Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost antrenaţi de Ilhan Mustafa Generaţia 1989/1990 de la Palatul Copiilor s-a reunit de sărbători

ro

24 Dec, 2014 00:00 7404 Marime text
Un restaurant din Constanţa a găzduit tradiţionala întâlnire de final de an a generaţiei de fotbalişti 1989/1990 de la Palatul Copiilor Constanţa, care au fost pregătiţi de antrenorul Ilhan Mustafa.
 
Acesta i-a avut şi acum strânşi în jurul său, ca pe vremuri (gata de atac ori grupaţi în apărare), pe mulţi dintre componenţii acelui lot, bucuroşi că s-au revăzut încă o dată. Nu au lipsit Vlad Rusu (care evoluează, acum, ca atacant, la Academica Argeş), Cătălin Creţu (fundaş sau mijlocaş, ultima dată la Mioveni), Diner-Paic Ablalim (juca atacant), Adnan Mustafa (fost fundaş dreapta), Adrian Buşu (fost fundaş stânga), Andrei Paris (fost fundaş central), Alexandru Bercaru (fost fundaş central), Erol Emurla (fost fundaş stânga), Vlad Dică (fost mijlocaş), Alexandru Sterea (fost fundaş central), Andrei Ţoţovână (fost mijlocaş ofensiv), Cosmin Văduva (fost fundaş central), Alexandru Pârţac (fostă extremă stânga), George Spânu (fost mijlocaş), Adrian Ilie (fost atacant dreapta), Alexandru Constantin (fost atacant), Nicuşor Roşu (fost mijlocaş) sau Bogdan Ţifrea (fost atacant).

Au devenit vicecampioni naţionali

„De vreo zece ani, ne întâlnim în fiecare final de an. Băieţii au păstrat legătura, au rămas camarazi, corespondează şi pe Facebook. Şi-au făcut şi o echipă de mini-fotbal, cu care participă la competiţii, iar diseară (n.r. aseară) dispută un meci pe un teren din Palas. Grupa 1989/1990 a fost una dintre cele mai bune ale mele de la Palatul Copiilor. Avem multe amintiri frumoase. Eram la luptă mereu cu echipa 1989 a Farului, antrenată de Lucian Marinof, o formaţie de excepţie, care avea mereu câştig de cauză. Am devenit însă vicecampioni naţionali, la Roşiorii de Vede, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, când copiii erau în clasa a şaptea. Ei au învăţat toţi într-o clasă, până într-a opta, la Şcoala 12. Sunt băieţi deosebiţi şi realizaţi. Mulţi au terminat facultăţi”, a spus Ilhan Mustafa, fost director al Palatului Copiilor. „Alcătuiam un grup foarte unit. Eram colegi de clasă, învăţam împreună, iar după aceea mergeam la antrenament. Petreceam mult timp laolaltă. De aceea am şi rămas amici şi ne vedem mereu în fiecare an”, a declarat Vlad Rusu, care a mai jucat la Steaua şi la FC Viitorul.

Lui Alexandru Puşchilă i se spunea „Mister”

Ilhan Mustafa mai spune că, pe lângă cei prezenţi acum la întâlnire, din lot mai făceau parte jucători precum Cosmin Cealâcu (fostă extremă stânga), Ionuţ Hanganu (fost mijlocaş), Ionuţ Ignat (fost mijlocaş), Bogdan Hampu (fost portar), George Papagheorghe (fost fundaş stânga) sau Alexandru Puşchilă (fost mijlocaş defensiv). „Hanganu nu a putut să vină, e plecat în Canada de două luni. El a purtat banderola de căpitan, pe care a preluat-o apoi Creţu. Cealâcu e în Anglia, şofer la Londra. Marinar, Diner-Paic Ablalim e băiatul antrenorului de box Ablalim Ferodin. Ignat e şi el pe navă. Adnan e ultimul an la Facultatea de Medicină. Andrei Paris s-a dedicat artei fotografice şi video, colaborând în aceste domenii cu Alexandru Bercaru. Alexandru Sterea e instructor de fitness pe un vas de croazieră. Ţoţovână a terminat la Bucureşti Facultatea de Construcţii. Văduva e şi el inginer. Pârţac lucrează ca reprezentant zonal al unei firme. Spânu urmează Şcoala Militară, iar Adrian Ilie activează şi el în armată. Puşchilă s-a stabilit la Ostrov. Lui îi spuneam «Mister»”, povesteşte Ilhan Mustafa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CSS Mangalia 23 Jan, 2016 00:42 Da.... Imi aduc aminte de echipa asta... imi aduc aminte foarte bine chiar... Jucam de la egal la egal cu ei. Pe Rusu il aduceau parintii la meci (ceva special pt vremurile alea). Rusu batea penalty-uri, lovituri, tot; dar cel mai bun din teren era de departe Ablalim. Farul 89', grupa li Marinof nu avea adversar. Cred ca a fost cea mai buna echipa de juniori pe care am vazut-o vreodata. Hagi nu are o grupa atat de buna astazi. In clasamant era Farul si restul, adica CSS Mangalia, Palatul Copiilor, CSS Medgidia. Se mai adaugau sporatic Midia Navodari, CFR Constanta si Portul Constanta, dar fara consistenta. Ultimul meci contra celor de la Palatul Copiilor s-a incheiat la egalitate 2-2. Amintiri frumoase... Cel mai bun jucator de la Palatul Copiilor, sau poate cel mai valoros jucator pe care am putut sa il vad vreodata era un turc de 92', mic, negru, cu mustacioara. Sa faceti un exercitiu de imaginatie, dribla de 2 ori mai mult decat Messi in acelasi regim de viteza. Nimeni nu ii lua mingea. Cred ca s-a pierdut cu timpul la loturile nationale de juniori... In final, da... Echipa de 89' a celor de la Palatul Copiilor a fost una foarte buna, dar nu cea mai buna.