Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Constanţa l-a transferat şi pe Marius Deconescu

ro

07 Oct, 2017 00:00 2879 Marime text
Echipa de baschet masculin BC Athletic Constanţa a mai reuşit un transfer, readucându-l la Constanţa pe pivotul Marius Deconescu (2.02 m). Acesta revine la malul mării după ce a reuşit un sezon foarte bun la Timba Timişoara, cu care a promovat în Liga Naţională.
 
Marius Deconescu a mai jucat la Constanţa la BC Farul, în sezonul 2013-2014, alături de Bogdan Călin, Adrian Trandafir şi Alexandru Olteanu, actual antrenor al BC Athletic, iar în trecut a făcut parte din lotul celor de la Energia Tg. Jiu. BC Athletic și-a aflat adversarele din grupa D a Ligii 1. Baschetbaliștii de pe litoral îi vor avea ca adversari pe cei de la Politehnica Iași, Phoenix Galați, BCMU FC Argeș Pitești, Rapid București și CN Aurel Vlaicu București.  

În această perioadă, la Constanţa se desfăşoară şi sezonul 4 al Ligii de Baschet Amator Constanţa, în sala de baschet a Complexului Sportiv „Tomis“ (str. Flămânda). La competiţie participă peste 100 de jucători de toate vârstele. Partidele au loc de luni până vineri, începând cu ora 21.30.
 
La sala „Tomis“ au loc săptămânal, în special în weekenduri, meciurile Campionatului Judeţean de minibaschet şi baby-baschet Constanţa (masculin şi feminin), întrecere organizată de Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa. Participă următoarele cluburi: ACS Cormoran, CS Fly OC, CSS1 Constanţa, Palatul Copiilor, CS Phoenix, MCball, Axiopolis Cernavodă, CS Năvodari, CS Deceneu şi BC Athletic.
 
„Studiind şi analizând problemele existente în baschetul constănţean, am ajuns la concluzia că acestor copii minunaţi le lipsesc meciurile, competiţiile. Iar copiii din judeţul Constanţa meritau un astfel de campionat. Este un proiect la care ţin foarte mult şi care creşte de la an la an. Când am scris proiectul, ne-am gândit că prin intermediul baschetului putem oferi copiilor o alternativă la tentaţiile societăţii moderne, precum şi o oportunitate pentru maximizarea potenţialului biologic prin creştere şi dezvoltare armonioasă, dar şi a educaţiei integrale şi integrării sociale“, a declarat Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa.
 
Proiectul vizează în principal promovarea şi dezvoltarea baschetului în mai multe oraşe din judeţul Constanţa, atragerea copiilor din clasele primare spre practicarea acestui sport, lărgirea bazei de selecţie, implementarea unui program unitar de antrenamente, angrenarea copiilor de 5-12 ani în diverse competiţii, creşterea numărului de cluburi de baschet şi, implicit, al sportivilor legitimaţi şi, nu în ultimul rând, creşterea numărului de profesori / antrenori cu specializarea baschet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii