Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competitia interna, prioritara pentru CS Tomis

ro

20 Mar, 2008 00:00 670 Marime text
1205961283.jpg

Dupa eliminarea din sferturile Cupei Challenge, echipei constantene nu-i mai ramane decat sa-si indrepte toate armele spre partidele din intrecerea interna

CS Tomis a inceput pregatirile pentru meciurile care au mai ramas de disputat in aceasta editie a Ligii Nationale, incercand sa recupereze terenul pierdut in campionat si sa-si asigure o noua participare intr-o cupa europeana sezonul viitor. Dupa ce a fost eliminata anul trecut, in sferturile de finala ale Cupei Challenge, de U Jolidon Cluj, handbalistele de la CS Tomis nu au putut trece, nici in acest an, de acest prag al competitiei, fiind eliminate tot de o echipa romaneasca, HC Dunarea Braila. Echipa constanteana s-a vazut dominata in cea de-a doua mansa din cadrul sferturilor Cupei Challenge, la Braila. Desi pornea in retur cu avantaj de doua goluri, CS Tomis nu a putut face fata presiunii si a fost depasita pe toate planurile de echipa braileana. "Braila a meritat sa se califice. Per ansamblu au fost mai bune si le doresc sa castige trofeul", a declarat, dupa intalnirea de la Braila, tehnicianul echipei CS Tomis, Lucian Rasnita. De asemenea, presedintele gruparii constantene Gheorghe Slabu s-a declarat nemultumit de prestatia echipei, anuntand schimbari majore la echipa chiar inaintea confruntarii cu Dunarea. "Vrem sa facem o echipa puternica pentru sezonul viitor si, pentru acest lucru, trebuie sa ne miscam repede si eficient pe piata transferurilor", a spus Slabu. Infrangerea suferita sambata, in fata brailencelor, scor 21-27, si implicit eliminarea din cupele europene determina CS Tomis sa se axeze din acest moment doar pe intrecerea interna. Elevele lui Lucian Rasnita sunt pe locul cinci, cu 16 puncte, departe de pozitia a treia, care asigura, in sezonul viitor, participarea intr-o cupa europeana. Doar doua saptamani mai au la dispozitie jucatoarele constantene pentru a pregati returul campionatului, din care s-au desfasurat doar doua etape, dupa care acesta a fost intrerupt de Federatia Romana de Handbal. Campionatul de handbal feminin se va relua pe data de 3 aprilie, cand sunt programate meciurile contand pentru etapa a XVI-a. In aceasta runda, handbalistele pregatite de Lucian Rasnita si Ion Puscasu vor intalni alta formatie eliminata week-end-ul trecut din cupele europene, Universitatea Jolidon Cluj.

Primele patru locuri in cupele europene

Comisia tehnica a Federatiei Romane de Handbal a decis ca editia 2007-2008 a Cupei Romaniei, cea care stabilea participanta in Cupa Cupelor, sa nu se mai desfasoare. Explicatia oferita de federatie a fost ca programul competitional este foarte incarcat in aceasta perioada. In urma acestei decizii, in editia 2008-2009 a Cupei Cupelor se va califica formatia de pe locul trei din Liga Nationala. In cazul in care Rulmentul va castiga Cupa Cupelor, in competitie va juca si ocupanta locului patru din campionat, iar echipa de pe pozitia a cincea va participa in Cupa EHF.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii