Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce i se solicită lui Giani Nedelcu „Bursa zvonurilor vorbeşte inclusiv despre desfiinţarea FC Farul“

ro

19 Apr, 2016 00:00 4744 Marime text

 
Situaţia tensionată de la FC Farul, echipă umilită pe teren în primele două meciuri din turneul play-off şi măcinată de scandaluri interne, a generat şi o reacţie a suporterilor
 
Fanii „marinarilor“ din Peluza Sud şi Tribuna B au trimis un comunicat în cinci puncte, în care arată că nu pot rămâne indiferenţi la situaţia actuală, cerând lămuriri despre negocierile pentru preluarea clubului şi o întâlnire, cât mai rapidă, „între cei care doresc binele Farului“, de la care să nu lipsească o delegaţie a suporterilor. 
 
„În lumina celor petrecute la club şi a celor două rezultate dezastruoase din play-off, nu putem rămâne indiferenţi. Dacă acum două săptămâni făceam calcule pentru promovare, acum ne vedem nevoiţi să discutăm de Farul ca de cea mai slabă echipă din competiţie, cu un golaveraj 0-10. Pe lângă planul sportiv, ne confruntăm şi cu o senzaţie de incertitudine, care contribuie negativ la evoluţia echipei. Actualul patron pare să nu mai aibă resurse tocmai acum, când era cel mai important să avem stabilitate. Antrenorul se întâlneşte pe ascuns cu potenţialii investitori, iar bursa zvonurilor vorbeşte inclusiv de desfiinţarea echipei şi înfiinţarea uneia noi, după modelul CSMS Iaşi sau CSU Craiova. Simboluri ale FC Farul sunt batjocorite şi marginalizate, iar jucători care au «cărat» echipa în spate sunt daţi afară pentru incompetenţa altora“, se arată în deschiderea comunicatului.

„Nu vom susţine niciodată altă echipă” 

Fanii Farului au transmis că de susţinerea lor se va bucura doar FC Farul, în forma sa actuală, nu şi alte structuri, chiar dacă ar avea elemente de identificare „alb-albastre“. „Nu vom susţine niciodată altă echipă în afară de cea pe care o susţinem şi în prezent! Indiferent dacă va purta acelaşi nume şi chiar dacă s-ar obţine sigla şi palmaresul. Nu ne deranjează implicarea în diferite proiecte ce vizează dezvoltarea sportului în general şi a fotbalului în special, dar fără să fie afectat clubul Farul“, spun fanii.

„Ne-am ţinut de cuvânt mereu“ 

Susţinătorii „marinarilor“ reafirmă că, şi în continuare, vor recurge la toate mijloacele, ca şi până acum, pentru a ajuta clubul. „Am demonstrat în mai multe rânduri că iubim această echipă mai presus decât nişte suporteri obişnuiţi. Nu ne-am limitat doar la a-i susţine pe jucători la meciuri, ci am contribuit după posibilităţi şi la menţinerea clubului pe linia de plutire. Marşul organizat în anul 2009 a dus la renunţarea d-lui Bosînceanu la datoria pe care o avea de recuperat de la Farul. Campaniile de redistribuire a 2% din impozit şi celelalte donaţii (în special cele din 2013) au reprezentat contribuţii importante pentru organizarea unor partide şi pentru soluţionarea unor probleme administrative. Inclusiv sâmbătă, 16 aprilie, în ciuda rezultatului catastrofal cu Dunărea Călăraşi, am rămas la stadion şi am făcut ecologizarea pe care am anunţat-o. Şi ne-am ţinut de cuvânt mereu. Ne-am dat banii, timpul, dragostea şi chiar şi sângele pentru acest club şi o vom face şi de acum încolo“, se precizează în comunicat.

