Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune directorul DJST Constanţa Federaţia Română de Canotaj a preluat o parte a Centrului Olimpic de la Năvodari (galerie foto)

ro

18 Jan, 2017 00:00 7028 Marime text

Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa nu mai administrează întregul Centru Olimpic de Canotaj de la Năvodari, ci numai baza nautică
 
Printr-o hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial luna trecută s-a dat în folosinţă cu titlu gratuit Federaţiei Române de Canotaj un imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului (prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa). Este vorba de căminul şi cantina de la Centrul Olimpic de Canotaj de la Năvodari, DJST Constanţa rămânând să administreze în continuare doar baza nautică.
 
HG privind actualizarea valorilor de inventar şi a caracteristicilor tehnice ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi darea în folosinţă cu titlu gratuit Federaţiei Române de Canotaj a fost semnată de prim-ministrul de la acea dată, Dacian Cioloş, şi contrasemnată de fostul ministru al Tineretului şi sportului, multipla campioană olimpică la canotaj a României Elisabeta Lipă, şi de fostul ministru al Finanţelor publice, Anca Dana Dragu.

Cedate pe 49 de ani 

La articolul 1 al hotărârii de Guvern, se aprobă actualizarea valorilor de inventar şi modificarea caracteristicilor tehnice ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1. La articolul 2, se aprobă darea în folosinţă cu titlu gratuit, pe o perioadă de 49 de ani, Federaţiei Române de Canotaj, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, fără scop lucrativ, a unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, potrivit anexei nr. 2.

Cum încetează folosinţa gratuită

Articolul trei prevede, la primul alineat, că predarea-preluarea bunurilor prevăzute la art. 2 se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Totodată, prin protocolul de predare-preluare prevăzut la alin. (1), părţile vor stabili modul de utilizare şi exploatare a bunului potrivit destinaţiei sale. Potrivit articolului 4, dreptul de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Canotaj asupra bunurilor primite conform art. 2 încetează în situaţia în care Ministerul Tineretului şi Sportului constată că bunurile nu sunt folosite potrivit destinaţiei lor, în condiţiile legii.

Date actualizate


La articolul 5 se arată că, la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, Ministerul Tineretului şi Sportului îşi va actualiza în mod corespunzător datele din evidenţele cantitativ-valorice şi, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, va opera modificările corespunzătoare în anexa nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.020 şi 1.020 bis din 21 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.

„Baza este a statului” 

„Această bază se află în administrarea Direcţiei Judeţene, dar este din domeniul public al statului. Dacă apare o hotărâre de Guvern prin care statul hotărăşte că o bază trece în administrarea altcuiva, noi trebuie să o punem în aplicare. Căminul şi cantina au fost date în folosinţa Federaţiei Române de Canotaj, iar baza nautică rămâne în administrarea DJST Constanţa. Pentru noi a fost o surpriză, dar, odată ce există hotărâre de Guvern, iar baza e a statului, noi nu putem decât să o punem în aplicare“, a declarat Mariana Solomon, directorul executiv al DJST Constanţa.

Elemente de identificare 

Printre datele de identificare ale imobilului care se transmite din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa cu titlu gratuit Federaţiei Române de Canotaj se află următoarele: nr. MFP - 26297 (parţial), codul de clasificare - 8.26.02, caracteristicile tehnice actualizate - imobil compus din construcţie cămin cazare (cămin C1) în suprafaţă de 495 mp, cu regim de înălţime S + P + 3E, capacitate 120 de locuri, capacitate cantină 54 de persoane / serie. Suprafaţă teren cămin = 1.500 mp; CF 106778/20.10.2016; persoana juridică de la care se transmite - domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa; persoana juridică la care se transmite - Federaţia Română de Canotaj; valoarea de inventar (în lei) - 2.332.175.

Nu e unica situaţie de acest gen 

„Nu este unica bază care a fost dată, sunt mai multe. Au fost informate toate federaţiile care vor să ia baze sportive în toată ţara, pentru pregătirea loturilor naţionale şi a celor olimpice. FRC a preluat căminul şi cantina, pentru că ei îşi desfăşoară pregătirea centralizată a loturilor naţionale acolo pe toată perioada anului. Ei au mai multe centre în toată ţara, şi la Iaşi, şi la Orşova, peste tot, iar acum au luat şi aici pentru ca, probabil, să-şi acopere toată activitatea la nivel naţional“, a mai spus Mariana Solomon.

Localizat în Tabăra de Tineret Năvodari 

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al DJST Constanţa pe 8 noiembrie 2007, Centrul Olimpic de canotaj de la Năvodari are suprafaţa de 5.980 de metri pătraţi, fiind localizat în Tabăra de Tineret Năvodari. La aceeaşi dată au fost postate şi poze de la acest obiectiv şi au fost enumerate facilităţile: baza nautică (canalul Midia - Poarta Albă), două hangare ambarcaţiuni, sală de forţă, sauna, spaţii de cazare (120 de locuri), sală ergometer, cantină (56 de locuri).

Sursa foto: djsconstanta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii