Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie umanitară la Constanţa Cadouri de la FC Farul pentru Liviu Andrei Cocoş, băieţelul bolnav de leucemie (galerie foto)

ro

28 Nov, 2015 00:00 2834 Marime text

Clubul de fotbal Farul Constanţa sprijină şi el campania lansată de rugbyştii constănţeni pentru ajutorarea unui băieţel de 14 ani din Constanţa, Liviu Andrei Cocoş, care este bolnav de leucemie. 
 
Ieri, puştiul a fost invitat la stadionul „Farul“, unde a vizitat sediul administrativ (intrând şi în sala de conferinţe), a fost dus pe gazon şi la tribuna oficială, dar a şi primit din partea clubului (prin intermediul sponsorului tehnic) un tricou cu autografele jucătorilor, un echipament complet de joc şi o minge de fotbal. „Campania noastră e pe drumul cel bun. Astăzi (n.r. vineri), Andrei s-a bucurat de darurile FC Farul. Mulţumim pentru acest cadou neaşteptat! Constatăm că încă există oameni cu suflet mare“, au apreciat gestul Farului rugbyştii de la Rechinii.

Viaţa le-a devenit un calvar 

În urmă cu un an, Liviu Andrei a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută, care le-a făcut viaţa un calvar băiatului şi mamei sale, Ionela Ţigănilă, cea care îl îngrijeşte acasă singură, întrucât e divorţată de mulţi ani. Mama lucrează ca grefier-arhivar la Judecătoria Constanţa şi nu se mai descurcă cu banii, salariul ei de 1.700 de lei net pe lună şi pensia alimentară dovedindu-se insuficiente pentru acoperirea nevoilor vieţii, care cere costuri enorme. Mama a făcut sacrificii, s-a împrumutat şi a amanet bijuterii, iar colegii de serviciu i-au sărit în ajutor cu bani, dar tot nu e de ajuns.

Contul în care se pot face donaţii 

Impresionată de această dramă, echipa de rugby old-boys Rechinii Constanţa a iniţiat o campanie umanitară pentru sprijinirea acestui caz special. Pe 5 decembrie, la ora 12.30, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa se va desfăşura un meci caritabil, între Rechini şi vicecampioana Diviziei Naţionale, CS Năvodari, ocazie cu care jucătorii, antrenorii şi arbitrii vor dona bani. Sunt invitaţi să contribuie însă cu sume şi spectatorii şi toţi cei care au posibilitatea de a dona bani. Donaţii se pot face atât la stadion, cât şi în contul RO81 RZBR 0000 0600 1509 4269, deschis la Raiffeisen Bank - Agenţia Marea Neagră, beneficiar Ionela Ţigănilă. Lovitura de începere a meciului de pe 5 decembrie va fi dată de Liviu Andrei Cocoş, care va primi în dar şi un balon de rugby.

Cine s-a mai alăturat campaniei 

„Totodată, sunt binevenite şi ajutoarele constând în produse de curăţenie. De exemplu: saci de gunoi de 30-35 litri, detergent (praf), clor, Domestos sau produse similare, şervetele umede, batistuţe“, au anunţat organizatorii acţiunii umanitare, care desfăşoară o campanie intensă de promovare pe Facebook. Pe lângă cele două echipe implicate în meci şi FC Farul, şi-au anunţat sprijinul pentru campanie şi alte formaţii de rugby, precum RCJ Farul Constanţa, Tomitanii Constanţa, CSO Ovidiu, dar şi arbitrii constănţeni de rugby. Totodată, s-a anunţat că s-a alăturat acţiunii şi o asociaţie din Constanţa, prin intermediul căreia se pot încheia contracte de sponsorizare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii