Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au venit la Murfatlar Echipa Castelanii Castelu a avut suporteri din Petroşani la barajul cu Voinţa Valu lui Traian (galerie foto+video)

ro

28 Jun, 2016 00:00 8122 Marime text

 
Clasată pe locul patru în Liga a V-a de fotbal a judeţului Constanţa, echipa Castelanii Castelu a promovat în Liga a IV-a în urma barajului de la Murfatlar cu formaţia Voinţa Valu lui Traian
 
Adversara Castelanilor a încheiat Liga a IV-a pe locul 17, iar la baraj nu a reuşit să se menţină în campionat, după ce a pierdut cu 3-8 (1-4) disputa cu echipa din Castelu. Aceasta a avut la Murfatlar o galerie numeroasă, între care s-a aflat şi o familie din municipiul hunedorean Petroşani! După victorie, Castelanii au petrecut acasă până târziu în noapte.
 
Golurile Castelanilor de la baraj le-au aparţinut lui Alexandru Ghiţă (4), Alexandru Ruse şi George Ştefan (câte 2). Antrenorul Edvin Gemambet a început meciul cu echipa: George Cătană - Cosmin Dobrescu, Petre Gălean, Stelian Bursuc, Teodor Tenea - Gabriel Panţâru, Alexandru Ghiţă, George Ştefan - Alexandru Voineagu, Daniel Piron, Alexandru Ruse. Au mai jucat Bulent Mustafa, Ionuţ Nicu, Ionuţ Bodilcu şi Aurel Ion, iar rezerve neutilizate au fost Melen Ali şi Endis Sali. De-a lungul campionatului, la Castelanii au evoluat şi alţi jucători, precum Ciprian Doboşeru, Vasile Maxim şi Ştefan Bursuc, care au plecat însă la muncă în străinătate.

Scăriţele căpitanului George Ştefan

„Nu ne aşteptam să ne impunem la un scor aşa de mare, cu atât mai mult cu cât primele 30 de minute au fost echilibrate, iar gazdele au condus cu 1-0. Am avut însă încredere în echipă. Ştiam că vom egala şi că vom reveni. Văzusem de câteva ori pe viu echipa din Valu lui Traian şi îi cunoşteam nivelul. Eram peste ei. La pauză am condus cu 4-1, dar, în primele zece minute din partea secundă, Voinţa a avut un joc foarte bun, apropiindu-se la două goluri (5-3 în favoarea noastră). Este adevărat că şi noi ne-am cam jucat cu ocaziile, căpitanul George Ştefan, un fotbalist foarte tehnic, ratând trei ocazii singur cu portarul. A dat două scăriţe, iar la una dintre ele mingea a lovit bara transversală şi a căzut aproape de linia porţii. Până la urmă, George Ştefan a marcat şi el“, a declarat Edvin Gemambet, care este şi profesor de educaţie fizică şi sport la Castelu.

Cristian Scoverdea nu a putut juca

Căpitanul Castelanilor, George Ştefan, este originar din Castelu. A fost junior la Elpis Constanţa, dar a jucat şi la Peştera. La baraj, Castelanii nu au putut conta pe una dintre piesele de bază ale echipei, Cristian Scoverdea, care a fost de serviciu şi nu a putut veni. „Cristian e din Valea Dacilor. Joacă aripă stângă în sistemul cu trei atacanţi. E un jucător tânăr, cu viteză, care şi marchează mult. Avem trei - patru «stranieri» la echipă, unul dintre ei fiind şi Daniel Piron. Şi el a jucat foarte bine la baraj, extrem de motivat. A dat câteva pase de gol“, a mai spus Edvin Gemambet.

Gol pentru antrenorul Voinţei

Pentru Voinţa Valu lui Traian au marcat Dogan Mustafa, Marian Ţuchendria şi Ion Valentin Nagy-Toth. Echipa a fost: Nicuşor Porumb - Claudiu Pârvan (Marian Ţuchendria), Denis Mustafa, Răzvan Păun, Aurel Bănică (Gabriel Căruntu) - Ovidiu Ionescu, Dogan Mustafa (cpt.), Lucian Galben, Mihai Sandu - Ion Valentin Nagy-Toth, Enghin Chiazim (Ionuţ Dragomir). Antrenor - jucător la Voinţa este Dogan Mustafa.    

A construit stadionul lui Real Madrid

Antrenorul Castelanilor a remarcat susţinerea importantă de care a beneficiat echipa din partea suporterilor la barajul de la Murfatlar. „Majoritatea fanilor erai ai noştri, de la Valu lui Traian veniseră puţine persoane, iar spectatori din Murfatlar erau cinci - şase“, a arătat Edvin Gemambet. Printre fanii veniţi de la Castelu s-a numărat şi o familie din Petroşani, Hogea (mama, tatăl, fiul Sebastian şi un unchi).
 
„Sunt veniţi în vizită la o rudă din Castelu şi le place fotbalul. Băieţelul m-a surprins plăcut, a făcut stadionul lui Real Madrid din Lego. Eu l-am întrebat dacă nu vrea să vină şi la meci. Abia aştepta. Sebi a făcut şah de performanţă, e foarte inteligent. Stă la Castelu cu familia două - trei săptămâni, îl voi lua la antrenamente şi la sală cu cei mici“, a spus Edvin Gemambet.

Fiesta cu oi la ceaun şi muzică

După meci, Castelanii au declanşat fiesta la Castelu, petrecând până târziu în noapte. „A devenit o tradiţie să sărbătorim succesele, în comună, cu două oi la ceaun şi cu muzică. Ne-au fost alături şi suporterii, şi cei care ne susţin“, a arătat Edvin Gemambet, care speră ca în sezonul viitor echipa să dispute meciurile de acasă la Castelu, până acum jucând la Nisipari. „Au început deja lucrările la viitorul teren de fotbal. Am format lotul şi la juniori, susţinem antrenamente şi amicale“, mai spune antrenorul.

„M-am bucurat pentru Victoria Mihai Viteazu“

În Cupa României, faza locală, Castelanii au fost eliminaţi în sferturi (scor 5-2) de Victoria Mihai Viteazu, cea care avea să câştige competiţia. „E o echipă foarte bună. M-am bucurat că au cucerit trofeul. În meciul cu ei însă, le-am dat ceva emoţii, la 2-1, când am ratat singuri cu portarul. Antrenorul - jucător Cătălin Agafiţei a făcut diferenţa când a intrat pe gazon. În cinci minute, a dat două goluri. În campionat, am avut rezultate bune pe teren propriu cu echipele din fruntea clasamentului, CS Năvodari, Atletic 2 Mai şi Gloria Albeşti. La 2 Mai au jucat câţiva fotbalişti de la fosta Callatis, precum fraţii Cogali sau Ionuţ Ilie. Am avut amicale multe cu echipe de la Liga a IV-a, cunoaştem deja nivelul. În plus, în Cupă am jucat şi cu Portul Constanţa“, a mai spus Edvin Gemambet.

Coleg la şcoala de antrenori cu Vasilică Cristocea

Antrenorul echipei Castelanii a promovat, la Constanţa, examenul pentru obţinerea licenţei de antrenor C UEFA, dar a obţinut şi clasificarea de arbitru stagiar de fotbal. „La şcoala de antrenori, am fost coleg şi cu Vasilică Cristocea (n.r. fostul fotbalist al FC Farul), dar şi cu mai mulţi jucători de la CS Năvodari. Lector a fost şi Cornel Jurcă“, a arătat Edvin Gemambet. La 32 de ani, acesta a promovat, cu 9,10, şi examenul de la şcoala constănţeană de arbitri, din rândurile căreia au fost admişi şase arbitri stagiari şi doi viitori arbitri: stagiari - Edvin Gemambet, Denis Adil (26 de ani, Carvăn) - 8,40, Bogdan Cristian Dincă (19 ani, Constanţa) - 9,10, George Dan Moşoiu (18 ani, Constanţa) - 7,10, Dănuţ Marius Ostache (29 de ani, Constanţa) - 8,60, Andrei Vişan (16 ani, Constanţa) - 8,70; viitori arbitri - Cristian Eduard Ilie (14 ani, Constanţa) - 8,10, Leni Bianca Mihal (13 ani, Constanţa) - 7,70. Leni Bianca Mihal este fiica arbitrului Dumitru Mihal. Până la împlinirea vârstei de 16 ani, cei admişi pot activa sub denumirea de „viitori arbitri“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii