Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs organizat de Nadia Comăneci Gimnastele Carmen Glăvan şi Ariadna Stanciu, din Constanţa, medaliate în SUA (galerie foto)

ro

15 Feb, 2016 00:00 5357 Marime text


Gimnastele constănţene Carmen Glăvan şi Ariadna Stanciu au urcat pe podium, în SUA, la concursul „Nadia Comaneci International Invitational“, de la Oklahoma. Cele două tinere sportive au făcut parte din grupul de patru junioare române din lotul de la Deva care au participat la tradiţionala întrecere, iniţiată şi organizată de Nadia Comăneci şi soţul ei, Bart Conner.
 
La Oklahoma, Ariadna Stanciu a făcut parte din echipa României care a ocupat locul doi, deşi trupa tricoloră a fost formată doar din junioare, celelalte formaţii având în componenţă atât junioare, cât şi senioare. Carmen Glăvan a avut o problemă medicală la călcâi şi a concurat doar la paralele şi la bârnă, iar la primul aparat a ocupat locul trei. De asemenea, la individual, Ariadna Stanciu a fost a şaptea. Competiţia a reunit un număr-record de peste 1.600 de participanţi!
 
Celelalte două gimnaste care au reprezentat România la Oklahoma au fost Carmen Ghiciuc şi Laura Iacob, iar ele, în afară de clasarea de la echipe, au obţinut rezultatele: Carmen Ghiciuc - locul 1 la paralele şi la sol, locul 2 la individual şi locul 3 la sărituri; Laura Iacob - locul 2 la bârnă şi locul 3 la individual.
 
La lotul naţional al României, Carmen Glăvan şi Ariadna Stanciu sunt pregătite, alături de celelalte sportive, de un colectiv tehnic coordonat de constănţeanul Nicolae Forminte şi din care fac parte şi Dana şi Remus Nicolai. Glăvan şi Stanciu provin de la CS Farul Constanţa, unde au fost antrenate de Clemenţa Garabet şi de soţii Nicolai. Cele patru sportive au fost însoţite peste Ocean de antrenorii Dana Nicolai şi Florin Cotuţiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii