Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat Simona Halep după victoria de senzaţie cu Samantha Stosur de la Miami

ro

29 Mar, 2017 00:00 1673 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, s-a calificat în sferturi la turneul de la Miami după o victorie de poveste în optimi în meciul cu australianca Samantha Stosur.
 
Aflată pe locul cinci în clasamentul WTA, Halep a dispus de a 19-a jucătoare a lumii în trei seturi, scor 4-6, 7-5, 6-2, având o revenire de senzaţie, după ce adversara sa a condus cu 1-0 la seturi şi cu 5-2 în parţialul secund! Stosur mai avea astfel nevoie de un game pentru a se califica în sferturi, însă Halep a recuperat miraculos şi s-a impus după două ore şi zece minute, victoria aducându-i 146.575 de dolari şi 215 puncte WTA.
 
„Sunt fericită pentru această revenire. Ultima data am recuperat în acest mod acum trei ani, la Doha, în partida din prima rundă contra jucătoarei Kaia Kanepi, care a avut minge de meci. Disputa cu Stosur a fost una grea, aşa cum mă aşteptam, de altfel. Când adversara mea era în avantaj, nu m-am gândit la scor, ci am vrut doar să lupt. Am crezut în şansa mea. Am avut şi noroc, dar am şi muncit pe teren. Am dovedit că pot practica în continuare un tenis de nivel înalt“, a declarat Simona Halep.
 
În sferturi, constănţeanca se va duela cu Johanna Konta (Marea Britanie, 11 WTA), care a ajuns în această fază în urma succesului cu Lara Arruabarrena (Spania), cu 7-5, 6-1. „Johanna străbate o perioadă bună, e în preajma topului 10. Mă aştept la un meci greu, dar voi intra pe teren încrezătoare“, a precizat Simona Halep. În caz că ajunge în finală la Miami, constănţeanca poate reveni pe locul patru în lume, după ce slovaca Dominica Cibulkova, care ocupă în prezent această poziţie, a pierdut în optimi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii