Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campion mondial din Constanţa la lupte pe plajă Ioan Giuglea - „Sebastian Raicea a făcut meciuri excepţionale“ (galerie foto)

ro

16 Jun, 2015 00:00 2690 Marime text

Sportivii legitimaţi la cluburi din judeţul Constanţa au cucerit cinci medalii la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, întrecere care s-a disputat, timp de trei zile, la Mangalia. Acestor rezultate li s-au adăugat alte două prezenţe pe podium reuşite de doi sportivi formaţi la Constanţa, dar care acum reprezintă alte cluburi din ţară. 
 
Cel mai bun rezultat constănţean i-a aparţinut lui Sebastian Raicea, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, care a devenit campion la cadeţi, la categoria +70 kg. „Când am auzit că vor participa şi sportivii din Iran, redutabili la lupte, nu mă aşteptam ca Sebastian să ia aurul. Însă băiatul a făcut meciuri extraordinare, iar în finală a dispus, la diferenţă mare, chiar de un iranian!“, a declarat constănţeanul Ioan Giuglea, antrenorul lotului de lupte pe plajă al României, alături de Cornel Trucmel (din Mangalia). Antrenor la LPS, Giuglea îl pregăteşte pe Raicea şi la club, alături de Valentin Dobrin. De loc din localitatea constănţeană 23 August, proaspătul campion mondial este la LPS Constanţa de un an, fiind crescut de Gigi Ciupercă la Aurora 23 August. Acest club a urcat pe podium la Campionatul Mondial prin Marius Marin, care a devenit vicecampion la juniori, la categoria 80 kg. Medalii de argint au mai obţinut Liviu Costache (la categoria 70 kg juniori), Cristina Pintilie (la categoria 50 kg cadete), ambii de la LPS Constanţa, dar formaţi la Mangalia, şi Ana-Maria Bunduc, de la CSS Mangalia (antrenori, Marian Oancea şi Cornel Trucmel), la categoria 50 kg junioare.

Triplul campion mondial Vlad Caraş a ratat podiumul

Cei doi sportivi din Constanţa, care activează acum la alte cluburi şi care au urcat pe podium la Mondiale, sunt Dorin Pârvan şi Ionuţ Caraş, medaliaţi cu bronz la categoria 90 kg seniori, respectiv la categoria -80 kg juniori. Surprinzător, triplul campion mondial la lupte pe plajă Vlad Caraş (fratele lui Ionuţ), care are în palmares două titluri la juniori şi unul la seniori, un sportiv lansat în marea performanţă (la fel ca fratele său şi ca Pârvan) de LPS Constanţa, nu a reuşit acum să ia medalie, ocupând locul cinci la categoria +90 kg seniori. „Cred că Vlad a fost apăsat de presiunea prea mare“, a apreciat Ioan Giuglea. România a cucerit la Mangalia cele mai multe medalii dintre toate ţările participante, în afară de delegaţia tricoloră mai concurând sportivi din Turcia, Iran, Italia, Grecia, Rusia, Norvegia, Bulgaria, Austria, Moldova, Estonia şi Kazahstan.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Lupte)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii