Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciprian Milea - „Sângele îmi curgea şiroaie“ Fotbalist al Farului, în acelaşi spital cu victime de la „Colectiv“

ro

02 Nov, 2015 00:00 4718 Marime text


Fotbalistul Ciprian Milea, de la FC Farul, s-a aflat sâmbătă, la prânz, la un spital din Bucureşti, unde erau tratate şi victime ale tragediei de la clubul din capitală
 
Jucătorul de 31 de ani, gălăţean de origine, s-a accidentat în meciul cu ACS Berceni, din deplasare, şi a fost transportat de la stadion la unitatea spitalicească. În debutul partidei, Ciprian s-a ciocnit cu un adversar într-o săritură la cap. Faristul s-a lovit serios la arcadă şi nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit în minutul 5.
„Am sărit la cap şi am apucat să lovesc mingea, după care ne-am dat cap în cap. A fost un impact puternic. Eu m-am lovit la arcadă. Amândoi am fost scoşi pe margine, dar jucătorul de la Berceni, care s-a ales cu capul spart, a putut continua. La mine a fost o tăietură adâncă. Iniţial, am crezut că voi fi bandajat şi voi continua, dar nu s-a putut, nu am primit acordul medical. Sângerarea a fost abundentă şi a durat ceva până a fost oprită. Sângele îmi curgea şiroaie pe faţă. Nu mi-am pierdut însă cunoştinţă şi nici nu am ameţit. Am mai avut în carieră lovituri la cap, dar nu aşa tare ca aceasta. M-am speriat când am văzut cum arătam. Ochiul drept mi s-a umflat şi mi s-a învineţit. Nu mai vedeam aproape deloc cu el. Acum (n.r. ieri), e închis de tot“, a povestit Ciprian Milea.

„Era nebunie“

La spital, fotbalistului i-au fost aplicate patru copci. Acum, se află acasă, la Galaţi, iar astăzi va face o radiografie. „La spital, era nebunie. Erau şi victime de la «Colectiv». Acum aştept să se dezumfle ochiul, iar într-o săptămână trebuie să scot aţele. Sper să revin cât mai repede pe teren“, a spus fotbalistul, care a început meciul de la Berceni ca fundaş dreapta. Pe Facebook, jucătorul a avut puterea să glumească amar, însoţind cu mesajul „Costumat de Halloween! Forza Farul” o fotografie cu el bandajat, pe când se întorcea de la spital. Ciprian Milea a transmis condoleanţele sale şi ale colegilor săi pentru evenimentele nefericite de la clubul din capitală.    

Suporterii invită constănţenii să doneze sânge

Tragedia de la Bucureşti, de la „Colectiv“, nu i-a lăsat indiferenţi nici pe suporterii FC Farul. Cel mai cunoscut fan al „marinarilor“, Sorin Mihăilescu, a creat pe Facebook, sub îndemnul „Donând sânge, salvezi o viaţă. Fii om!”, evenimentul „Donăm Colectiv“, invitându-i pe constănţeni să le acorde sprijinul celor în nevoie.
 
„Imaginile cu tragedia petrecută la Bucureşti, în clubul «Colectiv», nu ne lasă să dormim. Vedem şi auzim totul în capul nostru de parcă am fost acolo! Acei tineri care se zbat acum în spital au nevoie de o picătură de sânge pentru o şansă la viaţă!“, este mesajul evenimentului, constănţenii fiind îndrumaţi către Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa (strada Nicolae Iorga numărul 85).
 
„Constanţa, noi nu donăm sânge? Toţi cei care sunt în viaţă au nevoie de sânge şi de solidaritate! Sunt tatăl a doi copii şi bunic şi mă gândesc cu groază ce este în sufletele celor care vor să-şi vadă copiii acasă! Luni dimineaţă, la ora 8.00, vă aştept la spital, la centrul de transfuzii de sânge. Daţi share evenimentului. Fiecare prieten de-al vostru care ni se va alătura le va da o şansă în plus acelor tineri. Vă aştept în număr cât mai mare! Acele suflete au nevoie de ajutor“, a postat Sorin Mihăilescu. Acesta va dona sânge, iar la îndemnul său deja mai mulţi fani ai Farului au răspuns pozitiv. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii