Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai bun jucător de oină din România Căpitanul Frontierei Tomis, Mihai Georgescu, a devenit tătic (galerie foto)

ro

13 May, 2014 00:00 7410 Marime text
Soţii Mihai şi Violeta Georgescu sunt în culmea fericirii, după venirea pe lume a primului lor copil, un băieţel, care va avea prenumele Florin Adrian. Mihai este cel mai valoros jucător de oină din ţară, iar Violeta este profesor de sport şi fostă handbalistă.

Echipa de oină Frontiera Tomis Constanţa a pierdut, în capitală, partida din Cupa Regelui cu rivala Straja Bucureşti, însă la finalul meciului, căpitanul formaţiei învinse a primit o veste care i-a alungat într-o clipită amărăciunea eşecului: soţia sa a născut, la Constanţa. Atât bebeluşul, cât şi mama sunt bine, urmând ca, cel mai târziu mâine, ei să fie externaţi.

Mihai şi Violeta Georgescu s-au căsătorit anul trecut, la Cumpăna, iar acum a văzut lumina zilei primul lor copil, un băieţel, rodul marii iubiri care îi leagă. Violeta a născut prin cezariană, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Bebeluşul a avut la naştere 3,8 kilograme şi 52 de centimetri, iar scorul Apgar a fost 10. „În noaptea dinaintea zilei în care a născut, Violeta s-a simţit rău. Dimineaţa, la ora 06.00, am dus-o la spital, rămânând acolo soacra mea, iar eu am plecat la Bucureşti, unde aveam meciul cu Straja. În timpul partidei, i-am lăsat telefonul mobil unui coleg de echipă, Călin Ciobanu, pentru a primi eventuale veşti de la Constanţa. Partida se terminase şi eram la şedinţa de analiză, când Călin m-a anunţat că sunt tătic. M-am sufocat de fericire. Băiatul s-a născut la ora 12.15. Aseară (n.r. duminică seară) l-am văzut două secunde, iar acum (n.r. ieri la prânz) mă duc din nou. Bebeluşul este gras şi frumos. Totul este în regulă. Atât el, cât şi Violeta se simt bine, sunt în salon. Sper ca miercuri să ajungă acasă“, a spus Mihai.

I se spune Florin sau Florinel
 
Cel mai nou membru al familiei Georgescu va primit prenumele Florin Adrian. Florin vine de la tatăl său, iar Adrian, de la cel care îi va fi naş, Adrian Vamvu, fiul primarului comunei gorjene Crasna, Aurel Vamvu, cel care, alături de soţia sa, i-a cununat în vara anului trecut pe Mihai şi Violeta. „Prenumele meu este Mihai, însă puţini îmi spun aşa. Majoritatea celor apropiaţi îmi zic Florin sau Florinel. Aşa m-au strigat bunicii şi părinţii mei de mic şi aşa mi-a rămas prenumele. Adrian Vamvu are 19 ani şi s-a declarat foarte bucuros să-i fie naş celui mic“, a spus căpitanul Frontierei Tomis Constanţa, socotit cel mai bun jucător din România.
Mihai Georgescu nu este constănţean, localitatea sa de baştină fiind Olteni (Teleorman). El şi Violeta s-au pregătit din timp pentru fericitul eveniment. Întreaga casă îl aşteaptă în haine de gală pe micuţ. „Totul este ornat, decorat şi amenajat“, a spus Mihai, căruia îi plac foarte mult copiii. El şi soţia sa formează un cuplu din 2010, iar trei ani mai târziu, s-au căsătorit. De ştiut, se ştiu încă din 2007, cunoscându-se cu ocazia unei întreceri de oină a copiilor. Fostă handbalistă, Violeta Georgescu activează ca profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Gimnazială cu clasele I - VIII nr. 37 Constanţa. A absolvit şi un curs de arbitraj la oină, dar nu a oficiat până acum. „Suntem cei mai fericiţi părinţi. A sosit Florin Adrian în viaţa noastră!“, a postat Violeta pe Facebook, ieri, alături de o poză a micuţului. Felicitările din partea prietenilor nu au întârziat să apară: „Mititelul, ce frumos este! Să vă trăiască!“ (Cosmin Anghel); „Felicitări, să fie sănătos şi voios! Şi multe, multe bucurii de acum înainte!“ (Aurel Preda); „Să fie sănătos şi să aibă parte numai de bucurii şi fericire!“ (Oana Cojocaru); „Felicitări, mămico! Să fiţi sănătoşi şi să creşteţi mari, mari! Vă pup!“ (Paula Crăciun); „Să vă trăiască bebeluşul!“ (Cristina Enache). Acestea au fost primele mesaje, numărul lor crescând apoi rapid. 

A exersat cum să îşi ţină bebeluşul în braţe

De 1 Mai, soţii Georgescu au petrecut acasă la un prieten bun, Cătălin Nicolae,  rugbyst la RCJ Farul Constanţa, care locuieşte la Cumpăna. Anticipând venirea pe lume a fiului său, Mihai Georgescu a acceptat să se fotografieze, cu această ocazie, ţinând un copilaş în braţe, ulterior postând poza pe Facebook. Deşi bebeluşul nu era nou-născut, unii prieteni au fost induşi în eroare şi l-au felicitat pe jucătorul de oină pentru fericitul eveniment! „Am explicat apoi că nu era copilul meu. Dar când am anunţat cu adevărat venirea pe lume a urmaşului nostru, câţiva erau neîncrezători şi mă întrebau: «Sigur, sau ne păcăleşti iar?»“, râde Mihai.              




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii