Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atu pentru HCM în meciul cu Sporta Hlohovec „Publicul a fost minunat, de nota 100”

ro

12 Feb, 2014 00:00 1227 Marime text
Handbaliştii de la HCM Constanţa au avut parte de un debut de succes în grupa D a Cupei EHF, câştigând cu 31-22 meciul de pe teren propriu cu Sporta Hlohovec, vicecampioana Slovaciei. „Publicul a fost alături de noi, un public minunat, de nota 100, n-am cuvinte. Ne-a susţinut şi ne bucurăm că ne-am ridicat la nivelul pretenţiilor sale. Acestea vor fi din ce în ce mai ridicate şi se vor dori rezultate din ce în ce mai bune. Am câştigat meciul, dar Sporta ne-a demonstrat că orice echipă care se mobilizează şi beneficiază de mingi uşoare înscrie lejer. În Liga Campionilor, erau şase echipe şi se calificau patru, acum sunt patru şi se califică două. Vor fi meciuri tari, iar orice punct câştigat în deplasare va atârna greu la final. Niciun meci nu seamănă cu altul.

Aşa cum noi ne motivăm acasă în faţa suporterilor, la fel se poate întâmpla şi cu alte formaţii. Astfel că pot apărea surprize de unde nici nu te aştepţi. Important este să ne facem treaba, să ne luăm punctele pe care ni le-am fixat şi să încercăm să obţinem şi în plus. Ne gândim să batem şi Fuchse, şi Chambery. E bine că, an de an, ne păstrăm acelaşi nucleu de jucători. Orice handbalist nou care se transferă, tânăr, reuşeşte să se integreze în echipă, să conştientizeze că vine la o echipă care vrea să câştige toate meciurile. Acesta e un plus pentru noi, deoarece, uşor-uşor, creştem în valoare şi toţi jucătorii prind experienţă. În aceste condiţii, schimbul de generaţii se va face pe nesimţite”, a declarat extrema dreapta Laurenţiu Toma. Acesta a evoluat în meciul cu Sporta nerefăcut complet, însă a spus că nimic nu-l putea ţine pe margine la această partidă. „Am o problemă la genunchi, dar, când intri pe teren, adrenalina îşi spune cuvântul şi uiţi de orice. Cred că orice jucător profesionist care este apt 50-60% ar fi făcut la fel. Suntem o echipă şi trebuie să suportăm şi bune, şi rele. Sper ca la următoarea partidă, cea cu Poli Timişoara, din campionat, nu nu fiu nevoit să evoluez 100%, pentru că orice minut de recuperare în plus contează. Partida de pe Bega va fi grea. Orice echipă, indiferent de locul din clasament, vrea să câştige împotriva noastră. S-a demonstrat de atâtea ori acest lucru”, a arătat Toma.
 
„Ne batem cu Chambery pentru locul doi”
 
Interul Alexandru Şimicu, cel mai bun marcator al HCM-ului din disputa cu Sporta Hlohovec (nouă goluri), a spus că „marinarii” erau mobilizaţi înainte de meci şi se gândeau că se vor impune clar, chiar dacă nu la nouă goluri. „Mergem să câştigăm la Timişoara, nu va fi un meci foarte greu. Apoi ne vom gândi la meciul de la Chambery. Oboseala se simte, de o lună avem un meci la trei zile. Dar, cu recuperare şi cum beneficiem de un lot bun, nu vom avea probleme. Ne batem cu Chambery pentru locul doi, vrem să facem un scor bun la ei, şi egalul ne avantajează”, a mai spus Şimicu. După prima etapă din Cupa EHF, pe primul loc în grupa D se află HCM, la egalitate de puncte, două, cu Fuchse Berlin, care are însă golaveraj inferior. Formaţia germană a trecut pe teren propriu cu 30-27 de Chambery (a treia clasată), ultima în ierarhie fiind Sporta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii