Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciudad Real - HCM, scor 34-28 (15-12) Eşec onorabil în faţa „galacticilor“ de la Ciudad Real

ro

12 Oct, 2010 00:00 1421 Marime text

hcm.jpgTrupa lui Eden Hairi şi a lui Alexandru Buligan atacă prima victorie în Liga Campionilor, joi, la Constanţa, când va primi vizita formaţiei Bosna Sarajevo

Primul meci fără Jovica Cvetkovic pe bancă a însemnat şi prima schimbare în jocul campioanei României la handbal masculin. Spre deosebire de celelalte partide ale sezonului, HCM Constanţa s-a prezentat mult mai bine în partida din Spania, contra celor de la Ciudad Real, meci contând pentru etapa a treia a fazei grupelor Ligii Campionilor.

În faţa a peste 3.000 de spectatori prezenţi în Quijote Arena din Ciudad Real, campioana României a început bine partida, conducând după primele minute cu 2-0. Portarul Hombrados a închis poarta din acel moment şi spaniolii s-au distanţat repede la şase goluri, aproape de jumătatea primei reprize, scor 9-3. HCM nu a cedat lupta şi a început cursa de urmărire, apropiindu-se la jumătatea partidei la doar trei goluri, scor 15-12. Toma şi compania au menţinut un ecart onorabil de 3-4 goluri în debutul părţii a doua. Din păcate, greşelile tot mai dese ale echipei constănţene au fost speculate de cei de la Ciudad Real, astfel că, în minutul 45, scorul arăta 26-18 pentru iberici. Pe final, antrenorul gazdelor a introdus în teren rezervele, lucru care nu a schimbat prea mult diferenţa de pe tabelă, constănţenii recuperând doar două goluri până la sfârşitul partidei, scorul final fiind 34-28 în favoarea „galacticilor“ de la Ciudad Real. Un plus pentru echipa pregătită de Eden Hairi şi de Alexandru Buligan a fost evoluţia foarte bună a lui Sadoveac, extrema dreaptă a campioanei României fiind cel mai bun marcator al HCM-ului, cu şapte reuşite. Ceilalţi marcatori ai campioanei României din această întâlnire au fost Mureşan (4 reuşite), Sabou, Buricea şi Stavrositu (cu câte 3 goluri), Schuch, Băiceanu şi Csepreghi (câte 2 goluri). Pentru formaţia din Spania s-au remarcat Lazarov (8 goluri), Parrondo (6) şi Guardiola Villaplana (5). În celelalte meciuri din grupă s-au înregistrat următoarele rezultate: HC St. Petersburg - Croatia Zagreb - 28-35, Bosna Sarajevo - Flensburg-Handewitt - 23-35. Ciudad Real rămâne lider în clasamentul Grupei D, cu maxim de puncte, după trei meciuri, în timp ce HCM rămâne pe ultima poziţie, fără niciun punct.

Joi, cu Bosna Sarajevo, la Constanţa

Pentru constănţeni, joi seară urmează meciul decisiv contra celor de la Bosna Sarajevo. Formaţia de pe litoral nu are alt obiectiv decât victoria, dacă mai vrea să spere la locul 4 în grupă, ultimul care duce în faza următoare a prestigioasei competiţii. Partida de la Sala Sporturilor va începe la ora 19.00 şi va fi arbitrată de Andrei Gousko şi de Siarhei Repkin (ambii din Belarus). Înainte de acest meci, campioana Bosniei se află pe penultima poziţie a Grupei D, cu un singur punct, obţinut în faţa celor de la Croaţia Zagreb.  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii