Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul European de padbol se dispută luna viitoare la Constanţa

ro

22 Aug, 2017 09:47 2355 Marime text
Primul Campionat European din istoria padbolului, sportul exotic lansat în România în urmă cu doar doi ani, se va desfăşura la Constanţa, în perioada 14-17 septembrie, în organizarea Asociaţiei Terra Semper Fidelis  Perspectivă pentru Viitor, în parteneriat cu Asociaţia Română de Padbol.

Sunt invitaţi cei mai buni padbolişti din ţările europene, membre ale Federaţiei Internaţionale de Padbol, precum Spania, Portugalia, Franţa, Belgia, Italia, Germania sau Suedia. Juan Miguel Hernandez Mir & Miguel Angel Barcelo Alonso (Spania), campionii mondiali 2014-2016 şi echipa care a eliminat Româmia din sferturi în Uruguay (Mondial 2016), se vor lupta să rămână în vârful clasamentului mondial.

Mix între fotbal, tenis şi squash, jucat într-o „cuşcă de sticlă”,  padbolul va aduce publicului constănţean un alt fel de show. Pe parte de entertainment, de la eveniment nu vor lipsi muzica, DJ, MC şi majorete, precum şi numeroase premii şi surprize pentru public. De asemenea, meciurile vor fi transmise live, putând fi văzute atât in România, cât şi în alte ţări.  

„Prin acest eveniment ne dorim să arătăm tuturor iubitorilor sportului, frumuseţea şi spectaculozitatea padbolul, precum şi bucuria pe care acesta o poate aduce fiecărei comunitati, mai mici sau mai mari, din Romania. Euro 2017 este o competiţie în premieră pentru padbol, iar pentru noi, ca tânără asociaţie, este prima competitie internaţională pe care o găzduim”, a declarat Elisabeta Gherghişan, preşedinte al Asociaţiei Române de Padbol.

„În ultimii ani, am câştigat o mare experienţă în organizarea de evenimente sportive, stau dovadă competiţiile periodice de streetball, care sunt aşteptate, de fiecare dată, cu nerăbdare de către sportivii şi publicul constănţean. Ne încântă parteneriatul cu Asociaţia Română de Padbol. Considerăm padbol un sport spectaculos, care va exploda în toată ţara. Ne dorim să facem din Euro 2017 un eveniment remarcabil, primul dintr-o lungă serie a evenimentelor realizate pe plan local în parteneriat cu Asociaţia Română de Padbol”, a spus şi Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii