Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălina Ponor şi Maria Holbură, din Constanţa, participă la Campionatul European de gimnastică

ro

05 May, 2016 00:00 3181 Marime text


În lotul feminin de gimnastică al României care va participa la Campionatul European din Elveţia (Berna, 1-5 iunie) au fost incluse şi două constănţence, Cătălina Ponor şi Maria Holbură. Ambele fac parte din grupul tricolorelor care vor concura în întrecerea senioarelor, alături de Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan şi Dora Vulcan.
 
În vârstă de 28 de ani, Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, şi dublă medaliată la JO 2012, de la Londra, este cea mai experimentată gimnastă a României, în vreme ce Maria Holbură, la numai 15 ani, e mezina lotului! Transferată la începutul anului la CS Farul de la CSS1 Constanţa (acolo unde a început gimnastica artistică, cu antrenorii Mirela Szemerjai şi Sorin Bechir), Maria a participat şi la calificările olimpice de la Rio, unde iniţial a fost rezervă, dar apoi a şi concurat.
 
Echipa feminină a României nu s-a calificat la Jocurile Olimpice din vară, însă ţara noastră are dreptul să înscrie totuşi o gimnastă în concursul individual. Aceasta va fi aleasă dintre Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, cele mai bune sportive ale momentului. Accidentată (din acest motiv ratând şi turneul preolimpic), Iordache nu participă la Europenele din Elveţia, o întrecere la care 140 de senioare din 35 de ţări îşi vor disputa cele cinci podiumuri (echipe, sărituri, paralele, bârnă şi sol).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii