Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bombardierul“ Ion Pascu, din Constanţa, se luptă la gala Superkombat de la Torino

ro

18 Nov, 2015 00:00 3452 Marime text


Superkombat va încheia sezonul 2015, pe 12 decembrie, la Torino, cu cea mai mare gală organizată în ultimii cinci ani, care va include şi meciuri pe reguli MMA şi unde sunt confirmaţi nouă dintre cei mai buni luptători români ai momentului, printre care Cătălin Moroşanu, Raul „Iron“ Cătinaş, Bogdan „Bad Boy“ Stoica şi constănţeanul Ion „Bombardierul“ Pascu.
 
Evenimentul va avea loc în cea mai mare arenă din Italia, Pala Alpitour, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2006. Pe 12 decembrie, sunt aşteptaţi peste 7.000 de români pentru a-i încuraja pe tricolori într-o veritabilă confruntare „România vs. Restul Lumii“. În total, gala Superkombat va programa zece meciuri, dintre care patru de MMA, urmând să se consemneze debutul în acest sistem de lupte al celui mai tânăr luptător care a ajuns vreodată în K-1 Final 16, românul Raul Cătinaş. În prezent, Cătinaş se pregăteşte în Suedia alături de starul UFC, Alexander Gustafsson.

Eduard Irimia - „Va fi ceva grandios“

„La cererea fanilor, am decis să introducem în aceste ediţii speciale şi meciuri de MMA. Cu siguranţă va fi una dintre cele mai bune gale din ultimii cinci ani, datorită programului spectaculos. Va fi ceva grandios, având în vedere că locul de desfăşurare este unul special, gazda Jocurilor Olimpice din 2006. Vom lansa şi sistemul pay-per-view cu această ocazie, deoarece, din februarie, intrăm oficial şi pe piaţa americană“, a declarat Eduard Irimia, preşedintele Superkombat.
 
Tot pe reguli mixte vor lupta cel mai bine cotat român din MMA, constănţeanul Ion Pascu, dar şi campioana mondială la kickbox şi kempo Cristiana Stancu.

Cătălin Moroşanu se va duela cu un luptător din Bellator

În main-event-ul galei de la Torino, Cătălin Moroşanu se va duela cu un luptător din Bellator, în timp ce tot pe K-1 au mai fost confirmaţi Bogdan Stoica, Alexandru Negrea, Amansio Paraschiv, Lucian Danilencu şi simpaticul cioban din Coarnele Caprei, Bogdan Năstase. În România, gala va fi transmisă de Sport.ro şi Pro TV.

Ion Pascu face MMA de opt ani

În vârstă de 33 de ani, Ion Pascu este fost practicant de lupte libere, iar MMA face de opt ani. A început sportul la Constanţa, la vârsta de zece ani, când a mers la lupte libere, primul său antrenor fiind regretatul Ioan Bărbătei. Este multiplu campion şi medaliat la acest sport, pentru care a concurat în ultimul timp la CS Farul Constanţa (antrenor, Vasile Duşu, cel cu care a lucrat la lupte, după Bărbătei). Ion Pascu a ajuns în scurt timp de când a început MMA în elita luptelor în cuşcă, participând şi la gale profesioniste, atât în ţară, cât şi în străinătate. A practicat însă şi alte sporturi de contact: kickboxing, brazilian jiu-jitsu şi whu-shu. La începutul acestui an, a devenit luptător al promoţiei Superkombat. În prezent, este stabilit la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii