Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Jitcovici şi Antoanela Manac, învingători Căţeluşa Jolie, a fostului luptător Ionuţ Nenovici, pe podium la Crosul 1 Decembrie (galerie foto + video)

ro

02 Dec, 2015 00:00 4749 Marime text

În jur de 300 de iubitori ai mişcării, de toate vârstele, au alergat, ieri, la Constanţa, la ediţia a 16-a a Crosului 1 Decembrie. La băieţi, s-a impus Cătălin Jitcovici, iar întrecerea feminină i-a revenit Antoanelei Manac.

Competiţia s-a desfăşurat sub îndemnul „Aleargă pentru sănătatea ta, aleargă pentru România!“, iar participanţii au urmat următorul traseu: strada Traian - bulevardul Tomis - bulevardul Ferdinand - strada Mircea cel Bătrân - bulevardul Mamaia - bulevardul Tomis - Liceul Internaţional de Informatică, unde a fost sosirea. Crosul a fost organizat de Liceul Internaţional de Informatică, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Atletism Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Şcoala „Spectrum“. 
 
Întrecerea a început cu o întârziere de 20 de minute, întrucât festivităţile la care a participat prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, care era aşteptat să dea startul, s-au încheiat peste ora fixată. Primii 250 de participanţi au primit tricouri, iar primii trei clasaţi, atât la fete, cât şi la băieţi, au primit, pe lângă diplome şi cupe, şi următoarele premii băneşti: locul întâi - 150 de lei, locul doi - 100 de lei, locul trei - 75 de lei. „Ne bucurăm că această întrecere foarte dragă Constanţei a beneficiat de o participare numeroasă. A fost un eveniment încununat de succes“, a declarat Mihai Orzan, reprezentant al DJST Constanţa.

Atletul veteran Gheorghe Romaşcanu, al cincilea

În întrecerea masculină, s-a impus Cătălin Jitcovici (22 de ani), urmat pe podium de Daniel Antonaru (37 de ani, preşedintele Asociaţiei Sportive Sana Sport) şi de Constantin Damian (17 ani, elev la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa). Primele şase locuri au fost completate de Eduard Rusu (15 ani, Liceul „Traian“), Gheorghe Romaşcanu (48 de ani, atlet veteran) şi Ionuţ Nenovici (31 de ani).

Cătălin Jitcovici - „Pentru mine, a fost o cursă foarte uşoară“

„Pentru mine, a fost o cursă foarte uşoară. Sunt învăţat, mai ales că eu am alergat şi semimaraton, şi maraton. Deşi traseul s-a arătat puţin dificil, cu un pic de pantă, iar eu sunt accidentat la gambă, m-am descurcat. Sper să-mi revin cât mai repede, pentru a putea începe competiţia de sală, de la Bucureşti. Îi felicit pe toţi cei care au participat şi adresez un îndemn la sport, la mişcare. Încerc să mă legitimez la CS Farul Constanţa, pentru a putea participa la Campionatul Naţional“, a declarat Cătălin Jitcovici, care, astă-vară, a câştigat şi Crosul Ziua Olimpică, de la Constanţa.

Nicoleta Zăvelcă şi Diana Pivniceru şi-au păstrat locurile

La fete, primele şase sosite au fost: 1. Antoanela Manac (20 de ani, cea mai bună triathlonistă a României pe 2015), 2. Nicoleta Zăvelcă (19 ani, atletă la CS Farul), 3. Diana Pivniceru (27 de ani, fostă atletă, actualmente concurentă la bikini fitness), 4. Cristina Olteanu (13 ani, elevă la LPS „Nicolae Rotaru“), 5. Maria Timofei (14 ani, atletă la LPS) şi 6. Anastasia Fotu (14 ani, elevă la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“). Zăvelcă şi Pivniceru au ocupat locurile doi, respectiv trei şi la ediţia 2014 a crosului.

Antoanela Manac - „Să înţeleagă că viaţa înseamnă şi sport“

„A fost o cursă frumoasă. Nu mă aşteptam să fim atât de numeroşi la start. Am zis să fim patrioţi şi să participăm la o întrecere de Ziua Naţională a României. Mă bucur că nu am avut alt eveniment acum şi am putut alerga. Românilor le doresc sănătate şi să înţeleagă că viaţa înseamnă şi sport, ceea ce aduce sănătate“, a arătat Antoanela Manac, sportivă legitimată la clubul patronat de medaliatul olimpic Răzvan Florea, Atena Sport Club Constanţa. Cei doi câştigători ai ediţiei 2015 a Crosului 1 Decembrie, Jitcovici şi Manac, au triumfat, pe 31 octombrie, şi la HelloWeRun, primul cros costumat din municipiul Constanța.

„Este unul dintre cele mai grele sporturi”

Recent, Antoanela Manac a fost declarată de federaţie triathlonista anului în România la categoria elite. „Sunt foarte bucuroasă că am reuşit această performanţă într-un timp destul de scurt. Practic triathlonul de numai trei ani. Este unul dintre cele mai grele sporturi, implicând trei ramuri: înot, atletism şi ciclism. Eu sunt fostă înotătoare, aşa că nataţia e punctul meu forte. În acelaşi timp însă, mi-am perfecţionat şi bicicleta, şi alergarea“, a declarat Antoanela, care e şi studentă (în anul 2) la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa şi membră a Asociaţiei Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa.

Studenţii, scoşi la alergare 

La Crosul 1 Decembrie au participat şi studenţii medicinişti, ca rezultat al campaniei „Spune nu sedentarismului!“, al cărei coordonator principal este Antoanela Manac, care le are alături în această activitate pe Tania Polifron şi Elena Pelican (studente şi ele în anul 2 la Medicină), dar şi Consiliul Director al ASMTM. „Prin acest program, i-am scos la mişcare pe studenţi, îndemnându-i să participe şi la activităţi sportive, nu numai la cele legate de facultate. Îi încurajăm pe toţi să aibă un stil de viaţă sănătos şi activ“, a precizat Antoanela. 

Jolie a urcat pe locul trei 

La festivitatea de premiere, care s-a desfăşurat la Liceul Internaţional de Informatică, o căţeluşă din rasa Jack Russell Terrier, pe nume Jolie, a adus zâmbete pe chipurile celor prezenţi. Căţeluşa (în vârstă de zece ani) este a alergătorului clasat pe locul şase, Ionuţ Nenovici. Acesta locuieşte în zona Liceului Naţional de Informatică, iar după încheierea cursei a mers acasă şi a adus-o pe Jolie cu el la premiere. Câinele a arătat din plin tipicul rasei sale (foarte energic, dispus să alerge continuu), iar când stăpânul său a fost strigat la premiere, a tot ţopăit, neobosit, în jurul lui, ca o adevărată mascotă a crosului. La poza de grup, pentru a fi mai aproape de Ionuţ, Jolie s-a urcat pe podium, pe treapta a treia.

Ionuţ Nenovici, medaliat la lupte 

În vârstă de 31 de ani, Ionuţ Nenovici are la activ şi alte curse la care a participat, iar în trecut a practicat timp de zece ani lupte, lucrând cu Constantin Ofiţerescu (primul său antrenor), apoi cu Ioan Giuglea şi Valentin Dobrin. Printre performanţele sale de la lupte se numără o medalie de argint (la echipe) şi una de bronz (la categoria copii). Ionuţ Nenovici este de formaţie psihopedagog - psihoterapeut.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii