Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boxerul Ionuţ Băluţă a susţinut, în Spania, al treilea meci la profesionişti „El Capo” - „Toţi am rămas uimiţi de decizie” (galerie foto + video)

ro

12 Oct, 2016 00:00 9589 Marime text
Aflat de anul trecut în Spania, boxerul din Năvodari Ionuţ Băluţă, multiplu campion naţional la amatori, evoluează acum la profesionişti, iar de curând a susţinut al treilea său meci, după ce le câştigase pe celelalte două. 

Năvodăreanul, care va împlini 23 de ani peste două luni, l-a întâlnit, la Madrid, pe ecuadorianul Jefferson Vargas, căruia i-a fost acordată victoria. Decizia arbitrilor este contestată însă de către Ionuţ Băluţă şi de susţinătorii săi. „Şi al treilea meci tot al meu a fost“, a spus boxerul din Năvodari, care a postat un mesaj pe Facebook, dar şi înregistrarea partidei, alături de întrebarea „Voi ce părere aveţi? Am câştigat sau am pierdut?”. „Vă pup şi vă iubesc pe toti cei care sunteţi şi aţi fost alături de mine. Mulţumesc staffului şi managerului, care au organizat gala. Decizia nu a fost una corectă. Pentru cunoscători, s-a văzut în ring. Toţi am rămas uimiţi de decizie, dar asta este, merg înainte, şi cu bune, şi cu rele. Voi ţine capul sus întotdeauna. Voi continua pregătirea pentru următorul meci, care va fi pe 23 octombrie“, a scris boxerul, care are numele de ring „El Capo” (tradus în termeni pugilistici „şeful ringului, cel care face legea în meci“).

„Nu-mi vine să cred!”

Şi prietenii lui Ionuţ s-au pronunţat pentru victoria acestuia în partida cu Jefferson Vargas, adesându-i încurajări năvodăreanului. „Cine cunoaşte vede că a fost meciul tău”, „Stai liniştit, victoriile vor veni înzecit. Nu fi dezamăgit, e de-abia începutul. Fii un luptător, aşa cum te cunosc toţi!”, „Eşti campion de mic. Capul sus!”, „Japcă pe faţă, moşule! Fii tare! Capul sus, Ionuţ!”, „A fost meciul tău, bro, clar. Capul sus, Bălu!”, „Ce dracu de decizie, frate?! Păi l-ai bătut clar!”, „Capul sus, fratele meu Ionuţ! Nu merita ăla să câştige niciodată acest meci”, „Dădea cu mâinile (n.r. adversarul lui Băluţă) ca şi cu paleta după muşte”, „Capul sus, Ioane, nu lăsa să te afecteze ce au văzut ei! Ştii că eşti cu multe clase peste majoritatea din Spania”, „E clar meciul tău, ăla zici că e începător”, „Până nu-i dai KO, aşa-i în box, frate. Eşti un campion, Ionuţ, te-au furat pe faţă, dar ce să-i facem, tu să fii sănătos şi să nu laşi capul jos!”, „L-ai dat cu fruntea de colţ, cum i-a dat Mayweather lui Ricky Hatton!”, „Nu-mi vine să cred cum de l-a dat pe ăla învingător”, „Am fost şi eu în situaţia ta şi ştiu cum e!” sau „Nici vorba de înfrângere! Dar tu cunoşti destul de bine cum stau lucrurile în box. Oricum, mai deveme sau mai târziu, vei fi acolo unde îţi doreşti, bro!”, au fost câteva dintre mesaje.

Susţinut şi de Marius Miron

Ionuţ Băluţă a avut o galerie numeroasă la meci, între susţinătorii săi aflându-se şi arbitrul de box din Năvodari Marius Miron. „M-au susţinut şi români, şi marocani, şi spanioli. Le mulţumesc tuturor”, a spus boxerul, care nu se mai află la Bilbao, ci la Madrid, acolo unde se pregăteşte şi evoluează, la clubul Promotion Boxing Kas. Ionuţ Băluţă a realizat cele două victorii de până acum la puncte, contra unor spanioli. Întâi, la debutul la profesionişti, l-a învins pe Fernando Suarez, iar apoi a dispus de Victor Villanueva.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raul 12 Oct, 2016 01:43 A fost mai activ Ecuadorianul, prin activitate obții punctaj.