Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aventura Simonei Halep la Turneul Campioanelor s-a încheiat prematur

ro

30 Oct, 2015 00:00 1184 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep (locul doi mondial), a fost eliminată ieri de la Turneul Campioanelor, de la Singapore, încă din faza grupelor!
 
Finalistă anul trecut, iar acum principală favorită a întrecerii, Simona a întâlnit-o în meciul decisiv pentru depăşirea seriei pe poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), în faţa căreia a pierdut în două seturi, 6-7, 1-6. Ca să meargă mai departe (în semifinale), Simona avea nevoie de victorie, ca să nu mai depindă de celălalt meci din grupă, Maria Şarapova (Rusia, 3 WTA) - Flavia Pennetta (Italia, 8 WTA), dar şi o înfrângere în trei seturi ar fi putut-o duce în semifinale, în anumite condiţii. Halep a cedat însă în minimum de seturi, după ce, în primul set, nu a fructificat mai multe momente favorabile. Astfel, constănţeanca de 24 de ani a irosit numeroase mingi de break (opt), iar în tie-break a condus cu 5-1!
 
„Cred că momentul pierderii primului set a fost decisiv în economia partidei. Acolo s-a dus meciul. Sunt dezamăgită că am pierdut primul set. În cel de-al doilea, m-am simţit foarte obosită, fără pic de energie. Am avut un an bun totuşi, pe care îl voi încheia pe locul doi sau trei“, a declarat Simona Halep.
 
În semifinale, din această grupă, s-au calificat Maria Şarapova şi Radwanska, după ce, în al doilea meci de ieri, rusoaica a dispus de Pennetta cu 7-5, 6-1. Pentru cele trei meciuri jucate la Singapore, Simona va primi 370 de puncte WTA şi 304.000 de dolari, urmând a încheia anul pe locul doi.

Sursa foto: WomensTennisBlog.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii