Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cleopatra, fara sprijin financiar

ro

17 Jul, 2009 03:19 1586 Marime text
rugby.jpgClubul de rugby Cleopatra Constanţa, este într-o situaţie extrem de delicată după ce preşedintele grupării de pe litoral Vasile Chirondojan a spus că nu mai poate susţine de unul singur clubul. 

Astfel, oficialul a cerut sprijinul echipei fanion a judeţului Rugby Club Judeţean Farul, dar şi autorităţilor locale pentru a salva echipa cea de-a doua echipă constănţeană aflată în Divizia Naţională. „De unul singur, îmi este imposibil să mai susţin echipa. Încă din 26 februarie 2009, am depus un dosar la primărie, prin care solicitam sprijin financiar, echipa urmând a se numi Municipal Cleopatra. Dacă vom primi ajutor, mergem înainte în Divizia Naţională, de unde să vrem şi nu putem retrograda. Obiectivul va fi promovarea de jucători pentru loturile de juniori şi tineret ale României, dintre care cei mai buni vor trece la Rugby Cblub Judeţean Farul", declara în de curând Vasile Chirondojan, preşedintele CS Cleopatra. Răspunsul celor de la Farul nu a fost însă unul favorabil, directorul executiv al grupării constănţene, Aurelian Arghir spunând că cei de la Cleopatra au refuzat la începutul acestui sezon propunerea de a fi un club formator pentru Farul. În consecinţă, RCJ s-a axat pe promovarea rugbiştilor de la formaţia din eşalonul inferior, LPS Constanţa „Ar fi trebuit ca cei de la Cleopatra să ţină cont de recomandarea facută de noi anul trecut, aceea de a se declara club formator pentru Farul. Acest lucru nu le-ar fi afectat promovarea sau participarea în Divizia Naţională. Ei au ales să declare că vor să bată Farul în campionat. În acest moment Cleopatra are 2-3 jucători care pot să ne intereseze. Dar această trecere s-ar putea face eventual de la anul. Nouă acum ni s-a părut mai important să dam o şansă tinerilor şi juniorilor de la LPS, să nu se piardă aşa cum se intamplă cu mulţi sportivi de valoare. Avem un parteneriat cu ei şi deja am luat şapte jucatori de acolo", a declarat pentru rugby.ro, Aurelian Arghir. Astfel, situaţia echipei patronate de Vasile Chirondojan continuă să fie una delicată, punând în pericol şi participarea în viitorul sezon.

Cupa României

Daca Divizia Naţională se reia pe 8 august, meciurile din play-out, şi 15 august, meciurile din play-off, Cupa României va fi cea care va da startul oficial la rugby în aceasta vară. Pe 29 iulie urmează să se dispute meciul restant din cadrul sferturilor de finală dintre Timişoara şi Farul, meci care va decide ultima formaţie calificată în semifinale. Partida va avea loc la Bucureşti, pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 11.00. În semifinale sunt deja calificate U Cluj, Steaua şi Dinamo. Din câte se pare, semifinalele se vor juca după încheierea Diviziei Naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xxl 26 Jul, 2009 14:39 Tare a-si vrea sa ramaneti fara sprijin financiar pote va scufundati.