Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calvarul rugbystului Cosmin Glodeanu s-a încheiat După aproape trei ani, s-a putut pregăti din nou. A alergat 16 kilometri! (galerie foto)

ro

28 Jan, 2017 00:00 17961 Marime text
La antrenamentele echipei de rugby Tomitanii Constanţa participă şi Cosmin Glodeanu, care pune astfel capăt unei lungi perioade de coşmar pentru el, din pricina unei accidentări grave
 
Fost căpitan al echipei naţionale a României la categoria de vârstă 1996, Cosmin Glodeanu a avut ghinionul unei accidentări la spate, care s-a agravat, rugbystul ajungând în punctul în care nu a mai putut juca. Tratamentele medicale pe care le-a efectuat nu au rezolvat problema medicală, calvarul sportivului prelungindu-se. Cunoscându-l foarte bine pe Cosmin (de la lotul naţional), antrenorul de la Tomitanii Constanţa, Cristian Cojocaru, a decis împreună cu managerul sportiv Răzvan Bota să-l aducă la echipă şi să-l ajute să treacă peste perioada neagră din viaţa şi din cariera sa. Astfel că, în ultimul an, Cosmin a beneficiat la Constanţa de cazare, masă şi de un program complex de recuperare, scopul fiind unul singur: revenirea rugbystului la pregătire şi pe teren. Iar toate eforturile au dat roade.
 
De loc din Paşcani, Cosmin Glodeanu (20 de ani) a ajuns pentru prima dată pe litoral în urmă cu câţiva ani, jucând la Cleopatra Mamaia, echipă la care a venit de la Bârlad. Om de lot naţional, rugbystul a lucrat la reprezentativă cu un staff tehnic din care a făcut parte şi Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanţa. După Cleopatra, tânărul rugbyst a mers pentru câteva luni la un centru de rugby, iar apoi, în decembrie 2015, a venit la Tomitanii Constanţa, al căror jucător este din februarie 2016. Cei de la clubul de pe litoral şi Cosmin s-au înarmat cu multă răbdare, iar strădaniile lor comune din ultimul an au fost răsplătite de imaginea de la antrenamentul Tomitanilor, cu Cosmin în mijlocul colegilor săi, alergând fără probleme 16 kilometri!

„Mi-a crescut inima de bucurie“

„M-am confruntat cu o problemă gravă la spate. A fost destul de greu pentru mine, în primul an am cam suferit. Apoi m-am obişnuit cu ideea şi am fost ambiţios, am tras de mine. Nu am încetat nicio clipă să cred că voi reveni. Şi iată că, după aproape trei ani, visul mi s-a împlinit. Am început antrenamentele cu Tomitanii şi mă simt bine“, a spus Cosmin Glodeanu.
 
„Mi-am dat seama că acest băiat are potenţial şi că e un jucător foarte valoros şi muncitor. După ce şedinţele medicale şi recuperările pe care le-a făcut în anii trecuţi nu au dat rezultate, am decis împreună cu Răzvan Bota să îl aduc la Constanţa şi să am mare răbdare cu el. De un an, stă la noi, cu cazare, mâncare şi recuperare. După acest an, mi-a crescut inima de bucurie, când l-am văzut că a alergat cu echipa 16 kilometri fără oprire. Aveam nevoie să-l văd din nou pe acest copil la pregătire. După mai bine de doi ani, Cosmin ne-a arătat tuturor că nimic nu e imposibil, dacă munceşti, eşti ambiţios şi dai dovadă de răbdare şi înţelegere“, a spus şi Cristian Cojocaru.

„Te aşteptăm pe teren, frate!“

Cosmin Glodeanu a făcut recuperare la Techirghiol şi la Constanţa. El şi antrenorul său au fost felicitaţi de colegi şi prieteni. „Sănătate multă şi succes în tot ce faci!“, „Doamne ajută să-i fie bine unuia dintre fraţii mei!“, „Baftă! Te aşteptăm pe teren, frate!“ sau „Cristi, şi tu trebuie să te feliciţi, pentru răbdare şi încredere, iar noi, ceilalţi, să aşteptăm «explozia» lui Cosmin, care cred că va fi unul dintre cei mai buni jucători“, au fost câteva dintre mesajele de pe Facebook. „Te aşteptăm cât mai curând pe terenul de rugby, alături de echipa tomitană şi, bineînţeles, la echipa naţională. Îţi urez mult succes în continuare, Cosmin!“, a scris şi Cristian Cojocaru pe reţeaua de socializare.

Post schimbat

Tehnicianul de la Tomitanii spune că, în continuare, nu-l va forţa pe rugbyst, urmând ca lucrurile „să meargă pas cu pas“. „La lotul naţional, la început, a jucat numărul 8, la închidere. Apoi, după apariţia problemelor medicale la spate (la început, avea dureri care nu-i împiedicau evoluţiile din teren) la club a fost utilizat centru. Şi la mine tot pe linia de treisferturi va fi folosit. Nu vreau să riscăm nimic. În primul rând, vreau ca el să poată face rugby în continuare. După ce am văzut o postare de-a lui Cosmin pe Facebook, mi-am dat seama că aceasta e dorinţa lui cea mai mare. A scris cât de mult îşi doreşte să practice sportul cu balonul oval. Tocmai de aceea mi-am şi propus să am cu el o răbdare împinsă la extrem. Poate din vară sau din toamnă să revină cu toate forţele“, a spus Cristian Cojocaru.

Poate ajunge în vârful ierarhiei

Antrenorul constănţean îi prevede un viitor frumos în rugby lui Cosmin Glodeanu. „Cred foarte mult în evoluţia lui pe mai departe, şi nu numai la nivel de club. După părerea mea, poate ajunge în vârful ierarhiei la lotul naţional. La Under-23, la România A, cred că lucrurile pot evolua fericit pentru el şi, cu siguranţă, va face foarte repede un pas mare, poate chiar către Cupa Mondială“, arată Cristian Cojocaru.
 
Sursa foto: Facebook (Cosmin Glodeanu)
 
Citeşte şi:

Naţionala României, cu opt constănţeni în lot, se pregăteşte la Poiana Braşov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii