Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun clubul şi fostul campion olimpic Ion Draica, revocat din funcţia de preşedinte de onoare al SSC Farul Constanţa

ro

23 Dec, 2017 00:00 4986 Marime text
Marca şi palmaresul FC Farul Constanţa au fost câştigate la licitaţie de Eugen Pâlcu, cel care trebuie să achite în termen de o lună suma de 904.450 de lei plus TVA. Semnele identitare au fost vândute la licitaţie publică cu strigare de Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa - în faliment, prin lichidator judiciar CC INSOL SPRL, iar preţul de pornire a licitaţiei a fost de 3.150 de euro, exclusiv TVA.
 
La licitaţie a participat şi SSC Farul Constanţa, echipa de fotbal înfiinţată în vara anului trecut pentru a menţine în viaţă spiritul farist. Pe pagina de Facebook a formaţiei de Liga a 3-a a fost postat un comunicat, pe care îl redăm în întregime în cele ce urmează:
 
„Stimaţi suporteri farişti,
În urma evenimentelor de marţi, când brandul şi marca FC Farul au fost adjudecate de către anonimul Eugen Pâlcu, dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele:
1. Activitatea Suporter Spirit Club Farul continuă ca şi până în prezent. Chiar dacă dl Pâlcu a câştigat această licitaţie, avem dubii serioase că va reuşi să achite suma asumată în termenul prevăzut. Astfel, până la proba contrarie, vom aştepta reluarea licitaţiei, după descalificarea acestuia pentru nerespectarea obligaţiei asumate;
 
2. Decizia retragerii din procedură a survenit ca urmare a insistenţei şi obstinaţiei cu care dl Pâlcu a continuat să supraliciteze. În faţa acestui fapt, am decis că este mai prudent să ne retragem, chiar dacă acest lucru poate fi echivalat cu o înfrângere. Dar, aşa cum am precizat şi mai sus, o considerăm doar o înfrângere de etapă.
 
3. Singurul lucru pe care l-a câştigat dl Pâlcu este notorietatea. De unde, până ieri, aproape nimeni nu ştia că această persoană există, astăzi, numele său a făcut înconjurul României, ştirea adjudecării brandului FC Farul fiind preluată de toate cotidienele din ţară. Chiar suntem curioşi cum va gestiona dânsul această situaţie.
 
4. Începând de ieri, Consiliul Director al Asociaţiei Suporter Spirit Club Farul Constanţa a luat decizia revocării din funcţia de preşedinte de onoare a d-lui Ion Draica. Este un gest de normalitate, pentru că nu se mai poate vorbi de onoare, atunci când alegi să lupţi exact împotriva clubului pe care îl reprezinţi.
 
5. Singura entitate sportivă care a participat la licitaţie a fost chiar SSC Farul. Pe lângă echipa suporterilor, au intrat în cursă o firmă de construcţii şi patru persoane fizice. Astfel, considerăm că este justificat să ne întrebăm ce ar fi făcut aceşti oameni cu brandul FC Farul?
 
Chiar dacă este târziu să schimbăm regulile în timpul jocului, poate s-ar impune, pe viitor, amendarea legislaţiei, astfel încât la asemenea licitaţii să participe exclusiv asociaţii sportive sau să fie obligaţi participanţii să depună cel puţin o scrisoare publică de intenţie cu privire la utilizarea bunului ulterior dobândirii acestuia.
 
6. Pe această cale, facem un apel către toţi agenţii economici din Constanţa interesaţi de achiziţia brandului FC Farul, în vederea eventualei înfiinţări a unui nou club sportiv, să vină alături de echipa suporterilor. Şi proiectul nostru este nou, a fost deja confirmat, prin implicarea autorităţilor locale, şi nu dorim ca în viitorul îndepărtat sau apropiat să asistăm la un meci în care ambele combatante să aibă sintagma «Farul Constanţa» în denumire.
 
7. Această licitaţie a avut, fără îndoială, şi o parte bună: a stârnit între suporterii Farului o idee de unitate şi o coeziune fără precedent. Dorim să le mulţumim tuturor celor care au fost în faţa sediului CC Insol SPRL, dar şi acelora care au contribuit cu sume de bani pentru achiziţia palmaresului, fie direct, fie prin intermediul licitaţiilor. Împreună ducem mai departe spiritul farist!“.
 
Cu privire la decizia pe care a luat-o CD al SSC Farul în ce-l priveşte, Ion Draica, fost campion olimpic la lupte, a precizat: „Nu-mi pot da mie lecţii de onoare când este vorba de numele Farul. Faptul că m-au revocat din funcţie a fost aşa, ca să mi-o ia înainte. Eu am renunţat din momentul în care m-au jignit. Era normal. În ce priveşte licitaţia, în primul rând, eu nici nu am ştiut că participă şi ei. Ei mi-au spus: «De ce veniţi?» Păi dacă sunt preşedinte de onoare, de ce nu mă anunţaţi, să facem o strategie comună? Mi se părea normal să mă informeze. Totodată, eu consider (şi îmi menţin oricând această părere) că numele simbolic de Farul, reprezentativ pentru Constanţa, trebuie să fie al constănţenilor şi al Constanţei. Acest Farul trebuie să fie al Primăriei. Eu am aflat târziu, vineri, de licitaţie şi nu am avut timp să mă ocup de actele pentru dosarul de participare, astfel că am pus un băiat să facă actele. Nu cred însă că bănuieşte cineva când e vorba de Farul că sunt eu înaintaşul cuiva. Eu m-am dus cât îmi permitea buzunarul. Dacă, prin absurd, câştigam, mergeam direct la Primărie. Farul, ca şi Cazinoul şi Statuia lui Ovidiu, pentru mine sunt chestiunile cele mai reprezentative pentru Constanţa şi constănţeni. Ele trebuie protejate. Iar singura în stare să protejeze aceste trei obiective e Primăria Constanţa şi îmi menţin această poziţie“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Cine a câștigat licitația pentru semnele identitare ale FC Farul și cu ce sumă

UPDATE. „Ne vrem identitatea înapoi!“ Licitaţie pentru marca şi palmaresul FC Farul. SSC Farul a deschis un cont pentru donaţii

Care e preţul de pornire şi cine poate participa Marca şi palmaresul FC Farul sunt scoase la licitaţie!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sampe 23 Dec, 2017 12:55 Domnul Draica a fost presedinte de onoare si nu a citit statutul asociatiei? Este stipulat clar in statut ca ASSCS Farul Constanta lupta pentru castigarea siglei, palmaesului si culorile FC FARUL Constanta si ca acestea vor reveni de drept primariei Constanta. Domnule Draica, sunteti un simbol si din cauza aceasta ati fost ales presedinte de onoare dar ori nu ati citit statutul ori mintiti. Este grav in ambele cazuri si cred ca au facut bine ca v-au revocat din functie. Chiar daca SSC Farul alegea sa pastreze pt asociatia sportiva a suporterilor brandul Farul tot erau si sunt cei mai in masura sa faca acest lucru. In mod normal persoanele fizice nu ar avea voie sa liciteze pentru un brand al unei asociatii sportve. A fost scoasa la licitatie toata istoria Farului nu vreun tablou sau vreo centura de lupte.