Giani Nedelcu să rămână, dar să aducă lămuriri 

Referitor la patronul FC Farul, Giani Nedelcu, suporterii nu doresc ca acesta să fie îndepărtat de la club, dar sunt necesare lămuriri din partea sa în ce priveşte anunţatele intenţii de preluare a clubului de mai mulţi oameni de afaceri din Constanţa, în numele cărora a vorbit fostul arbitru Constantin Frăţilă. „Nu îl agreăm pe dl. Giani Nedelcu, dar nici nu dorim să fie îndepărtat de la club. A fost singurul care în ultimii ani a sprijinit echipa şi, în mare măsură, supravieţuirea şi ascensiunea de acum a Farului i se datorează. Dar îi solicităm să renunţe la orgolii, să iasă public şi să declare la ce negocieri a participat, ce i s-a propus şi ce a solicitat de la potenţialii investitori“, precizează suporterii.

Daţi cărţile pe faţă! 

Fanii „marinarilor“ spun că sunt gata să contribuie la coalizarea „tuturor celor care doresc binele Farului“, după ce, în trecut, au mai acţionat ca mediatori. „Ne-am săturat de zvonuri! Dacă se doreşte cu adevărat o implicare la clubul Farul, de ce nu se întâlnesc părţile implicate? Şi cât mai curând! Şi cât se poate de public! Ne dorim să fie date cărţile pe faţă. Aşa cum în trecut am acţionat ca mediatori între conducere şi jucători, putem să contribuim şi la coalizarea tuturor celor care doresc binele Farului. Când Gh. Hagi a dorit să-şi mute echipa pe stadionul «Farul», am fost consultaţi şi noi, pentru că era o decizie cu impact asupra ambelor părţi. Acum ne vedem ignoraţi, iar această situaţie nu poate crea decât o percepţie negativă, pentru că fiecare parte are propria versiune, iar versiunile niciodată nu coincid“, se mai arată în comunicat.

Invitaţie publică la dialog 

Fanii Farului vor, cât mai repede, o întâlnire între „cei care doresc binele Farului“. „Mai demult, am realizat o coregrafie simplă, cu mesajul «Constantinescu, Bosînceanu, Nedelcu, întâlniţi-vă pentru binele Farului!». Era şi este exact acelaşi mesaj pe care dorim să-l transmitem şi acum! Invităm public la un dialog pe toţi cei care doresc binele Farului! Şi solicităm ca la discuţii să participe şi o delegaţie formată din suporteri farişti. Nu există fotbal fără suporteri şi ne dorim să participăm la luarea oricărei decizii ce vizează viitorul clubului Farul! Întâlniţi-vă cât mai curând dacă doriţi binele Farului! Şi faceţi-o public!“, se precizează în încheierea comunicatului.

Precizările lui Ilie Stan

Vizavi de referirea care se face la el, cum că „se întâlneşte pe ascuns cu potenţialii investitori“, antrenorul principal al FC Farul, Ilie Stan, a negat această informaţie, aducând lămuriri: „Este adevărat, m-am întâlnit (o singură dată) cu Constantin Frăţilă, dar întâmplător, nu pe ascuns, chiar atunci când am venit la Constanţa. M-am cazat la un hotel, iar dânsul era acolo. M-a văzut şi ne-am salutat, că ne ştim de foarte mult timp, eram jucător când el arbitra. Din vorbă în vorbă, mi-a spus că sunt mai mulţi oameni care vor să ia Farul. Ar fi bine, am zis, dar nu e treaba mea, eu am venit la Constanţa să antrenez. Ulterior, m-a sunat să-mi spună că a fost la un meci la Farul, cel cu ACS Berceni, că nu mai fusese de mult, şi a văzut echipa, trebuind să se întâlnească apoi cu Giani Nedelcu, dar ce s-a mai întâmplat nu ştiu, întrucât, repet, nu e treaba mea“.

În ce-i priveşte pe cei cinci fotbalişti care au părăsit cantonamentul înainte de meciul cu Dunărea Călăraşi, contractul lui Florin Popa se reziliază, iar Tigoianu, Valentin Munteanu, Murgoci şi Pungă vor fi amendaţi cu 50% din valoarea contractelor.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii