Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi o întâlneşte pe Ana Ivanovici Simona Halep, calificată în semifinalele Turneului Campioanelor înaintea ultimului meci

ro

24 Oct, 2014 00:00 2148 Marime text
Autoare a unui succes răsunător la Turneul Campioanelor, în faţa celei mai bune tenismene din lume, americanca Serena Williams, constănţeanca Simona Halep joacă, astăzi, de la ora 14.30 (în direct la Digi Sport şi Dolce Sport), ultimul meci din Grupa Roşie a competiţiei din postura de sportivă deja calificată în semifinale.
 
Simona (numărul 4 WTA) era oricum cu un picior în penultimul act, după victoria fabuloasă, scor 6-0, 6-2, din partida de miercuri, cu liderul mondial, iar ieri a obţinut şi matematic accederea în semifinalele întrecerii de la Singapore. Tenismena de 23 de ani avea nevoie ca în meciul Serena Williams - Eugenie Bouchard, jucătoarea din Canada, să câştige un singur game, ceea ce s-a petrecut chiar în debutul meciului, astfel că, în momentul în care Bouchard a condus cu 1-0, după cinci minute de la startul partidei, Simona a obţinut calificarea. Ulterior, Serena a câştigat clar, 6-1, 6-1, însă aceasta nu a mai contat pentru Halep.

Simona, a doua româncă în semifinalele întrecerii

Constănţeanca devine astfel a doua jucătoare din România care atinge faza semifinalelor la Turneul Campioanelor, după Irina Spârlea, care a reuşit această performanţă de două ori, în anii 1997 şi 1998. Astăzi, Simona va susţine ultima partidă din serie, întâlnind-o pe sârboaica Ana Ivanovici, aflată pe locul 7 în ierarhia WTA. Halep şi Ivanovici s-au întâlnit până acum în circuitul WTA de patru ori, ambele adversare de astăzi având câte două victorii. Simona s-a impus în 2013, la Sofia (în semifinalele turneului „mic“ al campioanelor, 2-6, 6-1, 6-3), şi în acest an, la Madrid (în sferturi, scor 6-2, 6-2). Ivanovici a câştigat anul trecut, în turul doi la Doha (atunci când constănţeanca, accidentată, a abandonat la scorul de 6-3 pentru jucătoarea din Serbia), şi în acest sezon, la Bucureşti, în disputa România - Serbia contând pentru Fed Cup. Ana a realizat un succes cu 6-3, 7-6, beneficiind însă de starea de oboseală a Simonei. Cele două sportive ar fi trebuit să se întâlnească şi la începutul acestei luni, în sferturi la Beijing, însă Halep s-a retras din competiţie din pricina unei accidentări.

În Grupa Albă, conduce Wozniacki

Dacă va realiza, astăzi, a treia victorie (din tot atâtea meciuri) la Singapore, Simona va primi 569.000 de dolari şi 690 de puncte WTA. Tot astăzi, sunt programate şi ultimele partide din Grupa Albă: de la ora 8.30 - Maria Şarapova (Rusia, 2 WTA) - Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA), meci urmat de confruntarea Petra Kvitova (Cehia, 3 WTA) - Carolina Wozniacki (Danemarca, 9 WTA). Clasamentele sunt următoarele: Grupa Albă - 1. Wozniacki (două victorii), 2. Radwanska (o victorie, o înfrângere), 3. Kvitova (o victorie, o înfrângere), 4. Şarapova (două înfrângeri); Grupa Roşie - 1. Halep (două victorii), 2. Williams (două victorii, o înfrângere), 3. Ivanovici (o victorie, o înfrângere), 4. Bouchard (trei înfrângeri). Din fiecare serie merg mai departe primele două clasate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii