Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciclism pe plaja de la Corbu Sabin Andoniu - „Se pare că pe profesionişti nu i-a interesat Beach Race XCO“ (galerie foto)

ro

27 Apr, 2015 00:00 2590 Marime text
Plaja sălbatică din comuna Corbu a găzduit, sâmbătă, concursul internaţional de ciclism Beach Race XCO, singura competiţie MTB din Europa care se desfăşoară pe nisip. Totodată, evenimentul a făcut parte din calendarul internaţional al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), iar punctele acumulate de rideri la această competiţie vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016. Concursul a adunat peste 400 de cicliști din România și din străinătate și alte câteva zeci de susținători. La evenimentul supervizat de Comisarul Internațional al Uniunii Cicliste Internaționale, Birkeland Bjorn, au participat și două echipe naționale: Republica Moldova și Bulgaria.

Cine s-a clasat pe podium

Pe locurile 1, 2 şi 3 la clasa Elite (profesionişti, 40 km) s-au clasat Marius Petrache (Bikexpert Racing Team), Alexandru Stancu (Bikexpert Racing Team) şi Leonard Barbu (CS Torpedo Zărneşti). La clasa Standard (20 km amatori) s-au impus, la masculin, Gabriel Bobeică (urmat pe podium de Adrian Năsturică şi de Bogdan Valeriu Brânză), iar la feminin - Irina Dumitru (care le-a devansat detaşat pe Anca Uricariu şi pe Ruxandra Bunea). La clasa Epic (40 km amatori) a triumfat Ştefan Morcov, urmat de Răzvan Jugănaru şi Filip-Ilie Grigorescu. La categoria Juniori Epic (40 km), cursa a fost câştigată de Pavel Mihai. Pe locul al doilea s-a clasat Ion Munteanu, iar podiumul a fost completat de Sebastian Lăzărică.

Dezamăgiţi de atitudinea cluburilor din România

„Competiţia a crescut faţă de prima ediţie. Am hotărât să desfăşurăm întrecerea pe plaja de la Corbu, întrucât a fost aleasă numărul patru în lume. Este o plajă virgină şi ceva inedit pentru sportivi. Din păcate, se pare că pe profesionişti nu-i interesează nici punctele, nici participarea la Olimpiadă, nici premiile în bani, dovadă participarea lor redusă. Suntem foarte dezamăgiți de atitudinea cluburilor de ciclism din România, deoarece acestea au preferat să participe, în aceeași zi, la concursuri de amatori, cu toate că Beach Race XCO a fost creat ca eveniment internațional, acreditat de UCI, special pentru ei. Am un regret din acest punct de vedere, pentru că m-am agitat să fac ceva special pentru sportul din România, să-i ajut să ajungă undeva şi să facă ceva şi se pare că nu i-a interesat şi că au alte target-uri. Să sperăm că anul viitor vor fi mai mulţi, că se vor trezi până atunci. În 2016, vom creşte şi clasificarea UCI. Toți cicliștii amatori care au venit au fost foarte mulțumiți de organizarea evenimentului. Dacă la acest XCO au participat peste 400 de cicliști, cu 300 mai mulți față de 2014, la anul ne dorim să dublăm numărul participanților, mai ales a celor internaționali“, a declarat Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii