Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune fostul său diriginte de această performanţă Horia Tecău a pătruns în careul de aşi de la Australian Open

ro

24 Jan, 2014 00:00 3114 Marime text
Constanţa este pe cai mari la turneul de tenis Australian Open. După ce Simona Halep a atins sferturile de finală la simplu, stabilind cea mai bună performanţă a sa de până acum la un turneu de Grand Slam, ieri dimineaţă Horia Tecău a mers şi mai departe, în proba de dublu mixt, unde a acces în semifinale! Perechea Tecău - Sania Mirza (India) a trecut în sferturi cu 6-3, 6-4, după o oră şi trei minute, de cuplul Julia Goerges (Germania) / Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan), iar în penultimul act se va confrunta cu Jarmila Gajdosova şi Matthew Ebden, ambii din Australia. Aceştia au eliminat în sferturi, scor 7-5, 6-3, cuplul cap de serie numărul 2, Rohan Bopanna (India) / Katarina Srebotnik (Slovenia). Pentru calificarea în semifinale, Tecău şi Mirza vor încasa un cec în valoare de 33.900 de dolari australieni. Cealaltă partidă din penultimul act este Jie Zheng (China) / Scott Lipsky (SUA) - Kristina Mladenovic (Franţa) / Daniel Nestor (Canada). Perechea Tecău - Mirza este singura înscrisă pe lista capilor de serie care a ajuns până în semifinale. Horia va încerca să repete performanţa din 2012, când s-a impus la Melbourne la dublu mixt, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands.
 
„A fost născut pentru dublu”
 
Vestea calificării în semifinale a lui Tecău i-a produs o mare bucurie prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa, acolo unde Horia a început tenisul, la cinci ani şi jumătate. Tenismenul a şi urmat cursurile LPS şi l-a avut diriginte chiar pe Szemerjai. „Mă bucur foarte mult pentru reuşita lui Horia. Această nouă performanţă arată că el a fost născut pentru dublu (mixt sau masculin). A demonstrat asta încă de când era junior şi alcătuia cu Florin Mergea un cuplu de valoare mondială. De aceea îmi pare nespus de rău că a pierdut câţiva ani buni încercând să se afirme la simplu şi nu a menţinut perechea cu Mergea. Este bine că se vorbeşte în continuare la Australian Open de România şi de Constanţa. Sper ca Horia să mai înregistreze două victorii şi să ia din nou titlul”, a spus Andrei Szemerjai, care are amintiri frumoase de pe vremea când Tecău era licean: „A fost coleg de clasă cu rugbystul Daniel Carpo. Alcătuiau o generaţie frumoasă”.
 
Anunţul noului antrenor al Simonei Halep
 
De săptămâna viitoare, cu ocazia turneului de la Paris, numărul zece mondial Simona Halep va începe colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette (33 de ani), care a mai lucrat, printre alte jucătoare, cu Kim Clijsters şi Sabine Lisicki. Cu Fissette antrenor, Clijsters a cucerit trei titluri de Grand Slam şi a revenit pe primul loc în clasamentul mondial, în vreme ce Lisicki a fost finalistă la Wimbledon. „Sunt bucuros să anunţ că, de săptămâna viitoare, voi fi antrenorul Simonei Halep”, a postat tehnicianul belgian pe Twitter.

Sursa foto: tennisworldusa.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii