Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Auraş Braşoveanu FC Farul a dezvoltat un adevărat complex „Dacia Unirea Brăila“

ro

15 Apr, 2016 00:00 3496 Marime text

 
Intrată în turneul play-off al Ligii a 2-a cu gândul promovării, FC Farul a suferit încă din primul meci un eşec usturător, 0-4 în deplasare cu Dacia Unirea Brăila, echipă care se dovedeşte în ultima perioadă o adevărată „bestie neagră“ pentru constănţeni

Venită după patru victorii consecutive în sezonul regulat, înfrângerea de la Brăila este a doua la rând pe care FC Farul o suferă cu 0-4 pe terenul Daciei Unirea! Nici la Constanţa, în turul sezonului regulat „marinarii“ nu au reuşit să câştige, fiind egalaţi la 1 la ultima fază. De asemenea, în sezonul trecut, fariştii au cedat la Brăila tot cu 0-4! În ultimul timp, brăilenii sunt în avantaj clar în ce priveşte rezultatele directe cu Farul.
 
Constănţenii au dezvoltat se pare un adevărat complex „Dacia Unirea“, iar la ultimul rezultat, antrenorul Ilie Stan, care a suferit cu acea ocazie prima înfrângere ca antrenor al Farului, a declarat că jucătorii au vrut, dar nu au putut, consecinţă a pregătirii deficitare din iarnă. Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, vorbeşte despre ultimul meci de la Brăila şi ca despre o întâmplare nefericită, un accident, dar aduce în discuţie şi cele semnalate de Ilie Stan.
 

„Eu zic că a fost un accident. Se pare că avem un complex «Brăila». Pe de altă parte, plecând de la faptul că pregătirea de iarnă s-a făcut cum s-a făcut, anticipam că va veni şi un recul. Însă nu chiar atât de pregnant şi de vizibil. S-a acumulat şi oboseala, ţinând cont că cele opt etape din 2016 s-au succedat într-un ritm accelerat. Dar e prea mare diferenţa de abordare dintre cele patru meciuri câştigate la rând şi de la Brăila“, a declarat Auraş Braşoveanu.


La cinci puncte de locul doi

Sâmbătă, FC Farul susţine al doilea meci din play-off, întâlnind la Constanţa, de la ora 11.00, Dunărea Călăraşi, cea care, în decembrie 2015, în etapa a 18-a a Ligii a 2-a, a câştigat la Constanţa cu 6-2. După prima etapă din play-off, clasamentul este următorul: 1. Rapid - 25p, 2. Brăila - 24p, 3. Călăraşi - 24p, 4. Clinceni - 20p, 5. Farul - 19p, 6. Bacău - 18p. Celelalte două partide din runda de sâmbătă sunt SC Bacău - Dacia Unirea Brăila (ora 11.00) şi Academica Clinceni - Rapid Bucureşti (ora 13.00). În etapa trecută, Dunărea Călăraşi a remizat în propriul fief, 1-1, cu Academica Clinceni.
 
Toate partidele sunt pe muchie de cuţit
 

„În play-off, nu mai există meci uşor sau greu. Toate partidele sunt pe muchie de cuţit. Privim însă puţin altfel meciul cu Dunărea Călăraşi, prin prisma faptului că trebuie să demonstrăm că a fost un accident la Brăila. Toate meciurile au importanţa lor. Cel de la Brăila a fost poate cel mai important, plecând de la faptul că a fost primul din play-off, iar victoria Bacăului din Giuleşti îi dăduse o altă dimensiune bătăliei pentru promovare. O victorie a noastră la Brăila ar fi scos oarecum din ecuaţie această echipă, iar noi am fi rămas în luptă cu două echipe. E posibil să ne fi apăsat şi presiunea acestei situaţii“, a mai arătat Auraş Braşoveanu.


Adrian Mihalcea - „Putem să câştigăm“

Adrian Mihalcea, antrenorul Dunării Călăraşi, a spus că se aşteaptă la un meci greu la Constanţa, însă aceasta nu îi împiedică pe oaspeţi să se gândească la victorie.

„Nu ar trebui să ne gândim o secundă la ce a făcut Farul în ultimul meci, ţinând cont că ei vin după o serie de patru victorii la rând. În acest play-off, nu există echipe slabe. Şi ultima etapă ne-a demonstrat acest lucru, Bacăul care bate la prima clasată, noi care am făcut egal acasă cu Clinceni, practic, nu există echipe slabe şi, mai ales cu sistemul acesta dubios, valorile, punctele s-au egalizat, să spunem aşa. Va fi un meci la fel de greu ca şi cel pe care l-am avut acasă. Farul este o echipă bună, iar acum, după schimbarea antrenorului, a devenit şi mai puternică. Are în componenţă jucători destul de valoroşi, dar asta nu ne împiedică să mergem şi să credem că putem să câştigăm“, a declarat Adrian Mihalcea, pentru site-ul oficial al Dunării.

Cezar Lungu nu joacă la Constanţa

La mijlocul acestei săptămâni, echipa călărăşeană a susţinut la Lehliu Gară un meci amical, cu echipa locală Victoria, aflată pe locul şase în Liga a IV-a a judeţului Călăraşi. Dunărea s-a impus cu 9-0 (4-0), V. Alexandru, M. Ştefan şi B. Panait marcând câte două goluri. Adrian Mihalcea a început partida cu: G. Popa - Tenea, S. Matei, M. Popescu, Săftescu - S. Popescu - Kanda, V. Andrei, Alami, V. Balint - V. Alexandru. După pauză, a fost rulat tot lotul. Nu a jucat portarul Cezar Lungu, care e suspendat pentru meciul cu Farul, în urma eliminării din partida cu Academica Clinceni.

Turneul play-off se termină mai devreme

În etapa a treia, Farul întâlneşte Rapid Bucureşti, iar apoi, în etapa a patra, Academica Clinceni. Meciul cu giuleştenii, din prima etapă intermediară a turneului play-off, se joacă în capitală, joi, 21 aprilie, de la ora 17.30, iar confruntarea cu Clinceni va fi găzduită de stadionul „Farul“ din Constanţa, duminică, 24 aprilie, de la ora 11.00. În continuare, programul „marinarilor“ este următorul: etapa 5 (30 aprilie) - Bacău - Farul; retur - etapa 6 (7 mai) - Farul - Bacău; etapa 7 (11 mai - intermediară) - Clinceni - Farul; etapa 8 (14 mai) - Farul - Rapid; etapa 9 (21 mai) - Călăraşi - Farul; etapa 10 (28 mai) - Farul - Brăila. Turneul play-off se va încheia mai devreme cu o săptămână faţă de programarea iniţială, după ce a mai fost introdusă o etapă intermediară.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa 1920)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii