreceri internaţionale de mare importanță, devenind campioană europeană la clasele Zoom8 şi Optimist şi vicecampioană mondială la clasa Zoom8.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii