Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Auraş Braşoveanu nu mai intră în vestiarul FC Farul „Ion Barbu să-şi ducă misiunea până la capăt”

ro

20 May, 2016 00:00 5185 Marime text


Eşecul FC Farul de la Constanţa, din meciul cu Rapid Bucureşti, a inflamat şi mai mult spiritele în tabăra „marinarilor“. Dinspre echipă au pornit acuze în direcţia conducerii clubului, cum că aceasta nu sprijină jucătorii şi antrenorii. Preşedintele Farului, Auraş Braşoveanu, a răspuns acestor afirmaţii.
 
La finele partidei pierdute de „marinari“ cu 0-1, au vorbit antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina şi căpitanul de echipă, Florin Pătraşcu. „Cu noi, antrenorii, nu a discutat nimeni din conducere“, a precizat Barbu. „Pur şi simplu, am fost lăsaţi singuri, n-am fost apreciaţi, n-am fost lăudaţi că am încercat să întoarcem nişte rezultate şi să demonstrăm că aceşti băieţi, împreună cu noi, au valoare, nu cum s-a spus înainte, că sunt jucători terminaţi şi că au «valoare» de 0-4 şi 0-6. Am vrut să demonstrăm că noi putem, dar n-am fost ajutaţi. Antrenorii constănţeni nu sunt sprijiniţi“, a spus, printre altele, Gică Mina. „Se putea mai mult cu Rapidul, dacă erau toţi lângă noi. Astăzi (n.r. miercuri), s-a văzut că suntem singuri, doar noi, jucătorii, şi antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina. Patronul nu a vorbit cu noi“, a declarat Pătraşcu.  

„Nu le-a lipsit şi nu le lipseşte nimic”

Auraş Braşoveanu a infirmat că echipa şi stafful tehnic sunt văduvite de sprijinul conducerii. „Am spus-o şi o repet: nu le-a lipsit şi nu le lipseşte nimic. Ce înseamnă însă la ei susţinerea conducerii? Să nuanţeze. În ce mă priveşte, în prezenţa directorului sportiv Cosmin Şişcu, l-am anunţat pe Nelu Barbu că, în contextul creat (prin hotărâri luate şi întoarse fără a se discuta cu mine), eu nu voi mai intra în vestiar până la finele campionatului. Lucru de care mă ţin de cuvânt. Nici când au câştigat n-am intrat să-i felicit, nici când au pierdut nu am intrat să-i cert. Şi nu am avut nicio discuţie cu nimeni din vestiar. Contextul creat este cel care nu îmi mai permite să intru acolo. Şi-a asumat Nelu Barbu o misiune, să şi-o ducă până la capăt. Când se împiedică, să nu arunce pe altcineva, că el se împiedică. Când câştigă, văd că iese şi îşi atrage meritul victoriei. Dar şi când pierde, să şi-l asume. Prin faptul că nu mai intru în vestiar nu înseamnă însă că nu susţin echipa. Tot ceea ce trebuie făcut se face“, a punctat Auraş Braşoveanu.

„Fotbaliştii reprezentativi, cu banii la zi“

Preşedintele Farului se întreabă care e lipsa de sprijin a conducerii, în condiţiile în care „jucătorii au condiţii de antrenament, de refacere, de masă şi de deplasare, iar toţi fotbaliştii reprezentativi sunt la zi cu drepturile financiare“. „Ce fel de susţinere vor? Toţi jucătorii reprezentativi sunt la zi cu drepturile financiare, iar clubul poate face această dovadă. Atunci, care e lipsa de sprijin, când eşti cu banii la zi şi ai condiţii de pregătire şi competiţie? Cred că suntem singurul club din Liga a 2-a la acest moment care dă trei mese pe zi. Ce sprijin mai vor? Săptămâna trecută, s-a făcut o plată restantă către jucătorii mai tineri, care încă sunt în urmă, lucru pe care-l recunoaştem. Trebuie aduşi şi cei restanţi cât de cât aproape, aşa cum e normal într-o echipă. Facem eforturi şi în privinţa lor“, a mai spus Braşoveanu.

„Nu se poate aşa ceva”

Oficialul clubului constănţean se arată nemulţumit de faptul că, „atunci când câştigă, câştigă ei, iar când pierd, pierde conducerea“. „Asta e problema. Dar când câştigă, de ce nu declară că nu sunt sprijiniţi? Doar când pierd fac această declaraţie? Când câştigă, e OK; când pierd, nu i-a sprijinit conducerea, a pierdut meciul conducerea, că, de fapt, asta vor să transmită. Când câştigă, nu mai au probleme, sunt susţinuţi. Nu se poate aşa ceva“, a punctat Braşoveanu.

Adevăr nuanţat

În ce-l priveşte pe antrenorul Gică Mina, Auraş Braşoveanu crede că acesta a făcut declaraţiile într-un anumit context. „Vizavi de ce a declarat Mina, eu vă spun că nu e aşa. Adevărul lui, pe care îl susţine, e unul nuanţat. De fapt şi de drept, el încerca să-şi rezolve o problemă proprie, care, într-adevăr, există şi pe care nu am ascuns-o: faţă de jucători, el, Ion Barbu, dar şi eu suntem mult în urmă în ce priveşte drepturile contractuale. Şi, de fapt, asta a fost frustrarea pe care a prezentat-o Mina. Dar de la frustrarea proprie şi până să declari că n-au avut susţinere, e cale lungă. E total neadevărat“, arată preşedintele clubului constănţean.

„I-au făcut varză pe jucători”

Auraş Braşoveanu a precizat care a fost momentul în care, la Farul, situaţia şi atmosfera s-au stricat, lucru care s-a văzut în rezultatele ulterioare ale echipei. „Din punctul meu de vedere, până la un moment dat, sezonul a fost bun. Totul a culminat însă cu acea declaraţie privind preluarea clubului. Din acel moment, au apărut fel de fel de fricţiuni, zvonuri şi şopârle aruncate, astfel încât să ne dezbine. În ciuda faptului că tot îndemnam la calm şi să analizăm cum trebuie, să nu ne luăm după prima vorbă şi să ne distrugem, astfel, ca nucleu, tocmai aşa s-a întâmplat. Părerea mea e că cineva a dorit acest lucru şi a reuşit, iar drept consecinţă au apărut acele rezultate. Nu întâmplător au început să plece jucători de la echipă, motivând una sau alta“, a spus Braşoveanu.
 
„Vedem după terminarea campionatului ce va fi. Aşa am şi declarat de la început, că, dacă acele persoane doresc să aibă o discuţie, să o purtăm după încheierea competiţiei. Nu aşa cum au procedat ei, făcând anunţuri într-o perioada în care noi aveam meciuri şi i-au demoralizat pe jucători, i-au făcut varză”, a punctat Giani Nedelcu, patronul FC Farul.

Cu ce se confruntă Pătraşcu şi Milea

Până la finele turneului play-off, mai sunt de jucat două partide. Sâmbătă, de la ora 14.00, „marinarii“ evoluează pe terenul viceliderei Dunărea Călăraşi (sâmbătă, de la ora 14.00), iar,în ultima confruntare, se duelează la Constanţa cu Dacia Unirea Brăila. Pentru partida de la Călăraşi, sigur vor lipsi Bratu (suspendat) şi Suciu (accidentat), în vreme ce Milea şi Pătraşcu sunt incerţi. Tânărul Vlad Suciu s-a accidentat grav în meciul cu Rapid, fiind înlocuit în minutul 38 şi dus imediat la spital. „Deocamdată, nu e nimic sigur. E clar doar că are o problemă ligamentară, iar mâine (n.r. astăzi) i se va face RMN, întrucât nu e relevant dacă îl efectuezi cu piciorul umflat. Mâine (n.r. astăzi) aflăm exact. Milea acuză o problemă musculară, iar Pătraşcu, o problemă la genunchi, vom vedea dacă vor putea juca“, a dezvăluit Auraş Braşoveanu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii