Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul European de la Budapesta Eliza Samara începe cursa pentru apărarea coroanei continentale

ro

19 Oct, 2016 00:00 3481 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis de masă a României, constănţeanca Eliza Samara, îşi apără, la Budapesta, titlul european la simplu, cucerit în 2015 în întrecerea de la Ekaterinburg (Rusia). Competiţia continentală din acest an se dispută în Ungaria pentru a treia oară, după ediţiile din 1958 şi 1982. 
În întrecere s-au înscris 132 de jucători (din 43 de ţări) şi 112 jucătoare (din 40 de state). Constanţa este reprezentată la Budapesta de Eliza Samara, de Viorel Filimon (antrenorul selecţionatei feminine a României) şi de fiul său, Andrei Filimon (antrenorul selecţionatei masculine tricolore). A 32-a jucătoare a lumii, Eliza (componentă a campioanei Franţei, Metz TT) va evolua la Europene la simplu (probă la care deţine coroana continentală) şi la dublu fete (unde, la ediţia din Rusia, a obţinut medalia de argint). În ambele secţiuni, constănţeanca este prezentă direct pe tabloul principal, urmând a întâlni în primul tur, mâine, sportive venite din calificări. La dublu feminin, Eliza face pereche cu Dana Dodean.
 
În vârstă de 27 de ani, campioana europeană en-titre este la Budapesta cap de serie numărul 7, iar printre favorite se mai află Jie Li (Olanda, nr. 5) - învinsa Elizei din finala de la Ekaterinburg, Ying Han (Germania, nr. 1), Petrissa Solja (Germania, nr. 2), Xiaona Shan (Germania, nr. 3), Jia Liu (Austria, nr. 4), Melek Hu (Turcia, nr. 6), Georgina Pota (Ungaria, nr. 8), Yu Fu (Portugalia, nr. 9) şi Fen Li (Suedia, nr. 10).
 
Sursa foto: ettu.org
 
Citeşte şi

A cucerit aurul la simplu şi alte două medalii de argint: Eliza Samara este noua regină a Europei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii