Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul constănţean le-a făcut memorii arbitrilor Antrenorul Marian Pană continuă la FC Farul

ro

16 Sep, 2014 00:00 1950 Marime text


Exasperat de arbitrajul de la partida cu ACS Academica Argeş, care s-a adăugat pe o listă deja lungă a disputelor în care „marinarii“ au fost dezavantajaţi de „cavaleri“, de la începutul sezonului, antrenorul Farului, Marian Pană, a declarat, după meci, că se va gândi foarte serios dacă să mai continue în fotbal sau nu, în aceste condiţii.

„Răbdarea mea a cam ajuns la final. Voi avea două zile în care mă voi gândi bine ce voi face de acum încolo. Mă duc acasă la familie, la copii, unde n-am mai fost de trei săptămâni. Îmi voi pune întrebarea dacă merită să mai stau în fotbal în aceste condiţii. Cei care ne-au arbitrat până acum sunt oameni fără niciun Dumnezeu. Oare sacrificiul meu merită: să stau departe de familie şi de copii, care au nevoie de mine, şi să mă învârt în această mizerie care se numeşte fotbalul Ligii a II-a? Mă simt foarte bine la Constanţa, vreau să fac treabă, dar aşa, nu am cum“, a spus Pană, la conferinţa de presă a disputei cu ACS Academica Argeş, încheiată la egalitate, 1-1, constănţenii fiind însă văduviţi de victorie în urma arbitrajului. Weekend-ul a fost însă un sfetnic bun, iar Marian Pană a revenit la sentimente mai bune.
„Nu puteam lua o asemenea decizie. Dar atunci, pe moment, aşa am simţit şi am spus. Frustrarea a fost prea mare“, a declarat principalul Farului, care, ieri după-amiază, a condus prima şedinţă de pregătire a echipei din această săptămână, una care se va încheia cu jocul din deplasare cu FC Voluntari, programat sâmbătă, de la ora 11.00.

Farul nu se retrage din Liga a II-a

De asemenea, după meciul cu Academica Argeş, şi patronul Farului, Giani Nedelcu, avusese o declaraţie extremă, spunând că ar putea retrage echipa din campionat, ca măsură de protest la arbitrajele părtinitoare de care beneficiază echipa. Nici această afirmaţie nu va fi pusă însă în aplicare. „A fost o declaraţie la cald. În trei meciuri, am fost dezavantajaţi de arbitri, erorile lor ducând la vicierea rezultatului final. Greşelile contra noastră s-au adunat, iar patronul a răbufnit“, a spus preşedintele FC Farul, Auraş Braşoveanu. Acesta a dezvăluit însă că echipa constănţeană s-a îndreptat cu memorii contra „cavalerilor“ care au nedreptăţit-o flagrant, după arbitrul partidei din Cupă, cu Săgeata Năvodari (Adrian Illyeş, din Ploieşti), Farul reclamându-l şi pe cel care a condus partida cu Academica Argeş (Marcel Bârsan, din Bucureşti). „Degeaba ni s-ar da însă dreptate, dacă rămânem cu prejudiciul de puncte în clasament“, a mai spus Braşoveanu.

Marco Enciu şi Dan Ochia au marcat toate golurile Farului

În ciuda greşelilor de arbitraj, Farul nu a pierdut în cele trei meciuri de campionat, iar în Cupa României, a fost eliminată de Săgeata abia în prelungiri. „Să privim şi partea plină a paharului. În Liga a II-a suntem neînvinşi, iar cu FC Voluntari sperăm să obţinem prima victorie. În trei runde, am marcat destul de mult, patru goluri, dar am şi primit tot pe-atâtea. Formaţia încă nu e omogenă. Lucrăm să ne apărăm ca o echipă şi să nu mai lăsăm spaţii defensive“, a mai spus Auraş Braşoveanu. În disputa cu FC Voluntari, de la Farul va lipsi în continuare experimentatul mijlocaş Robert Neagoe, care îşi va ispăşi a doua etapă de suspendare în urma cartonaşului roşu primit în Cupă. „Marinarii“ speră însă că alţi doi jucători de bază, mijlocaşul Cristian Bardu (absent cu Academica) şi vârful Marco Enciu să depăşească problemele medicale şi să poată fi folosiţi. „Toate golurile noastre din partidele oficiale ale acestui sezon (în campionat şi Cupă) au fost marcate de jucători nou veniţi, Enciu (2) şi Ochia (3). Şi Cârstoiu mi se pare un punct de echilibru. Se va dovedi că toate achiziţiile au fost bune. Farul începe să arate bine. Mai sunt probleme în joc, dar le pun pe seama lipsei de omogenitate“, a arătat Auraş Braşoveanu.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii