Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Miloş şi Andrei Talpeş, de la BC Athletic, alături de sportivi de legendă ai României, la un eveniment baschetbalistic (galerie foto)

ro

13 Jul, 2017 00:00 2972 Marime text
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, Georgeta Andrunache, Alina Dumitru şi Viorica Susanu au jucat baschet 3x3, noua disciplină olimpică, pe terenul amenajat pe esplanada de lângă Casa Olimpică din Bucureşti.
 
La evenimentul organizat de COSR, Sport Arena Streetball şi Federaţia Română de Baschet au participat atât jucători profesionişti, care au obţinut rezultate remarcabile pentru România în competiţiile de baschet 3x3, cât şi membrii Fundaţiei Motivation Romania şi ai Special Olympics Romania. Din partea Baschet Club Athletic Constanţa au luat parte la eveniment tânărul jucător Cătălin Miloş şi team managerul Andrei Talpeş.

O seamă de vedete prezente

Meciurile amicale disputate, de fapt, o pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive, nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, s-au bucurat de o susţinere de marcă de pe margine. Secretarul general al COSR, George Boroi, vicepreşedinţii COSR Camelia Potec (preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern) şi Alexandru Dedu (preşedintele Federaţiei Române de Handbal), Laura Cârlescu Badea (campioană olimpică la floretă la individual şi medaliată cu argint, cu echipa, la Atlanta 1996, după bronzul cu echipa la Barcelona 1992, în prezent preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă), gimnaştii Marian Drăgulescu (argint la sol şi bronz cu echipa şi la sărituri, la Atena 2004) şi Silvia Stroescu (campioană olimpică la echipe, la Atena 2004) au fost doar câteva dintre vedetele sportului românesc prezente la eveniment.

Au evoluat şi baschetbalişti cu rezultate

Baschetbaliştii care au evoluat în meciurile demonstrative au avut la rândul lor rezultate excelente la nivel internaţional pentru România. Anca Şipoş şi Andra Haas, componente ale naţionalei României de baschet 3x3, au cucerit anul trecut medaliile de argint la Campionatele Europene. Angel Santana şi Cătălin Vlaicu au în palmares titlul de campioni europeni la baschet 3x3, cucerit în anul 2014. Cătălin MiloşDani Mâinea, Cristi Mâinea şi Tudor Gârbea au reprezentat generaţia viitoare. Toţi au făcut parte din loturile de juniori ale României la Campionate Mondiale de baschet 3x3 şi au reuşit, cu generaţiile lor, clasări printre primele opt echipe ale lumii.

Rolul educativ al sportului şi al olimpismului“ 

„Dorim să aducem cât mai mulţi copii şi tineri către sport şi către un stil de viaţă cât mai activ. Vrem să formăm o cultură sportivă în rândul copiilor şi publicului larg şi să conştientizăm părinţii în legătură cu rolul educativ al sportului şi al olimpismului“, a spus Mihai Covaliu.
 
„Baschetul 3x3 este din ce în ce mai popular la noi în ţară şi am fi bucuroşi dacă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România ar fi reprezentată atât la feminine, cât şi la masculin“, a mai precizat preşedintele COSR.

Campania „Din stradă, la Jocurile Olimpice“ s-a încheiat 

Membrii Fundaţiei Motivation Romania şi cei ai Special Olympics Romania au primit plachete, tricouri şi materiale promoţionale cu însemnele olimpice, iar fiecare jucător de baschet participant a primit câte un echipament sportiv. Academia de Majorete - echipa de majorete a UNEFS, pregătită de Silvia Stroescu, a însufleţit atmosfera. Evenimentul a marcat încheierea campaniei „Din stradă, la Jocurile Olimpice“, demarată de Sport Arena Streetball în anul 2013, atunci când, la Bucureşti, a fost organizat un turneu de prezentare a baschetului 3x3 pentru Comitetul Internaţional Olimpic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii