Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionul european Ovidiu Trifan „Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu, clasat excelent în Europa şi în lume

ro

06 Dec, 2014 00:00 2615 Marime text
Evoluţiile şi performanţele deosebite la Taekwondo WTF ale tânărului luptător din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan se reflectă şi în locurile pe care acesta le ocupă în clasamentul mondial şi în cel european la categoria -48 kilograme a juniorilor.
 
Proaspătul campion european, în vârstă de doar 16 ani, se află pe poziţia a opta în ierarhia continentală şi pe 17 în topul mondial, fiind primul român din aceste clasamente. Iar Ovidiu are şanse reale de a urca în cele două ierarhii, întrucât încă nu i-au fost adăugate punctele cucerite la ultimele competiţii.

Tânărul campion a fost lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu (antrenor, Laurenţiu Palangă), club sprijinit de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local. Ovidiu „Bruce Lee“ Trifan practică Taekwondo de la vârsta de zece ani, iar de doi ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Sportivul este elev la Liceul Teoretic din Mihail Kogălniceanu, localitate în care se mai şi pregăteşte la Taekwondo.

După ce a câştigat medalia de aur la Campionatul European de Taekwondo WTF pe echipe din Turcia, Ovidiu a fost lăudat pe pe site-ul Federaţiei Române, unde s-a scris, printre altele, că luptătorul constănţean este „cel mai în formă sportiv al momentului la lotul naţional” şi că izbânda din Turcia, „una dintre cele mai bune obţinute de un sportiv român pe plan internaţional”, nu e întâmplătoare, fiind anunţată de rezultatele anterioare foarte bune ale lui Ovidiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii