Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionii scrimei româneşti vin la Sala Sporturilor Filmul „Planşa“ va fi promovat şi la Constanţa

ro

27 Aug, 2014 00:00 3110 Marime text
O caravană de popularizare a scrimei din România va ajunge şi la Constanţa, pe 1 septembrie, în cadrul unui turneu naţional care se va desfăşura între 31 august şi 9 septembrie şi care va mai cuprinde alte zece oraşe. Evenimentul este organizat, pentru prima dată în istoria sa, de Federația Română de Scrimă, iar cele 11 orașe îi vor primi pe cei mai mari campioni și antrenori de scrimă în activitate, într-o acțiune fără egal în România.
 

Din partea FRS participă Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Greta Vereș, Bianca Pascu şi Mirela Ifrim.
 
În fiecare oraş vor avea loc demonstrații de scrimă, lecții de istorie a scrimei, prezentarea cluburilor din orașele gazdă, dialog între campioni și copii, ședințe de autografe și fotografii, scopul fiind popularizarea scrimei, atragerea cât mai multor copii spre sala de scrimă, explicarea beneficiilor practicării unui sport, interacțiunea dintre copii și marii campioni ai scrimei românești.

„Planşa“, primul film românesc de profil de după 1989

La Constanța, evenimentul va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura pe platoul din fața Sălii Sporturilor. Tot în cadrul campaniei Federației Române de Scrimă, este anunţată și premiera filmului independent „Planșa“, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe. Un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială va avea loc pe 26 septembrie, iar filmul va putea fi urmărit în cinematografele din toată țara și nu numai. Federația Română de Scrimă va promova „Planșa“ în toate orașele în care va fi prezentă „Caravana Scrimei Românești“, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii