Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadoul de Paşte al FC Farul Ion Barbu - „La Bacău, băieţii au fost extraordinari”

ro

03 May, 2016 00:00 5199 Marime text


Cu tandemul Ion Barbu - Gică Mina pe bancă, la primul meci după plecarea antrenorului Ilie Stan, FC Farul a spart gheaţa în turneul play-off al Ligii a 2-a şi, în Vinerea Mare, a obţinut o victorie la scor în deplasare, cu SC Bacău, la care puţini suporteri visau, fie şi numai prin proporţiile scorului.

„Marinarii” s-au impus cu un neverosibil 5-1, aceasta după ce, în precedentele patru confruntări, toate pierdute, marcaseră numai două goluri şi primiseră 14! Reuşitele meciului de la Bacău le-au aparţinut lui Pătulea (14, 43), V. Munteanu (56), Burcă (61 - autogol), S. Chiţu (68), respectiv Dumitriu (36). FC Farul a jucat cu: I. Dinu - Băjan, Ad. Ionescu, D. Bratu, Corcoveanu (73 Zugravu) - V. Munteanu (85 A. Cristea), Milea (57 Al. Ioniţă), Suciu, C. Neagu - Pătulea, S. Chiţu (cpt.).

A încercat să-i lase să se exprime mai liber

„N-aş putea spune că am făcut foarte multe lucruri sau schimbări, timpul fiind scurt. Însă am încercat să-i las să se exprime mai liber. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat ca, în Vinerea Mare, să le facem un cadou frumos fariştilor care au fost şi sunt în continuare alături de această echipă. Dedicăm victoria simbolului Dumitru Antonescu, cel mai mare jucător al FC Farul. Băieţii au fost extraordinari. S-au dăruit, iar rezultatul a apărut în urma jocului foarte bun. A fost o victorie muncită şi meritată. Le mulţumesc  atât jucătorilor, cât şi suporterilor, celor care au venit să ne susţină tocmai la Bacău, dar şi celor care ne-au ţinut pumnii de la Constanţa”, a declarat antrenorul Ion Barbu.


„Dacă se termina 7-3, nu se supăra nimeni”

 

„Înainte de meci, am vorbit cu băieţii şi am încercat să le ridicăm moralul. Le-am spus să-şi arate adevărata lor valoare (pe care noi o cunoaştem, de altfel), întrucât nu merităm să fim pe ultimul loc în play-off şi chiar să ajungem ciuca bătăilor. Iar ei au înţeles aceasta. Pe teren, au respectat ce le-am cerut, au jucat bine, fără greşeli, s-au ajutat între ei, au alergat şi s-au dedicat. Le-am atras atenţia să nu ne aruncăm, că Bacăul e o echipă foarte bună, bine pregătită, cu care se ştie ce probleme am avut.  Le-am spus să nu le dăm spaţii şi să-i surprindem pe contraatac, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu ne-am lăbărţat ca echipă, nu ne-am răsfirat. Băieţii au jucat liniştiţi, relaxaţi, iar când au avut posesia au pasat. Au jucat cam ce ar trebui să joace. Am arătat ca o echipă adevărată, ca nişte prieteni în teren. Fiecare şi-a pus calităţile în slujba echipei. Nu le-am dat nicio şansă gazdelor. Rezultatul e meritat, dar se mai putea marca. Dacă se termina 7-3, nu se supăra nimeni. Cum am spus, am jucat foarte bine pe contraatac şi i-am surprins pe adversari. Pătulea a avut prima ocazie încă din minutul 5”, a declarat Gică Mina.


Lotul se reuneşte astăzi

În etapa viitoare, a şasea din play-off, Farul întâlneşte tot SC Bacău, dar la Constanţa, sâmbătă, de la ora 11.00. După disputa din Vinerea Mare, „marinarii” au primit liber de sărbători, iar astăzi, la ora 17.00, este reunirea lotului. Sâmbătă, nu vor putea juca în continuare Tigoianu, Murgoci şi Manole, accidentaţi, pentru ultimul campionatul încheindu-se deja. La Bacău, Milea a fost schimbat din pricina unei probleme medicale, dar se speră în recuperarea sa. „Vrem să câştigăm iar, pentru că nu mai avem nimic de pierdut. Ne-am dori ca băieţii să se exprime aşa pînă la finalul campionatului, să luăm cât mai multe puncte şi să vedem unde ne clasăm”, a mai spus Mina.

„Ne aşteaptă un nou meci greu cu SC Bacău. Trebuie să fim concentraţi, iar, în urma evoluţiei, să ieşim iar victorioşi”, a punctat şi Ion Barbu. După partida de sâmbătă, FC Farul va juca miercuri, 11 mai, în deplasare cu Academica Clinceni.


„E un câştig pentru echipă”

Folosit titular la Bacău, întrucât cel care a apărat în ultima vreme, Răzvan Negrilă, s-a confruntat cu o problemă medicală, portarul Iulian Dinu a fost la înălţime.

„A apărat bine, le-a dat încredere coechipierilor. La 1-1, a scos o minge grea, din postura de unu la unu, dar a avut intervenţii inspirate şi în alte momente importante ale partidei”, a spus Gică Mina, care a remarcat în mod deosebit şi evoluţia unui alt tânăr, mijlocaşul Vlad Suciu. „E un câştig pentru echipă. A recuperat, a dovedit disponibilitate la efort şi s-a înţeles foarte bine cu Milea”, a precizat Mina. 


„Nu am căutat decât binele clubului”

Ion Barbu a insistat pentru readucerea în lot a golgeterului echipei, Adrian Pătulea, care a avut un incident cu Ilie Stan şi cu preşedintele executiv Auraş Braşoveanu, în urma căruia ultimul a spus că jucătorului îi va fi reziliat contractul. La Bacău, Pătulea a fost folosit titular şi a dat două goluri.
 

„Prin rechemarea lui Pătulea la echipă, nu am căutat decât binele clubului. Am vrut să fac bine. N-am avut niciun moment intenţia de a mă certa cu cineva din club. De altfel, am vorbit, pentru revenirea la echipă, nu numai cu Pătulea, ci şi cu Florin Popa şi cu Vezan, dar ei nu se mai întorc”, a arătat noul principal al clubului. 


Sursa foto: Facebook (Mamaia TV)     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii