Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Big Ghiţă îi învaţă pe copiii constănţeni tainele baschetului „În fiecare an, sper să văd un jucător român în NBA"

ro

23 Aug, 2011 02:16 1735 Marime text
ghitamuresan.jpg120 de copii s-a înscris pentru a participa la programul Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour

Cel mai valoros baschetbalist român al tuturor timpurilor, Ghiţă Mureşan, se află în aceste zile la Constanţa, unde se desfăşoară ultima etapă din acest an a campaniei Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour.

Programul de popularizare a baschetului printre copiii din ţară, iniţiat de singurul jucător român care a jucat în cel mai puternic campionat de baschet din lume a strâns pe terenurile special amenajate din faţa complexului comercial Tom câteva zeci de puşti din judeţ, dornici să înveţe tainele acestui sport chiar de la Big Ghiţă. 120 de copii s-a înscris la Constanţa, în această campanie, care a adunat în total aproximativ 600 de participanţi. „Am început acest proiect la Cluj, în urmă cu cinci ani. Eram în America şi m-am gândit să revin în România şi să dau înapoi societăţii care m-a format ceea ce ştiu să fac mai bine. Obiectivul meu a fost să merg în cât mai multe oraşe din ţară şi să îi fac pe copii să descopere într-un mod plăcut tainele acestui sport. Copiii au nevoie de sport pentru sănătate, dar şi pentru educaţie. Pentru cei care vor să facă baschet de performanţă, îi asigur că înălţimea nu este importantă pentru a deveni în bun baschetbalist. Trebuie să fie talentaţi şi dornici să înveţe cât mai bine acest sport", a declarat Mureşan. În ceea ce priveşte baschetul din România, fostul baschetbalist a precizat că nivelul a rămas acelaşi, în timp ce, în alte ţări, s-a dezvoltat. Ghiţă Mureşan este însă optimist şi crede că în următorii ani, ţara noastră va mai da un jucător care să joace în campionatul nord-american de baschet: „Sper, în fiecare an, să văd un jucător de la noi din ţară în NBA şi cred că vor mai fi sportivi români acolo. Este însă foarte greu pentru că, în NBA, în fiecare an, joacă aproximativ 300 de baschetbalişti, cei mai buni din lume".

Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour va mai poposi la Constanţa astăzi şi mâine, campania urmând să fie reluată de la anul, tot în luna august. În aceste zile, antrenamentele se vor desfăşura în intervalul orar 9.00-12.30, pentru copii cu vârste între 9 şi 11 ani şi 14.00-17.30 pentru cei între 12 şi 14 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii